Szervusztok,megjöttem én is!
Elég pörgős nap volt ez is,bár kialudtuk magunkat,kellemesen,elég hamar felkeltünk.Ma a Lidlbe akatunk menni,úghogy kávé és pár falat után el is indultunk.Ügyesen felírtuk a listát,én diktáltam,Laci írta,aztán mindketten elfelejtettük és itthon maradt..
Szerencsére mindent vettünk,amit különben felírtunk,kivéve az olvasztani való csokit..na de azt csak kapok még bárhol is.Vettem két vegetáriánus csirkét,fogalmam sincs mitől azok,hiszen a csirkék,amúgy is zöldeket esznek,meg gabonát...de szép sárgák voltak és 50 %-os kedvezménnyel vettem,szét daraboltam elpakoltam rántott húsnak,levesnek az ünnepre.Sok mindent vettünk,300 lejt hagytunk ott,az kb.23000 ft -nak felel meg.
Itthon,miután elpakoltunk,kirámoltam a fehérneműs polcainkat,átnéztem,zoknikat,egyébb alsóneműt,kiselejteztem a nagyon használtakat,rendet raktam ott is.Meg az ágyneműknél,voltak dolgok,amik felkerültek a padlásra,voltak ,amiket kidobtunk.Ha már a padláson voltunk,lehoztuk a karácsonyi dekorációk egy részét,a konyhaszigetet fel is díszítettem,évek óta vágytam,ilyen díszítésre,ha már kandalló párkányom nincs..Remélem, a kis Piszke,nem piszkálja...
Ebédeltünk,begyújtottunk,elcsomagoltuk a tombolára szánt ajándékokat,mivel sokkal többet készítettem,mint amennyien jelentkeztek,átcsoportosítottuk,így több jutott a csomagokba.A mézeseket majd csak utolsó nap csomagolom és teszem be a tasakokba,hogy ne törjenek,ne száradjanak,egyelőre dobozolva vannak.
Ica barátnőm teljes erővel gyógyul,mert mindnenáron ott akar lenni,a nyárit is elszalasztotta,akkor pont vendégei jöttek.Vannak többen olyanok,akik sosem hagyták ki,a találkozókat,de sajnos az egészségi pedig nagyon fiatalon elhunyt..a régebbi csoportképeken,még rajta van...
Utána már csak pihengetünk,még Laci a szomszédnak is segített,valamit leszerelni,a másiknál meg begyújtott,mivel azok külföldön dolgoznak és hogy ne hűljön ki teljesen a lakás néha begyújtunk,nálunk van a kulcs.Úgyhogy mára is volt elég tennivaló.Ja, szomszéd macskáit is megetettem,mint minden nap mióta megszülettek,ugyanis a "gazdájuk" nem igen foglalkozik velük,az a begyepesedett elképzelése van,hogy a macska fogjon egeret,annak nem kell adni enni..5 macska van odaát,már reggel itt állnak a kerítésen ,ahogy megnyitom az ajtót,már ordítoznak...Remélem már több nem születik náluk,mert az anyamacskát,végre sok rábeszélés után sikerült ivartalaníttatnom,és az egyetlen nőstény kölyköt,igen rövíd időn belül elütötte egy autó,úgy találtam kinn az út mellett...a többi kandúr...igencsak kapnak másoktól is enni,mert jó húsban vannak és szép dús a bundájuk.Olyan kár,hogy senki nem fogadja be őket,már itt mindenkinél van vagy kutya vagy macska...
Ja a beköszönő kép az én dekorációm ,amit ma készítettem.