25,550 2024-03-27 20:47:26
Válasz: Társalgás
Én most már el is köszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
25,551 2024-03-28 08:14:43
Sziasztok! Már csütörtök van! Mindenkinek legyen nagyon szép a mai napja is! 
Este néztük a tévében a híreket, természetesen az Atv-ben. Majd a fürdés után most sem tudtuk túl sokáig nézni már a tévét...
Majd éjjel egy picit többet tudtam aludni. Ez jó volt, mert feladat lesz mára is...
Mint általában, most is hajnali 4-kor megébredtem, de aztán majdnem fél 7 volt, amikor újra ébredtünk, akkor már keltünk is fel...
Főzni is kell... Karfiolleves és krumplis tészta lesz. Majd porszívózni akarok.... és felmosni majd mindenhol...
Jelenleg itt 8 fok van, és délutánra 16 fokra emelkedhet a hőmérséklet... eső 3 mm jelezve van... DE jelenleg napsütés van....
Ma kell főzni, karfiolleves lesz. Második pedig krumplis tészta... Aztán meglátom, még mire lesz időm...
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen most is hozom ide későbbre, mint mindig:

25,552 2024-03-28 09:15:51
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok mindenkinek.
Szerencsésen hazaértünk tegnap, várt sok munka, nem nézik hogy szabin vagyunk. Sikerült bevásárolni is.
Ma elkezdünk előre készülni ha itt lesznek a gyerekek kevesebb munka legyen.
Margitka.
Köszi a reggeli kávét
Finomat sütötték Te is, az ebédetek is finom lesz majd.
Este itt eshetett, mert vizes volt a beton, a szél is eléggé elkezdett fújni.
25,553 2024-03-28 10:06:32
Szia Lia!
Örülök, hogy szépen hazaértetek, és a bevásárlás is összejött! 
De azt nagyon sajnálom, hogy a munkákkal zaklatnak akkor is, ha szabin vagy...
Itt is volt egy kevéske eső éjszaka, mert vizes volt minden, de már a nap és a szél lassan felszárítja...
Jó készülődést az ünnepekre neked is! 
25,554 2024-03-28 10:36:08
Sziasztok!

Margitka!
Köszi a finom kávénkat! Itt reggelre jó eső esett, de még szerintem lesz belőle ma is.
Még szerencse hogy annyira hideg nincs,de a szél megint fúj elég erősen!
Nagyon sok finomságot készítettél, már ma szeretném én is a sajtosat megsütni. Lehet hogy megint készítek keksztekercset a gyerekek szeretik.
Tegnap megérkeztek a gyerekek, de a szülők már fordultak is vissza fél tízre már otthon is voltak.
Nagyon finom lett a babgulyás a gyerek egy jó nagy tányérral meg is evett, mellé túró fánkot sütöttem. Pakoltam a fiaméknak is, mert este már nem ettek semmiből.
Sikerült tegnap délelőtt még a hiányzó húsvéti dolgokat megvásárolni. Örültünk mert nem voltak sokan a boltokban, látni nincs pénz az embereknek!
Jó készülődést az ünnepekre!
Lia!
Örülök, hogy sikerült pihenni a pár nap alatt és gond nélkül hazaértetek! Akkor már hétvégén itt lesznek a gyerekek ott is!
Neked is jó készülődést kívánok az ünnepekre!
Ancsa!
Elég ügyesen megszoktad a szemüveget! Én nekem nem jött be,botladoztam benne.
Miskolc annyira huzatos város de csak egyes része! Annyira kerülöm is ezt a helyet mert volt nekem is sog gond a huzattól!
Jó készülődést kívánok,csináljál sok finomságokat!
25,555 2024-03-28 16:15:48
Szia Ilona!
Gyönyörű ünnepélyes képpel jöttél délelőtt! 
Már viztos elkészültél a sós sütivel és a keksztekerccsel is.! ![]()
Finomságok készültek nálatok is a gyerekek kedvére! Érezzétek nagyon jól magatokat együtt! 
Itt nem volt napközben eső, de a fiam nézte a neten, hogy kb. 5 órára ideér hozzánk is... már felhősödik... Ma hoztak faanyagot hozzá, és az osb lapok eléggé nehezek, azokat vágják most méretre a férjemmel... De úgy is nagyon nehéz a padlásra feljuttatni. A teraszon meg azért nem akarják hagyni, mert ha nagy a szél, mint mostanában van, akkor ott is vizes lenne... most berakjuk száraz helyre a lakásba, és holnap lesznek felpakolva a padlásra... az nem vesz sok időt igénybe, de nehéz munka a súlya miatt...
Nekem most van egy kis időm leülni a gép mellé. Ma kiderült, hogy este jönnek Gáborék, holnap segíteni akar a fiam a nagy fiamnak és a férjemnek a házánál... Szükség van rá, mert Ő az erősebb! ![]()
Aztán Ők holnapebéd után leutaznak Bajára Bogi anyukájához. Így változott a napi teendőm...
Én ma délután sütöttem húsvéti sós sütiket.
.. Már 2 tepsivel megsütöttem. Mindjárt készen lesz a 3. utolsó is...
25,556 2024-03-28 16:18:43
Sziasztok!

Most van időm, bekukkantok egy kicsit. Itt hideg szél fúj egész nap, néha kicsit kisüt a napocska is.
Nem tudom mikor lesz már jó idő, de remélem amit előre jósolnak húsvétkor meleg lesz!
Végül ma nem sütöttem még semmit, majd holnap is lesz nap, nem sietek vele.
Most főzte le a délutáni kávét a férjem, jól is esett mert annyira nyomott a levegő. Reggeltől a mentőket is elég sokszor lehetett hallani.
Biztosan valami front is van, mert érzerm én is a derekamat.
Mindenkinek további jó készülődést kívánok!
25,557 2024-03-28 16:24:44
Szia Margitka!
Még írtam addig Te is megjöttél! Látom nagyon szépek lettek a húsvéti sós sütik, guszta nagyon!
Ügyesek a fiúk, sokat segítenek Ők is egymásnak! Bizony nagyon nehezek ezek a lapok, jól jön a segítség!
Akkor változott ott is a napi teendő, de végül szépen haladsz a munkákkal!
Köszi, Ti is érezzétek jól magatokat együtt a családdal! Jól beosztották az idejüket, mindenhol kell egy kicsit lenni.
A férjem volt egy órakor a fogászaton, próba és mintavétel volt, húsvét után kell menni csütörtökön.
25,558 2024-03-28 16:36:39
Szia Ilona!
Gyönyörű tavasz csokorral jöttél! ![]()
Igen, estére várjuk ma a gyerekeket, de holnap utaznak is tovább délután... Azért most egymás után harmadszor jönnek már. Jó találkozni így is, ha csak kevés ideig tudnak itt lenni. ![]()
Ez a hóbortos időjárás mindenkit megkínoz egy kicsit... Pihenjél ha tudsz egy keveset! 
Akkor halad a férjed is a fogászattal, csak aztán minden legyen is jó majd! 
25,559 2024-03-28 16:38:12
Szervusztok!
Megjöttem én is,ma még vásároltam ezt,azt ami még hiányzott,holnap kezdek sütiket gyáratni mert szabad vagyok,ha minden jól megy keddig,de lehet a céghez be kell mennem szombaton is..még majd meglátom holnap mit mond a főnöknő.
Szóval a szemüveg megszokás nem megy,vagyis az nem zavar, hogy átvált a távolról a közelre és olvasni és telefonhoz is nagyon jó..viszont rájöttem ,hogy túl erős a távollátásra...úgy érzem magam ,mintha berúgtam volna és a föld a talpam alatt hullámzana..nem is értem ,ha eddig teljesen jó volt nekem a 0.75 ös távolra,minek csináltak 1.50 est,szerintem ez rohadt sok hirtelen megduplázni,teljesen szédelgek vele,meg a szemem kidagad...ma épp mondták is ,akikkel találkoztam útközben, hogy olyan fáradtnak nézek ki,pedig nem is voltam, csak a szemem éreztem hogy kimerült.Holnap reggel vissza is megyek vele az optikába,ha lehet csiszolják gyengébbre a másfeles nekem nagyon sok.A régi szemüvegemmel is teljesen jól,biztonsággal közlekedtem,tisztán láttam...nem is értem honnan vette a doktornő a másfeles dioptriát...
Utána ha hazaérünk már készülni fogok a húsvéti menüvel,mert szombaton nem leszünk itthon,szülinapra megyünk.Töb minden felvetődött hogy jó lenne,többek közt ,krémes,zserbó,és kókuszos kekszgolyók,meg a babapiskótás is,amit múltkor készítettem.Ételek lesznek,hidegtál persze,sonkával,sóstúróval,főtt tojással,sajttal.Főtt étel lesz görög csorba,és krumplisaláta,rántott hússal.Eddig ennyi ,aztán ez még változhat.
Itt ma reggel mikor felkeltünk szakadt az eső,de már éjjel is eshetett mert elég nagy tócsákban állt a víz már,délelőtt még egy darabg esett,aztán erős szél kezdett fújni és felszáradt minden,meg kisütött a nap is.A szél az egész nap fúj,mindent borogat,még a műfű szőnyegünket is felszdte kinn az udvaron.Ez az én fejemnek nagyon nem jó,ilyenkor úgy érzem kifújja még a gondolatokat is fejemből.Na de nem is vacakoltuk,mert bár két napja nem volt begyújtva,ma délután begyújtottunk,kinn egész meleg van,a szél is meleg,de benn kihűlt a lakás.Bitta amúgy is meg van fázva pár napja,tüsszög és be van dugulva az orra,nem is engedem ki a szélbe,jobb ha most benn van a melegben.
Margitka de ügyesen haladtál a sütikkel,nagyon vagány kis sósakat is sütöttél,most jut eszembe nekem is vannak nyuszi kiszúróim...bár már nem tudom ,ha még az is befér az időmbe.Máskor már egy csomó húsvéti figurám volt elkészítve fondanttal ,most nem kekszezek,nincs rá sem időm,sem kedvem...
25,560 2024-03-28 18:43:52
Szia Ancsa!
Finom kávét hoztál délután, nagyon guszta készletben! ![]()
Akkor holnaptól só sütögetést neked is! ... 
Ha ennyire zavaró az új szemüveged, bizony most kell visszamenned, és nézessed meg újra a szemedet is, és utána módosítsák a szemüveget...
Hú de sokféle ételt, sütit akarsz készíteni... na én bizony nem, mert csak holnap leszünk 5-en, ma pedig ha ideérnek Gáborék, csak vacsoráznak, és kicsit beszélgetünk... aztán lehet is fürödni... a szobájukban is jó meleg van már! ![]()
Fecó már hazament, Ő is sokat dolgozott ma, mondtam neki, hogy időben pihenjen le, mert holnap reggel korán kelünk.. azért jöttek ma Gáborék, hogy holnap segítsen a fiam..... Ők majd az ebéd után indulnak is Bajára...
.
.
Közben jött a jelzés a Skypen- egy korábbi vonattal jönnek, már elindultak. Fél 7 körül itt is lehetnek...