Hoztam egy kis csirkemájat puliszkával,ezt ebédeltünk ma.
Ilona!
Persze ,nagyon nehéz a döntés,és ha magatehetetlen az ember,kell mellé teljes munkaidővel valaki,rengeteg a dolog egy ilyen ember körül,olyasmi amire nem is gondolnál.Főleg ha még mentálisan is gond van vele,mert apu szegény teljesen legyengült,ülni sem tudott egyedül de teljesen tiszta volt a feje,míg anyu bármit meg tudott volna csinálni,fizikailag nem volt semmi baja,csak mentálisan...épp ezért még arra is ügyelem kellett hogy fürödjön,hajat mosson én szárítottam ,vágtam a haját,semmit nem mosogatott el maga után, amiből evett,az ételt a ruhás szekrényből szedtem ki,miután először találtam penészes szendvicset a ruhái közt, minden alkalommal átvizsgáltam az egész szekrényt,minden alkalommal...persze hogy féltem ,hogy a gázt használja,minden alkalommalahogy beléptem ,rögtön ellenőríztem, hogy el van e zárva mindenhol...az egész lakás fel volt cédulázva ,villanyt eloltani,gázt elzárni,ajtót bezárni,csapot elzárni..a hűtőt felcéduláztam...itt van csirkecomb sütve,lehet enni,kenyér van ne vegyél!A telefon mellé felírva nagy betűkkel telefonszámom Anikó, a lányom ,a telefonszáma....ha valamit nem tudok felhívom!Na hívott is naponta hatszor és ugyanazt mondta el mindig...jaj nem is jó beszélni róla,rémálom és közben sajnálod,aggódsz éjjel, nappal,nem akarod elhinni,hogy ez sosem fog jobb lenni már...reggel az első hogy felhívod,este az utolsó dolog ismét felhívni, hogy bezárt mindent,lefeküdt?Vajon nem figyeli ki valaki,nem megy be hozzá éjjel bárki,bezárta a kaput?Sajnos itt sem igen találni embert segíteni,a hivatásos nővérek vagyont kérnek ,fásultak,nem foglalkoznak rendesen a beteggel.Az otthonok olyan drágák,hogy nem lehet megfizetni,amit meg lehet, ott a körülmények olyanok,hogy a kutyának sem ajánlanám.
Na itt nálunk kisütött a nap,holnapra 20 fokot mondanak megint!