Szervusztok,beestem én is!
A délelőtt hama eltelt a munkában,utána még el kellett mennem egy állatpatikába bolhanyakörvet venni a macskáknak,Forrestot vettem az tart 8 hónapig,de majd lehidaltam az árától!300 lej volt a kettő,majdnem 20000 ft!!Sajnos nincs más választások mert a szomszéd 5 macskája a kerítésen tanyázik és teleszórja bolhával az enyémeket,már lehúztam minden takarót,huzatot,kisszőnyeget,ami létezik a házban kimostam,mert félek hogy a házban is elterjed a bolha...naponta háromszor fésülöm ki a macskákat bolhafésűvel,több száz bolhát gyilkoltam már meg és még mindig van bennük pár..Ez van ,mert ijárós macskák a panellban soha nem volt nekik,mert ki sem léptek a lakásból,de itt nem lehet benn tartani őket,főleg most hogy Bitta elkezdte keresni Pocit,mert rájött,hogy nem jön haza többet...hívogatja,kikérezkedik az udvarra hajnalban ,odaül a kapu elé és csak néz a kapura...végigjárja a helyeket, ahol még érzi a Poci szagát,furcsa hangokat ad ki,szinte beszél,kérdez,néz ránk kérdően...idegesen mosdik,nyalogatja magát,ez a stressz jele,ezzel nyugtatja magát a macska,ilyenkor megölelem,símogatom,nyugtatom...hihetetlen mennyire tudják,érzik a bajt..
Itt ma is szép napos idő volt,de hideg van,dresek a tetők reggel,meg az autók teteje,szélvédője,de száraz idő van.
Mire hazajöttem Laci megmelegítette az ebédet és főzött kávét is,reggel elindítottam amosógépet,kieregetett az udvarra,most hoztuk be,nagyon jó illata van,a kanapé és fotel huzatok száradnak.
Hét végére túrófánkot készülök sütni,a bableves kitart,még van egy kocsonyánk,nem is kívánunk olyan nagyon mást!Csak édeset.A rétes elfogyott,kettő szeletet ettem meg ,a többit Laci rendezte el!
Ilona!
Szépségesek a torták ,amiket készítesz.Sajnos tapasztalatom szerint,mindig az év vége és eleje visz el sok embert..apu novemberben,anyu januárban...a nagyszüleimnél fordítva ,nagyanyám novemberben,tata februárban...ezek a legdepressziósabb hónapok.
Mi is tervezünk egy nagyobb bevásárlást,de nem még most,kicsit kiköltekeztünk,a nyakörvek,meg a kajarendelés a macskáknak csak 500 lej,és Laci is vett egy kis Bosch fúrógépet magának,amit állványba lehet rögzíteni,nemrég a telefont cseréltem,úgyhogy most előbb gyűlnie kell a költeni valónak!De szerencsére van itthon minden,írjuk a listát,majd egyszerre elmegyünk érte...tartós élelmiszerek kellenek,liszt,olaj,cukrom még van bőven.
Most csak pihengetek,a macskák is elnyúltak rögtön...