Szervusztok,megjöttünk!
Ma is sikerült úgy jönni,hogy találkozzunk útközben valahol és együtt jöjjünk haza.Már útközben hívott minket a vizesünk,volt némi javítani valója a kiegyenlítő tartálynál ,már rég mondta ha ideje lesz akkor eljön,mert egy elvezető csövet akart odacsatlakoztatni,hogy ha véletlenül történik valami a tartállyal,a víz nehogy rácsepegjen a keringető szivattyúra,mert azt nem érheti víz..De most már az is meg van,és ha már úgyis itt volt,megkértem, hogy valahogy kösse rá nekem a vízszűrő berendezést a csapra...az albérletben vettük és ott használtuk is,de mióta ideköltöztünk és itt melegítős a csapunk,nem kompatibilis...így fog egy új csövet felhozni és egy másik csappal,és arra köti,végre lesz szűrt vizünk.Igaz, hogy mi csupa új bevezető csöveket fektettünk le,de a városi vízhálózat nagyon régi és itt is ólomcsövön jött a víz be eddig..Biztos,ami biztos,jó lesz az, ha megszűri a vizet valami!
Ilona!
Épp ma beszéltem a gazdájával,mondtam, hogy a macskájukat máris látogatják a kandúrok ,majd megint szaporodik az állomány.Sopánkodott, hogy hát elvinné ivartalanítani ha majd ez az időszak lemegy..mondtam minek vár addig míg hasas lesz ,miért nem viszi el előtte?Jaj hát nem tudják megfogni,meg mindenféle kifogás volt...na engem többet nem érdekel,megmondtam neki ez a macska ebben az évben kétszer fog fialni,az legjobb esetben is 8 macskaplusz a meglévő 5 ellepik őket a macskák.....legalább 4-et-5-öt szokott egyszerre fialni.Ezeket sem etetik rendesen,hát akkor annyit...Az meg már bűn ,hogy megöli ha megszületett...Hozzánk nem tudnak bejárni ,sem jegyezni,sem ide nem tudnak piszkolni,és ha a kerítésünk készen lesz,nem is fognak tudni járkálni sem rajta,olyat csinálunk.Viszont a másik szomszédhoz,aki nincs itthon,külföldön dolgozik,odajárnak piszkolni..mondja Laci az egész udvaruk macskawc,tele van kupacokkal...most jönni fognak haza a hónap vége fele,biztos kitör a botrány!
Meg is értem,mert igaz, hogy kell macska,nekem itt van ez a kettő,de ivartalanítva,oltva,bejárnak a benti alomba,az udvarról nem tudnak kimenni...És az ember a hibás, hiába mérgezik le szegényeket,kínok közt pusztul, amelyik mérget eszik,mindig azt mondom,nem az állat a hibás,ő csak ösztönből cselekszik,a nem törődöm ember a hibás,mert nem gondolkodik ..a gazdáját kellene rábírni hogy ivartalanítsa,ne hagyja szaporodni ,meg minél több van ,annál nagyobb az esély a betegségek terjedésére,én is féltem az enyémeket mert pl.a bolhák viszont átjutnak hálón és ezek is a télen elkapták,egy vagyont adtam ki két Foresto nyakörvért!
Más téma!
A héten a Laci húga rendezvényt szervezett,cserebere alapon,mindenki vihet bármilyen tárgyat,ruhaneműt,könyveket ,amit megunt,nem szereti,fölösleges,aztán amennyit vitt annyit választhat a többiekéből,ami megmarad az megy az állatmenhelynek,aki elárverezi és az árán ételt vesznek a menhelyi kutyáknak,macskáknak.Persze ,hogy mi is megyünk,már egy nagy szatyor mindenfélét összeszedtem ,amit elviszünk cserélni.Az sem baj ha semmit nem találok helyette,jó hogy az állatok javára odaadhatom.
Még a hét végén készítettem fondantból néhány derkorációt,órákat, mert 17-én szülinapra megyünk,és Laci húga megkért, hogy ő megsüti majd a tortát a barátjának,de órát szeretne rárakni,mert az gyűjti az órákat ,úgyhogy meg is csináltam,remélem tetszeni fog!

Másik dolog meg ami nagyon bosszantott,hogy most főztem egy nagy fazék szárazbab levest és frissen ettünk belőle,másnap megmelegítettem ,ebédeltünk,mikor be akartam tenni a hűtőbe,fel volt forrva az egész,megbuggyant,de nem tudom mitől hiszen tejföl sem volt benne,és nem is tartottam kinn sokáig,csak míg langyosra hűlt, hogy eltehessem...nagyon sajnáltuk, mert számítottam rá hogy több napig lesz,erre megromlott...ki kellett önteni a nagy fazék levest..mára nem volt ,csak a töltött paprika..
Ma is nagyon szép idő volt nálunk,16 fok,de napos és igen melegnek is érződött!
Ma már behúzódtunk,a macskák is elültek,igyekszünk majd ágyba kerülni hamar,holnap mindkettőnknek munka van!