Szervusztok,megjöttem!
Elég ronda idő van mifelénk,már reggel is szemetelt az eső,meg mikor jöttem haza is,most jelezte pont a telefon hogy egy órán belül eső közeledik...
Ma hazafele bementem a henteshez,és mindenből vettem,ami apu kedvence volt...szalámit,amit szeretett,nagy szelet párizsit,húsos szalonnát,disznósajtot.Ma ezeket ebédeltük,apu emlékére ,aki ma lenne 81 éves!
Lehet ezért is vagyok ilyen letört,meg az idő is olyan álmosító,pedig kávét is ittunk...
Margitka!
Olvasom milyen bosszúság ért,kár a kis lábasért,az én Prouvés tisztítóm kivitte volna az égést belőle...Sok embernek megmutattam már mit tud,és elképedve tapasztalták milyen erős,mégis kíméletes.Sok ismerősöm ezt használja mióta megismerte....Anyunak sok- sok éve használt és odaégetett lábasait kitisztítottam olyannyira, hogy volt,amit meg is tartottam magamnak.
Csak egy példát mutatok,ezt én magam tisztítottam,annak idején anyunak a szekrénye mélyén találtam ilyen lábasokat...

De sok ilyen fotóm van,mert mikor megismertem ezt a tisztítót,elkezdtem mindent és mindenkinél átpucolni vele...
Szóval kár hogy olyan messze vagy Margitka,megmentettem volna a kis lábasodat.
Olvasom amiket a gázról meg napelemekről írtok,nekem is tervben volt ,hogy befektetek a házba és veszek a tetőre napelemeket, de lebeszéltek róla,épp ilyen okok miatt, amit felsoroltatok.A gázt is bevezethetjük,mert a fűtés rendszerünk úgy van kialakítva ,hogy egy kazán segítségével rácsatlakozhassunk a gázra,de mi egyelőre maradunk a fafűtésnél,a kályhába beépített keringető rendszer,pazarul működik,és a 23-24 fok állandó a lakásban,úgy hogy csak délután gyújtunk be,most jelenleg 20 fok van,és ma még nem volt tűz.Este mindig lezárjuk a kályhát,kéményt és másnap még délben is langyos .Amennyire féltem a téltől ebben a házban,nagyon elégedett vagyok.Mikor a szüleimmel laktam itt,két cserépkályha ,egy légkondi és a fürdőszobában egy hősugárzó oldotta meg a fűtést,és folyton fáztam a konyhában,a fürdőszobában és az előszobában,a szobákban meg 30 fokra is felment a hőmérséklet...Most éjjel is nyugodtan kibattyogok pizsamában a fürdőszobába ha kell,mert ott is állandó a hőmérséklet.És rengeteget spóroltunk a fával is,a fele sem ment el,amink van jövő télre is elég,de persze idén is hozzápótolunk.Sütni főzni palackos gázzal szoktam ,a vízcsapok átfolyós melegítősek,a zuhany is.Mi ezeket találtuk a leggazdaságosabbnak,alehetőségekhez mérten.A légkondit megtartottuk,de még egyszer sem használtuk mióta itt lakunk,mert az előszobában is van egy radiátorunk,ott is jó meleg van,nyáron pedig a lakás hűvös,nem kell hűteni.
Ma nem főztem semmit,eszembe jutott, hogy van a fagyóban toroskáposztánk,azt elővettem,jó lesz ,holnap pedig úgyis húslevest fogok főzni,ha hazajöttem a munkából.
Ma már csak pihenés van,kókadozik a fejem,olyan álmosság van rajtam.Már kávét nem akarok inni többet,inkább eldőlök...