Válasz: Társalgás
Már kezd is sötétedni. A vacsorán túl vagyunk, almát is ettünk... Jöhet a tévézés...
Én most már csak elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 2,143 2,144 2,145 2,146 2,147 … 2,556 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Már kezd is sötétedni. A vacsorán túl vagyunk, almát is ettünk... Jöhet a tévézés...
Én most már csak elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Sziasztok! Kellemes ébredést! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Este tegnap nem voltunk kint sokáig. a szél is fújdogált, nem volt jó így... én nem szeretem a szelet..
Aztán éjjel a fürdés után még tévéztünk egy keveset.˙˙De most mégis sokszor megébredtem, nem aludtam jól sajnos...
Reggel meg ébredés fél 6 után. Na majd ebéd után pihenünk egy picit...
Jelenleg csak 3 fok van, és délutánra 14 fokra emelkedhet a hőmérséklet... Mára eső csak egy kevés van előre jelezve, persze elszórtan előfordulhat még több is... ide 1 mm jöhetne, de tegnap sem volt...
Főzni ma kell a vasárnapi húslevest... Második pedig grillezett csirkemell bulgurral.
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:

Szép jó reggelt!
Én csak most ébredek, kávézom,hideg van még, de már süt a nap. Ma Forma 1 lesz,míg Laci azt nézi, valami édességet össze ügyeskedek.
Persze,hogy ideszokik ez a cica is,de egyszerűen nem tudom megtenni,hogy ne adjak neki enni,mikor számít a kis ételre ,hiszen senki nem ad neki.
Akkor igen beteg lehet a szomszédok,ha a lánya is itt van mellette,szomorú ...
Szia Ancsa!
Látom, hogy kávét azért hoztál Te is a képen! ... 
Még itt is elég hűvös van, de a napsütés az biztatóan hat ránk...
Na ha a lesz, akkor Gábor fiam is azt nézi, Ő sem hagyná ki.-.. De azért a Skype-n tartjuk minden nap a kapcsolatot...
Milyen sütit találtál ki? 
Sajnos ez így van... de nagyon tartja még magát Thierry, örül a lányának... és már a veje is megjött Franciaországból a 3 fiával együtt... pedig még suli van...
Szervusztok,benézek megint!
Nem sütöttem még semmit,hűtős lángost kevertem be,szépen dagadozik a hűtőben,ha kívánnak sütök belőle,reggeliztünk,ebédeltünk bőven,nem is kívántuk az édességet.
Egész délelőtt kertészkedtem,miközben ment a mosógép,kinn száradnak a napon a cuccok,jó erősen süt a nap.A kiskertet rendbetettem,teleszórta alonc levéllel ezzel az esős,szeles idővel,azt letakarítottam,és ültettem zsályát,meg levendulát,és pár virágot is átültettem,megnyírtam,amit kellett,majd felsöpörtem az udvart,felmostam a lakást,míg Laci Forma 1-ezettVittem ki a vendég cicának is ételt,meg tejet,majd követtem mikor elment hogy lássam hova megy be,és igazam volt abba a sarki elhagyott házba megy be az udvarra,van ott kutyaól,meg kempingszék is hagyva,igaz a gaz is gatalmas de van egy jó nagy lyuk alul a deszkakerítésen,ott ment be.A füle ma már szebb,tisztább,még este ha előjön megint megcsepegtetem neki,de most jól lakva bevonult,szerintem aludni fog.Uténa vittem egy kis tálka ennivalót,betetem neki a lyukon,jobban örülnék ha nem jönne ide ,olyan kényelmesen sétál át az úton nagyon félek elüti egy autó...
Kicsit beültünk a gépeink elé,míg érkeznek a vendégek,addig böngészünk.
Sajnos akkor valóban nincs messze a vég,ha az egész család összegyűlt,szomorú napok ezek,olyan érzés a hozzátartozóknak,mintha félálomban telne,nem is akarják valóságnak felfogni,tapasztalatból mondom.
Sziasztok.
Kellemes délutánt kívánok.
Ebéd utáni pihenő van, délelőtt a kertben voltunk, füvet vágtunk gazoltunk egy kicsit. Ebédre frankfurti leves és tejfölölös gombás csirkecomb volt nokedlival.
Margitka.
Sikerült elintézni pénteken az iratokat, majd küldik postán.
Tegnap itt is rossz idő volt, hol esett, hol sütött a nap.
Jó hogy van lehetőség leadni a dolgokat, nekünk is lenne elvinni való, csak rá kéne szánni magunkat.
Sajnálom a szomszédotokat, nem könnyű most nekik.
Ancsa.
Nagyon rossz álmod volt, néha nekem is volt, örültem hogy felébredtem.
Finomakat készítettél.
Kukucs... 
Most már én is bekukkantok egy kicsit. Mert hiába van vasárnap, itt mindig akad munka... Az idő is szép, ezért ma a kertben szorgoskodtunk eddig... Tulajdonképpen ebéd után csak körül akartam nézni, aztán kint maradtam...
Ancsa!
De szépek ezek a tulipánok a kávé mögött! 
Jó sok mindent elvégeztél ma is. De az a jó, ha utána nyugodt lehetsz, mert minden rendben van... na persze a cicáról ma is gondoskodsz, ezt sejtettem...
Talán közben megérkeztek a vendégek is, érezzétek majd jól magatokat együtt! ![]()
Nekünk a héten volt lángos... én meg a férjem kérésére ma krémest dobtam össze. Nagyon finom lett! Persze ebéd után ettünk is belőle 1-1 szeletet mindhárman... többet nem is bírtunk volna, mert az ebéddel jóllaktunk... de majd talán délután még egy lecsúszhat nekem is...
Lia!
Látom, hogy Ti is kihasználtátok a mai jobb időt. A fiam is füvet nyír, már reggel óta szorgoskodik a kertjében... lassan Ő is abbahagyja...
Finom volt az ebédetek. Nálunk még a férjem + csinált tarhonyás sertéshúst, mert Ő nem kívánta a csirkét... én meg húzkodtam ki a salátából, mert sűrű, és így zsengén isteni finom volt a salátalében! ![]()
Én is nagyon sajnálom a szomszédasszonyomat, mert ugye csak ketten laknak itt, a gyerekek ritkán tudnak eljönni Franciaországból... csak telefonon, és a neten keresztül tudnak beszélgetni... De Terinek egyedül sok mindent el kell intéznie... Azért, ha kell, mi itt vagyunk segíteni...
Egyelőre változatlan a helyzet... nem maradhatnak sokáig itt, nem tudni mikor és mi várható még... sok jó biztos nem...
Most jutott eszembe, hogy nem is fotóztam le a krémest, amikor ettünk... de van még bőven! ![]()
.
.
.
Most megint a Gáborral is a Skype-n írogattunk...
Sziasztok!

Margitka!
Ma elég forgalmas napunk volt. Most ment el a barátnőm Lívia anyukája, jól elbeszélgettünk. Valakinek ki kellett beszélnie magát! Szomorú mert Líviaék elköltöznek végleg Ciprusra.
A gyerek lebetegedett nem jöttek haza, este belázasodott. Biztosan bekapott valami vírust. Majd most fogok beszélni velük, hogy van azóta.
Szomorú, hogy a szomszéd ilyen beteg lett. Már itt is a szomszédunkat bevitték az otthonba, mert elesett és nagyon összetörte magát.
Nagyon finom a krémesed én is azt akartam sütni, de habos kókuszos lett. Hoztam kóstolót.
Közbe vendég jött, most folytatom.
Lia!
Biztosan szépen haladtatok a kerti munkákkal. Itt ma is nagyon hideg volt, nem volt kedvem semmihez. Megfőztem ennyi mára elég is volt, igaz ma vendégek is voltak,így nem is tudtunk volna munkálkodni.
Ancsa!
Biztos ízlett a káposzta a vendégeknek, mert látni hogy finomat főztél!
Szia Ilona!
Gyönyörű orgonás kosarat hoztál! 
El tudom képzelni, hogy mennyire elkeseredett Lívia édesanyja... azért Ciprus is nagyon messze van...
Ó de sajnálom az unokádat! Jobbulást kívánok Neki!
... Sikerült megtudni valamit, hogy van a gyerek? 
Nagyon szomorú. hogy ha idős korban otthonba kell valakinek kerülnie... sajnos az élet történése sokszor kiszámíthatatlan...
Köszi a kóstolót! A habos kókuszosod most is nagyon guszta lett, finom lehet! ![]()
Én most már csak elköszönni jöttem vissza a géphez. mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Már én is csak elköszönni jöttem ,de közben elolvastalak Benneteket,és muszáj hozzáfűzzem,hogy annál borzasztóbb nincs egy idős embernek, mintha öregségére,el kell hagyja az otthonát és mindent amit addig ismert és szeretett..Tudom hogy sokszor mondják nincs más választás,meg ez a legjobb megoldás..ez nem igaz!!Választás mindig van és meg lehet oldani, ha az ember akarja.Természetesen a legkönnyebb megoldás az idős ,gondozásra szoruló embert lepattintani...ne haragudjatok,hogy így kifakadtam,csak arra gondolok,hogy mit érezhet az az idős,akit a családja nem képes gondozni,és otthonba küldi.Persze ahol már nincs senki csak egyedül van az idős és beteg ember ott valóban nincs más választása.
Emlékszem régen, mikor még éltek a szüleim szóba jött ez a téma,számtalanszor megígértem,hogy ha egyikük magára marad,bármelyikük, én gondoskodni fogok róla és sosem engedem otthonba.Mikor apu már haldoklott,akkor is megígértem hogy anyuról gondoskodni fogok.Nem volt könnyű,sokszor sírtam esténként magamban,fáradt ,kimerült és ideges voltam..de sosem fordult meg a fejemben hogy beadjam bárhová is,pedig sok ismerős javasolta,mivel felejtett,nem lehetett tudni,nehogy elkódorogjon vagy ilyesmi...rettegtem is eleget,volt hogy éjjel 1-2 óra tájban hívott fel a szomszédasszony, hogy anyu kinn van az utcán..volt,hogy alig értem az utca végére,már hívott,hogy mikor jövök már hozzá,milyen rég nem voltam...hiába magyaráztam ,hogy most jöttem el tőle,még nem is értem a sarokig sem...már nem emlékezett.szóval nagyon de nagyon nehéz volt...csak az tudja,aki benne van egy ilyen helyzetben,hogy miket képesek csinálni és nem is emlékeznek rá...Mindig azt mondtam, amíg én élek anyu a saját házában fog maradni!Számtalanszor elmondta :ugye milyen jó kis ház ez?Mikor már LAci hazaköltözött és segített anyut gondozni,meg a ház körül tett-vett,javítgatta,anyu olyan boldog volt,hogy milyen szép ez is,az is...ennyi kis öröme maradt a végére...
Jaj,most látom mennyit írtam,elnézést,úgy kikívánkozott..most jöttem rá,mennyi érzés és fájdalom,meg panasz maradt bennem,nem volt kinek elmondanom,és a gyász, amire időm sem volt rendesen,még sírni sem tudtam...
Sziasztok! Friss ébredést! Jó reggelt! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Ancsa!
Tökéletesen egyetértek Veled, ami az időseket illeti! Én emlékszem rá, hogy miken mentél keresztül... Annak idején írtad is, hogy anyukád hányszor hívott telefonon, hogy milyen régen voltál... és bizony ez nem úgy volt... valóban nagyon sok mindent elfelejtenek az idősek...
Tényleg nagyon jókor került Laci hozzád, hozzátok! Anyukádnak egy megnyugvás lehetett... ezt megérdemelte, de Te is!
Tegnap délután 5 óra után szedtük le a kimosott ruhákat az udvaron, minden meg is száradt addigra. Este most is a fürdés előtt és utána is a tévénézés volt még.
Aztán éjszaka most egy picit rosszabbul aludtan... vagyis sokat forgolódtam, de a férjem se bírt aludni... aztán reggel másfél órát sikerült még fél 6-ig aludni. Utána keltem is fel.
Jelenleg csak 5 fok van, és délutánra 13 fokra emelkedhet a hőmérséklet... Mára eső nincs előre jelezve, de azért elszórtan előfordulhat... ez volt az előrejelzésben. De már hajnali 4 óra óta esik is az eső. Ez nagyon kell a földnek!
A fiam már elindult a vonathoz, megy Pestre dolgozni... Morgott, hogy esőben indul... meg, hogy este feleslegesen öntözött... De szerintem jó most az eső!
Főzni ma nem kell, van tegnapról maradék mindenből. Ma rakodás lesz a szekrényekben, már időszerű a ruhákat átválogatni...
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:
Lapok Previous 1 … 2,143 2,144 2,145 2,146 2,147 … 2,556 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás