27,543 2024-12-26 12:07:00
Válasz: Társalgás
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok mára is mindenkinek.
Ma még pihenős napunk lesz, főzni nem kell, májgombóc keves van és maradt kacsacomb. Már nem igazán kívánjuk a nehéz ételeket.
Margitka.
A legszebb karácsonyotok van az idén.
Sok finomságot készítettél Te is, Isten éltesse a fiadat utólag szülinapja alkalmából.
Nálunk tegnap fogyott el a halászlé, ettük egy pár napig.
27,544 2024-12-26 12:35:16
Szervusztok!
Mi korán keltünk ma,Laci korán el is ment,én összeszedtem a maradékokat próbáltam pl.a süteményeket egy tálra összegyűjteni,leves egy evésre való van még, sült kolbász, hurka,csülök még van egy kevés krumplipürével. A csülök levét megőríztem,ma főztem egy szárazbab levest belőle. Egyik Panettonénk megmaradt,egy kevés zserbó és pár szelet bejgli,meg egy nagyobb szelet torta van még.
Felsöpörtem udvart,utcát, az utóbbi napok szeles időjárása sok levelet idegyűjtött a kiskertbe az utcára. Elmosogattam mindent,bekeszítettem a fát, megraktam a tüzet de még nem gyújtottam be,mert szépen süt a nap,kellemes az idő benn,most zártam be az ajtót is,eddig nyitva bolt és a macskák kinn rohangáltak .
Most már elfáradtak, bejöttek,alvás van...
Egyedül Bitta őrzi a házat kinn!
Margitka!
Csodaszép lehetett az első babás karácsonyotok,Isten éltesse Gábort, kedvenc mandula tortáját sütötted.
Nekünk elfogyott a kenyerünk, most sül, nem mentem venni,inkább bedagasztottam,ha már itthon vagyok és ráérek,ezt jobban szeretjük.
Meg is nézem, lassan kész kell legyen,egy kávéra álltam meg.
27,545 2024-12-26 13:04:06
Szia Lia!
Akkor csak használjátok ki a mai napot a pihenésre. Szép idő van nálunk, is gyönyörű napsütés van. Gábor fiam is küldött nem régen a Skype-n képeket és videót is. Épp indultak sétálni a kicsivel. ![]()
Ők is el vannak látva étellel, nem kell főzni pár napig. Sőt a fagyasztóba is rakodtak..
Igen, mi is így gondoljuk, csodás ez a karácsony! 
Köszi Gábornak átadom szülinapi jókívánságot! 
Nálunk meg este fogyott el a húsleves és egy kevés rizs és hús is maradt... majd délután ma még elfogyhat...
Itt is kész mára az ebéd... a halászlét én már várom, az utolsó nagyon finom lvolt, amit egy jó hónapja készített a férjem... Mindjárt tálalok is...
A dajkálásom is meg lett örökítve, épp elaludt itt Hanna:

Aztán ma is kaptam fotókat már, és videót is. ![]()

Azért itt látni, hogy milyen picuri még.... igaz, hogy már elhagyta a 4 kg-ot! ![]()

Közelebbről is megmutatom:
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a finom mai ebédhez is! ... 
27,546 2024-12-26 13:11:18
Szia Ancsa!
Míg Liának írogattam, Te is jártál itt! 
De helyesek a cicák együtt! ![]()
Igen, ez volt a legszebb karácsonyunk! Nagyon jó volt együtt! A gyerekek is készültek rendesen! Köszönöm szépen neked is a szülinapi köszöntést, átadom Gábornak, ma is beszélünk még. ![]()
Ha otthon vagy, akkor jól teszed, időd is van rá és még kedved is, süssél csak finom kenyeret! Az biztos is, hogy finomabb lesz! ![]()
27,547 2024-12-26 20:15:01
Én most már csak elköszönni jöttem mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
27,548 2024-12-27 07:25:09
Sziasztok! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Tegnap délután aranyos karácsonyi filmeket néztünk. Aztán este 8 órakor a fürdés után már ágyban is voltunk. Éjjel elég jól aludtam.
Reggel meg felkeltünk ma is fél 6 után, pedig nincs ébresztőóra beállítva, de már megszokott ez nálunk.
Jelenleg 1 fok van odakint. Majd délutánra pedig csak 6 fokig emelkedik a hőmérséklet. A szél nem fúj. ... Csapadék ma nem várható...
A folyadék fogyasztására figyeljetek oda ma is, ez nagyon fontos mindig!!! Ezt a figyelmeztetést nem hagyom ki ma sem!
Ma nem kell főzni, bőven van mindenből. Ma laza napot tarthatunk.
A mai reggeli frissítő kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:
27,549 2024-12-27 14:32:23

Szervusztok!
Nekem megy a mosógép, itt csak most szállt fel a köd,próbál kisütni a nap,de igen hideg van...
Miután Laci elment,én is elindultam bevásárolni ,a Pennybe voltam,kaptam is mindent. Időközben eldöntetett,hogy kell kocsonya Újévrw persze sehol nem kaptam körmöt, még volt itthon de nem elég egy adagnak,elmentem keresgélni de csak a hús csarnokban van ott viszont karaj árban adják, hát nem vettem. Egy csülökkel pótoltam meg,és csak fél adagot főzök, nekem már a könyökömön jön ki,de van rá igény...
Most főzöm meg,eláll, most jó hideg van és különben is holnap még egy tortát is készítenem kell,Laci húgának a párja kért meg,mert most járt le a bankkölcsöne és meg akarja ünnepelni..
Úgyhogy nincs időm pepecselni a kocsonyával később...
Meg nekem hamarabb munka van,mire az irodákban indul a munka,tisztaság kell legyen...
Be is gyújtottam, így hideg van itt üldögélni csak,el is álmosodtam ,de mindjárt teregetek és iszom egy kávét.
Ma már nincs különösebb dolgom.
27,550 2024-12-27 19:09:44
Sziasztok!

Margitka!
A fiadnak utólag kívánok nagyon boldog születésnapot!
Szép lett a karácsonyfátok, de a legszebb az a kis tündérke ott a képen! Milyen sokat nőtt már megint! Gyönyörű az unokátok!
Jó sok finomságoksat vittél a gyerekeknek, biztosan örültek neki.
Szépek vagytok a kis Hannával! Milyen jó is a nagyi ölében jót aludni! Nagyon jó képeket hoztál,köszi! A legszebb ajándékot kaptátok a gyerekektől! Csodás karácsonyotok volt együtt a szép kis családdal!
Nekem is itthon voltak, tegnap este fél hatkor indultak haza. Nagyon jól sikerült itt is minden, pakoltak is mindenből, aminek nagyon örültem!
Sokat beszélgettünk, társasjátékoztunk, hamar el is kent ez a pár nap. Minden évben mnegfeledkezünk a fénykép készítésről a fa alatt. Már ezt is fel kell írni, mondták a gyerekek akkor biztosan nem feldkezünk meg róla. Mindenkinek az úton jutott az eszébe, mikor mentek haza.
Ma is vendégünk volt, most is jót beszélgettünk. Azért délelőtt sikerült rendet is tenni egy kicsit.
Ancsa!
Biztosan ott is szépen teltek az ünnepek, láűttam a kőeket, csak nem volt időm írni.
Lia!
Nálatok is szépen telt az ünnep, ezzel a meglepetéssel különösen! Biztosan sok finomságot készítettél, aminek örültek a gyerekek! Nagyon hamar vége is lettek ezek a szép napok!
27,551 2024-12-27 19:48:36
Sziasztok! 
A mai napunk valóban nagyon kellemesen, nyugisan telt el. A délelőtt folyamán voltam a Tescóban is, mert kellett túró, és fagyasztott áfonyát is vettem, meg mandarint... De tulajdonképpen jól is esett sétálni egyet.
Ebéd után már csak filmet néztünk, és beszélgettünk, meg ugye a Skype-n is tartottuk a kapcsolatot a gyerekekkel. 
Ancsa!
Te ma is szorgoskodtál.. biztos finomra sikerült a kocsonya is. Mi már januárban fogunk csak főzni, úgy beszéltük meg...
Mikorra kell a tortát elkészítened? 
Remélem, hogy tudtál pihenni is a sok munka után! 
IIona!
Csodás mesés képet hoztál! Nagyon tetszik! 
Köszi a szülinapi jó kívánságot, átadom még ma Gábornak! ![]()
Igazán boldogok vagyunk a kis Hannáért! Ma is kaptam 2 rövid kis videót, annyira aranyosan akar válaszolni, és próbálja a hangokat utánozni, néha sikerül is! ![]()
Valóban ennél szebbet, nagyobb örömet nem is kaphattunk volna!
Gondoltam Rátok, hogy Ti is együtt ünnepelhettetek! 
Mi tavaly karácsonykor feledkeztünk meg a fotózásról. Bizony már mindent fel kell írni, amit fontosnak tartunk... nem csak a boltban vásárlandóakat...
27,552 2024-12-27 19:57:51 Utoljára Lia szerkesztette (2024-12-27 20:05:07)
Sziasztok.
Itt vagyok én is.
Ma elmentünk egy kicsit sétálni a városba, nagyon régen nem voltunk, ma a Városligetet néztük meg, és elcsodálkoztunk hogy átépítették, szép lett. Az idő is kellemes volt, jól esett sétálni, kikapcsolódni egy kicsit.
A Néprajzi múzeum tetejéről fotóztam:
Margitka.
Köszi a fotókat, aranyosak vagytok, szépen fejlődik a kis Hanna. A karácsnyfátok is nagyon szép lett.
Ancsa.
Tervezzük mi is a kocsonya főzését, majd ünnepek után, most nem nagyon kívánunk, csak könnyebb ételeket. Holnap túrós tészta lesz.
Ilona..
Nálatok is szépen teltek az ünnepek, itt is küldtek képet Leviék, mit készítettek ebédre, amit vittek innen, szerencsére tudtak sok mindent vinni, itthoni finomságot ami kint nincs.