Szervusztok!
Kellemes hétvégét mindenkinek és hozok kávét is sokat,hogy együtt ünnepeljük a Fórum szülinapját!
Tegnap sajnos nem volt alkalmam benézni,rettentő bosszús napom volt!
Munka után ,találkoztunk Lacival a piacnál,ő kinn volt a temetőben,letakarította a sírunkat és megérdeklődte a hosszabbítás árát és feltételeit,novemberben ugyanis lejár a 25 éves hosszabbításunk,így majd 10 évre fogom meghosszabbítani ismét.Apai nagyszüleim vannak oda temetve,egyelőre az én szüleim még itthon vannak urnában elhelyezve,megfelelő helyen,nem döntöttem még róla ,hogy oda tudnám e helyezni őket,nekem így jó ha tudom itt vannak,biztos helyen.
Na a lényeg,hogy egyszerre értünk a piachoz és vettünk virágot,mert miután hazaértünk,csak épp átöltöztünk és mentünk fel LAci Anyukáját köszönteni születésnapján.Nyugisan üldögélünk,beszélgetünk ott,mikor cseng a telefonom és keresnek a helyi rendőrségtől...mondom igen én vagyok,hogy befáradnék e a székhelyükre,mivel úgy tűnik nyilvános helyen szemeteltem,azaz egy egész zsák újrahasznosítható hulladékot dobtam volna ki az utcára...na ,mondom ez csak valami vicc,ugye?Nem,nem,bizonyítékuk van rá...na,mondom erre kíváncsi vagyok,igen ,máris megyünk...hamarosan ott voltunk ,érdekes volt, mert az ügyfél fogadás csak 4 ig tartott,mi már jóval azután lettünk bekéretve..már ez is gyanús volt!Lejött értünk egy rendőr,felvitt,majd mutatott mobil telefonon pár fotót,egy zsák szemétről,ami kiderült a mi utcánk közepe táján egy régi gyárépület mellett volt,szétcibálva kibelezve..és persze a mi hulladékunk volt,mivel a futár által hozott zacskón ott volt a nevem és címem...nagy hülye fejjel rajtafelejtettem.Természetesen mondtuk ,hogy mi nem dobtuk oda a szemetet,benne volt a sárga zsákunkban,de mivel volt benne pár palack és sörös doboz,éjszaka valaki,guberáló, elvitte a kapunkból és ott kibelezte,majd otthagyta..na ,most, ha én ezt észreveszem ,biztos összeszedem,nem hagyom ott,de sosem járok azon az oldalon a gyár mellett,nem is néztem oda...most ezért büntetést akarnak nekünk adni,nyílvános helyen való szemetelésért!Természetesen,nem fogadtam el ezt a fotót bizonyítéknak,mondtam ha egyikünk le van filmezve, hogy oda dobta a szemetet akkor mutassa be,ellenkező esetben értse meg és fogadja el,hogy miután kiraktuk este a sárga zsákot a kapuba,már nem tudunk felelősséget vállani érte,hogy mi történik vele éjjel.Miért nem járőrözek olyan éjszakákon és fogják el a guberálókat,minden zsák fel van szakítva az utcánkban olyankor,visszaváltják és italt vesznek rajta,Az utca meg tele van reggelre szeméttel,fújja a szél...de ő csak fújta a magáét,fenyegetett,hogy milyen nagy büntetés járhat szemetelésért...végül azt mondta ,hogy ha már nekünk nincs felszerelve kamera,mondtam,nincs,miért kellene,hogy a szemetet őrízzem éjjel,vagy álljak őrséget reggelig mellette?Akkor keressek valakit az utcában,akinek van kamerája,és kérjem el a felvételt...szerencsére van ilyen szomszédunk és készségesen megígérte hogy hétfőn megnézhetjük a kamera felvételeit..eszem megáll,hogy a helyi rendőrség ilyesmivel zaklatja a rendes állampolgárokat,bezzeg a szomszédomnak ellopták a triciklijét,utánfutóval együtt a háza elől,azzal nem foglalkoznak!Szóval én keressem meg a guberálót nekik...hogy kibújhassak a büntetés alól...LAci megmondta ,hogy ez a fotó a szemétről nem bizonyíték arra ,hogy mi dobtuk volna oda és ha büntetést küldenek érte,beszélünk az ügyvédünkkel!Na,most hétfőig várunk míg meg tudjuk nézni a kamerát,azt mondta a rendőr,küldjem el neki ha találok valamit...hazafele megtaláltuk a helyet,ahol a szemét le volt téve,persze ott is hagyták,mi eltakarítottuk onnan,de ott volt mellette a sárga zsák is feltépve,ami bizonyította,hogy mi rendesen bekötve tettük ki a kapuba...én is készítettem fotókat,ugyanis azt állította a rendőr, hogy nem volt ott a szabvány zsák csak az ,amit ők lefotóztak.Egyébként ott volt a köztisztaságiak nyomozója is,aki ellenőrízni szokta a kukákat időközöként,utána nézett és mondta a rendőrnek,hogy tőlünk rendszeresen elszállítják a szemetet és napra van kifizetve a számla is!Szelektíven gyűjtjük és két kukát és sárga zsákot szoktunk kitenni!Na,ez volt...nagyon idegesen jöttünk haza,mert igazságtalanság,amit csinált a rendőr,most meglátjuk mi lesz ezután...
MA voltam munkában,hazajöttem,vettem út közben egy grillcsirkét,mert nincs kedvem főzni,van borsó levesem még mellé...rosszul is aludtam ,sokat ébren voltam,úgy felháborít ez a dolog,hogy rám akarja fogni,hogy én dobtam két házzal arrébb ki a szemetet,a nevemmel és a címemmel rajta!!Mintha hülye lennék teljesen!
Közben a piacon láttam tele van már muskátlival,még megvárjuk ezt a hideg pár napot,hogy elteljen és megvesszük a ládákba és elültetjük.A kinti virágtartóba hoztunk Laciéktól fügekaktuszt,mert a kövirózsáimat majdnem mind kiszedték már belőle,meg van hogy ráülnek cigizni ...na majd most tegyék meg így,hogy kaktusz van benne!Eszméletlen milyen világot élünk ,érzéketlen,pofátlan emberekkel.
Kicsit hosszúra sikerült a mai bejelentkezésem,de nagyon fel vagyok zaklatva emiatt!Szerencse,hogy Laci olyan nyugodt ,és nyugtat engem is,hogy nem lesz ebből semmi baj,mert ha jogosan megbüntethettek volna,már oda lett volna a kapunkra ragasztva a büntető cédula,nem pedig behívnak ilyen beszélgetésre,de tudják hogy ez alapján nem jogos ,ha megbüntetnek és csak kóstolgattak minket!Remélem ,hogy így lesz!