Szervusztok,megjöttem én is!
Ma jól telt a munkában is,hazaértem taxival jövök megyek,nagyon úri dolgom van,így persze hamar odaérek meg haza is,nem kell azt a töménytelen hosszú utat villamossal meg gyalog megtennem!Siettem is mert megbeszéltük hogy ma vásárolni megyünk,úgyhogy mire jöttem Laci megmelegítette a bablevest,meg hagymát is vágott mellé,gyorsan ettünk és elhúztunk a Pennybe,bizony a húzós is tele lett,meg két szatyor nálam,sőt Laci egy dupla Pepsit is cipelt,sok jó akció volt nem lehetett kihagyni.Hazaérve nekiállt kipakolni,én meg kihurcoltam a virágokat,amiket behoztam éjszakára mert féltettem őket,erre ma megint olyan szép napsütéses idő van,hogy az csuda!
Aztán még macskaetetés,udvarsöprés,elpakoltam a beszáradt ruhákat,most már elegem is lett mindenből,és leültem a géphez...Holnap főzni kell!
Margitka!Nagyon jó ötletet adtál,én is zöldbablevest főzök és lángost épp emlegettük is Lacival ma,úgyhogy az is lesz.Meg szeretnénk szalonnát is sütni, ha jó az idő megint!Vettünk hozzá,paradicsomot,paprikát,uborkát hagyma meg van itthon.
Nagyon szép cserép vitorla virág,nekem is van évek óta,de én egyetlen tövet hagytam csak a cserépben,a többi maradt a másikban,azok apró levelűek lettek,ez az egy meg hatalmasra nőtt!

Mindig virágzik is!
Ilona!
Nagyon szépek a virágaid,én is kiültettem a jácintokat meg tulipánt is kaptam,tegnap,azt is kiültettem,sőt a cikláment is.Lassan bele kell fogjak én is itthon anagytakarításba húsvétra,most úgy alakul,hogy a mienk után 5 hétre lesz az ortodox,jövőre meg egy napra esik...sehogy nem értem én ezt hogy hogy van ez ilyen összevissza!
Hiába reménykedtem hogy befejeződik az építkezés a környékünkön...az aluljárórendszer ugyan kész,de a piacot most építik át,pár éve leégett a csarnok és most lett helyreállítva,mivel valamikor villamos remíz volt,műemlék épület,vissza kellett állítani az eredeti formájába.Kitalálták hogy az egész kinti,nyitott piacot is felújítják tető alá hozzák és télen fűtve lesz az árusoknak,az egész alá pedig mélygarázs épül...de ez még semmi..már áll a Vár mellett egy 150 lakásos tömbház komplexum,a volt szőrmegyár helyén, már a befejező munkálatoknál tartanak kívül..a szőrmegyár is műemlék épület és már nagyon romos volt,most úgy építkeztek hogy közrefogták ,felújítják és más funkciója lesz természetesen,mivel már sok éve leállt és csak ment tönkre az épület!
Na és még mindig semmi,mert a piacon túl van egy terület pár épülettel,ahol még működik egy patika,egy hentes,egy ABC,zálogház...és ott is van egy elhagyott gyárépület...na most oda készül Várad legmagasabb épülete,19 emeletes tömbházkomplexum,3 emeletes mélygarázs ,450 parkolóval...a telken álló épületek mind le lesznek bontva...ez egy 5 éves határidős terv...úgyhogy semmi remény a közeljövőben megszabadulni a rengeteg építkezéstől a környékünkön...Lassan igazi Metropolisz leszünk ezzel a sok komplexummal,rengeteg vendégmunkás van,jóformán csak külföldiek dolgoznak az építkezéseken,na de azóta halad is a munka...csak sajnos már nagyon zsúfolt a város,Románia többi részéből mindenki ide akar költözni,akkora tamtam reklámot vernek a városnak,azt hiszik itt minden tejjel,mézzel folyik...közben mi fizetjük a legnagyobb rezsit,adókat,számlákat minden után az egész országban!