Szervusztok!
Végre lazítás van,semmi dolgunk ma,a vendégek elutaztak,elköszöntünk remélhetőleg még találkozunk valamikor.Fél 8 kor ébredtem,olyan csend volt,Laci már felkelt,macskák kinn,a pici aludt a dobozában,jól esett tovább aludni,ez a harmadik hétvége,ugye múltkor lakodalom,aztán szülinap,most vendégek,plusz a hét közbeni hajtás...szóval elég nyúzottak vagyunk...meg ez a meleg...pffff...
Igen ,láttuk a meccset mi is, hogy a vihar miatt meg kellett szakítani,jégeső volt,levonultak a pályáról a játékosok,de a nézők is bújtak össze...én aztán elaludtam.
Közben még úgy jártunk az este hogy miközben vacsoráztunk,egyszer csak nagy robajjal leszakadt a felső polc a könyvekkel és levitte az alatta levő másik kettőt....na már csak ez hiányzott...de már tegnap nem foglalkoztunk vele,ma LAci összerakta megit,hát szétszáradt és szétnyílt,úgyhogy csavarokkal összefogatta a középső polcot,az oldalához...így többet nem tud szétnyílni.
A kicsivel nincs sok gond,eleinte nehezebb volt,mivel még ilyen picim nem volt,anya nélkül,neveltem már fel 4 picit,da az anyjukkal együtt,még anyuék macskája volt és nem volt elég teje,viszont mosdatta,felügyelte,nevelte őket.én csak besegítettem az etetéssel.De most teljesen én vagyok az anyja...sajnos ment a hasa mert a szomszédasszony tehéntejjel etette őket,azt nem szabad!Én tejporból keverem ki neki az adagot,jól tolerálja,már a hasmenése elállt és szépen használja az almot ,egy nagy dobozban van jelenleg,amibe tettem egy kis dobozban almot,abba jár bele.Most már kérzeáll a cumisüveg nekem is,ő is megszokta.Első napokban sokat sírt ,egyedül volt és fájt a hasa is,a hasmenéstől.Meg kellett fürdessem,hajszárítóval megszárítottam,azóta szép tiszta,volt bolhája is,kifésültem a kis szőrét,most olyan mint egy kis játék cica...

A nagyok még kerülik,óvatosan megszaglásszák,de amúgy semmi...Szerencsére Laci is meg tudja etetni ha szükséges,holnap megint nehéz lesz,mindketten elég sokáig egyedül lesz.De tegnap is jól viselte míg csavarogtunk,elvégre az anyja sem ül mellette folyon.A szomszéd anyacica segít nekem,ha sírdogál a pici,ő a kerítésról murnyogva nyugtatja...cserébe én etetem az ő picijét,aki már nagyobb és persze ős em kap enni a gazdájától...legtöbbet az is nálunk lébecol...
Piszkével játszanak!

Ő volt az esélyes az örökbefogadásra,de aztán megtalálták a piciket...úgyhogy ő marad az anyjával,persze ételt kap továbbra is tőlünk.
A Várban nagyon jó volt,gondoltuk ma is lemegyünk,ma Zorán koncert lesz,de sajnos későn kezdődik,mi pedig reggel korán kelünk.Voltak Barlettai zászlóforgatók,lovasbemutató,gulyásfőző verseny,rengeteg kézműves árús,ételek,italok,előadások,könyvbemutatók,zenei előadók,szóval nagy a buli...mi is kitűztük a város zászlaját,főleg mert nekem is van egy "szent"Lacim!
A mi városunk alapítója Szent László király,lovas szobra a Várban van felállítva.

A vár után a kedvenc éttermünk is sikert aratott a vendégeink szemében,pacal levest ettek ,mindannyian,én egyedül ettem radóci csorbát,mert a pacalt nem szeretem.Este pedig még beugrott LAci húga is hozzánk,aki osztálytársa volt a vendégeink hölgytagjának.Aki nagyon boldog volt,többször elsírta magát,hogy 33 év után sikerült hazalátogatnia,Váradra.
Most már pihenünk mi is,bár nagy a kísértés hogy lemenjünk élután még a Várba,de egyelőre nagyon meleg van...