Szervusztok,én is bekukk!
Itt egész délelőtt szinte mostanáig,eseztt az eső,de egy ideje olyan szél fúj,hogy fel is szárított mindent és süt a nap
Én egész délelőtt tettem-vettem,felhasználtam a lefagyasztott tojásfehérjéket,egy gyümölcskenyérhez,és miután mindent elmosogattam,hoztam be fát,söpörtem,stb.leültem olvasni..úgy belemerültem,hogy közben megérkezett Laci,be is fejeztem a könyvet, amiről tegnap beszéltem,nagyon érdekes,fordulatos lett a vége erre nem számítottam.Hirtelenjében el is kezdetm a következőt,ennek Vakfolt a címe,elég vékony kis könyv volt,mostanra ezt is befejeztem,olyan rég nem tudtam olvasni a szemüvegem miatt ,hogy most csak falom a könyveket,amiket vásárolgattam már egy ideje.
Holnaptól már ismét munkám van,minden nap,vége a kis lazításnak...
Micsoda kálvária ezekkel a ruhaneműkkel,itt is szerintem elég hamar meg fogják szüntetni ezeket a konténereket,sajnos itt is az van hogy a Caritas Catolica is átvett régebben ruhaféléket de csak tiszára mosva ,vasalva,és csak amiket úgy gondoltak..de már nekik sem kell...ugyanez van a könyvekkel is,ha vásárolni szeretnék könyvet,horribilis áron adják,viszont ha felszámolni kell ,mint pl.annak idején a szüleimét,akkor ingyen akarják elvinni,és persze azt sem mindet.Antikvárium át sem veszi,max.a Könyvmentőknek tudjuk odaadni,akik ingyen viszik el,vagy van könyvesfa az egyik parkban oda szoktunk betenni Lacival,onnan elviszi akinek kell...Ezért is örültem ,hogy a ház kiürítésekor,könnyen magszabadultam a szüleim régi cuccaitól,bár volt ami a szeméttelepen kötött ki,jobbára ruhafélék...Mindent ingyen adtam oda,a szomszédassznynak ,aki figyelt anyura mig dolgoztam,a volt férjem vitt el pár háztartási elektromos gépet,hűtőt,mosógépeta kanapékat,meg szekrénysort,stb...ami olyan rossz volt,mint a konyhabútor,azt Laci feldarabolta,meg a műhelyébe rakta be abban vannak a szerszámai,tartottam tőle ,hogy hova fogom pakolni a sok berendezést,szőnyeget,függönyt ,nippeket,lábasokat stb.Egy kutyamenhely is volt,az is sok mindent elvitt,a lábasokat székeket,asztalt,meg amiket a kutyák alá lehetett tenni,a párnák,paplanok kerültek a szeméttelepre,azt a kutyáknak sem vitték el,mert szétszedik...a végén egy kupac rongy maradt a szoba közepén,azt Laci barátja szállította el a szemétre...egy élet munkája így kerül enyészetre.Apu mondta is mindig nem irigyellek míg ettől a sok ócska cucctól megszabadulsz majd.De végül is egészen könnyen ment...Sajnos semmi értékesebb dolog nem maradt utánauk,amit megtarthattam volna,kivéve a két fotelt ,amiben üldögéltek mindig,annak is csak érzemi értéke van inkább...