Válasz: Társalgás
Én el is köszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 2,193 2,194 2,195 2,196 2,197 … 2,587 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Sziasztok! Jó reggelt! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Este tegnap megnéztünk közösen egy izgalmas filmet... Kicsit kemény volt... de végignéztük... A címe: Veszett vad.
Az éjszaka most egy picivel jobban aludtam, csak 1-2 alkalommal ébredtem meg rövid időre....
Reggel keltem a szokásos időben. A nagy fiam is elindult már a vonthoz, épp kinéztem az utcára, és integetett....
Már készítjük a teát és a reggelit, mert hamarosan jönnek le a gyerekek, aztán 8-tó dolgoznak. Mi pedig majd főzünk gulyáslevest és lángos lesz a második.
Jelenleg 20 fok van és délutánra majd 28-30 fok lehet. Eső mára már sincs jelezve...
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:
Ma is szedtünk a reggelihez friss uborkát és paprikát a kertben. Aztán nekiálltunk főzni. Lett egy 5 literes fazékkal gulyásleves. Majd bekevertem a kefires lángos tésztát... már szépen kel, majd délre kisütöm.
Közben a férjem nekiállt és főzött a lekvárfőzőben sárgabaracklekvárt. Most 4 kis üveggel lett.
A száraz dunsztból kiszedtem a tegnap készített cseresznyeszilva+szilva keverékéből készült lekvárokat.
Már a spejzban a polcon vannak az üvegek... Nem sikerült valami jól a fotó, de én már nem szedem le az üvegeket, mert a legfelső polcra kerültek... siettem, de a lényeg, hogy finomak lettek. ![]()
Most pedig már a mai lekvárok vannak betakarva a hűtőtáskában...
Egy picit még pihenek, aztán sütöm a lángosokat....
Szervusztok!
Végre hétvége és végre meleg megint!
Ma hamar végeztem, hazafele dinnyét és vinettét vettem a piacon. Meg is sütöttem és már két adag a fagyóban csücsül. Egy tortát is összedobtam ,a krémje klasszikus csokispudingból és egy kókuszosból készült vegyesen.
Ha enyhül a meleg és a szél kicsit megáll, szalonnasütés lesz kinn.
Kini ma evett először tejecskét kistányérból, még nem tud lefetyelni ahogy kell,de boldogult. Meg kell tanuljon tálkából enni,mert a pástétomot nem eheti cumiból. De olyan kis ügyes a drága!
Szia Ancsa!
Mi örültünk a pár napig tartó enyhülésnek... már most nagyon melegedik... nem győzünk majd esténként és reggelenként is öntözni...
Látom, hogy nagyon nyüzsögtél ma is... de addig jó, ameddig bírod is a sok teendőt! ![]()
Izgalmas lehetett Kininek is a tálból nyalakodni... de ahogy írod ügyeske, biztos hamar rájön a fortélyára! 
Ma a kefires lángos mellett egy kis kukoricalisztes lángost is bekevertem Bogi kérésére... ez próba volt, most készítettem el először. Ízlett nekem is. De ezt kanállal kellett az olajba merni, és villával laposítani... a végeredmény viszont jó lett! 
Itt van még a maradék:
Ma a nagy fiam is hamarabb jön haza a munkából. Biztos szívesen eszik majd mindenből...
Sziasztok.
Margitka.
Nagyon guszta lett a lángos, és különleges is el is hiszem hogy gyorsan fogyott.
Ma vettem réteslapot, holnap megsütöm én is. Ebéd után pihentünk, jól esett, reggel korán keltünk.
Ancsa.
Nagyon szépet és finomat sütöttél te is.
A kis cica is hamar belejön az evésbe.
Szia Lia!
A nagyobb, baloldali jénaiban a hagyományos kefires lángos van, jobbra a kukoricás. Frissen nekem is ízlett... Most a nagy fiam már itthon van, átjött, megkóstolta, azt mondta, a forgács fánkhoz hasonlít az íze, lekvárral finom lehet... De ő a másikból evett. ![]()
A Gáborék pedig elsétáltak a Spar-ba, egy kisebb vásárlásra, és a séta is jól esik nekik esténként...
Mi is pihentünk délután. Nagyon jól is esett. ![]()
Közkívánatra pedig holnap is sütünk rétest... Most nagyon megdicsérték a gyerekek. 
Túl vagyunk a vacsorán, almát is ettünk, mint általában esténként... Most már meccs nézés van... csak épp szünet...
Sziasztok! Már szombat van! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Este a munkák végeztével összejöttünk megint a gyerekekkel. Jó sok beszélgetni valónk akadt megint. Az idő meg csak úgy repült közben.... Na és ugye a meccsnézések sem maradtak el...
Az éjszaka megint volt pár megébredés. Úgy látszik, hogy nem nagyon akar változni ez a helyzet... de azért most egy kicsit jobban aludtam.
Reggel a felébredés és felkelés is már olyan megszokottan történik. Fél 6-kor már főztem a konyhában a kávéinkat.
Lassan elkészítjük a teát és a reggelit, mert hamarosan jönnek le a gyerekek, hallom, hogy már mozognak Ők is fent az emelten... végre szombat, és nincs munka...
Leves maradt mára bőven. Cukkinifasírtban egyeztünk meg... Szerencsére már szépen van a kertben... Majd rizs lesz mellé.
Jelenleg 16 fok van és délutánra majd 35 fok lehet. Eső mára már sincs jelezve... Öntöztem este és már reggel is. Mindjárt az uborkát is leszedjük.. a férjem már ki is ment.. most jó idő van még odakint.. ma nagyon nagy meleg várható... Jó lesz használni a klímát is napközben majd...
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
... De főztünk a gyerekeknek is... ihatnak majd, ha jönnek enni...
Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:

Szervusztok!
Haza is értünk!
Ma úgy beszéltük meghogy mikor jövök haza a munkából,Laci is elindul és félóton találkozunk a Lidlnél egy kis bevásárlásra.Kellett homok a macskáknak,meg vettünk ezt azt,mindg vannak valamilíen napok,meg hetek,aztán marad áru,amit már olcsóbban meg lehet venni,most volt még görög napokról,meg olasz napokról is...sőt még thai is...vettem is kalamata krémettahi zöldségkeveréket,kockázott paradicsokonzervet,ilyesmiket elrakok a kamrá polcra,nem mindig kaphatók.Aprósüteményt és sajtot is vettünk,meg egy citromos gint,ami nekem nem ízlik,majd Laci megiszogatja,bár ő sem erre számított...na talán koktélokba jó lesz tonikkal...
ja meg pisztáciás fagyit is vettünk,azt szeretjük elnyalogatni este egyet- egyet...
Ma nem kell főzzek,tegnape ste bepácoltam császárt,azt ma meggrillezzük este fele.Tegnap szalonnát sütöttünk,hát olyan nagyon finom volt,dugig ettük magukat!
A cicák mind kinn vannak elnyúlva,a pindur is,ő bebújt a dobozába,ott érzi magát biztonságban,de kinn van az udvaron...már jön-megy gurul,fedezi fel a világot!
Mi is picit lazítunk,jó kis munkás napom volt ma is.
Szia Ancsa!
Most van egy kis időm bekukkantani...
Finom gyümölcsös üdítőpohárral jöttél délután!
... Ma is sok finomságot vásároltál! ![]()
A kis cica is szeret kint lenni, de a dobozát is megkedvelte...
Levest nekünk sem kellet főzni ma. Csak Bogival cukkini fasírtot sütöttünk, amihez rizst készítettem, és ubisalit. Aztán ma is sütöttünk 4 rúd rétest. Megint kapós lett.
... siettem a fotózással, mert már enni készültünk..
Ezek pedig a tegnap főzött lekvárok...
A vacsorán már túl vagyunk. Meccsnézés van most is... Én el is köszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Lapok Previous 1 … 2,193 2,194 2,195 2,196 2,197 … 2,587 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás