Válasz: Társalgás
Margitka! Ez miért jó? Azt tudom, hogy a zab egészséges, de hát a rostot, és gondolom egy csomó hasznos anyagot kiszűrsz belőle. Vagy tejet pótólni? Laktóz érzékeny lettél? Vagy csak a változatosság kedvéért?
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Margitka! Ez miért jó? Azt tudom, hogy a zab egészséges, de hát a rostot, és gondolom egy csomó hasznos anyagot kiszűrsz belőle. Vagy tejet pótólni? Laktóz érzékeny lettél? Vagy csak a változatosság kedvéért?
Klári!
Sajnos valóban laktózérzékeny vagyok, már több, mint 2 éve.... Én már csak laktózmentes tejet iszok... De mivel szeretem a zabpelyhet, rendszeresen eszem müzliben is... Most amit leszűrtem egy teaszűrőn, azt meg is ettem kanállal, mert pirítva, és felpuhítva nagyon finom íze is lett....
Tehát semmit sem dobtam ki! ![]()
Az más! Akkor egy szavam sincs. A laktóz érzékenység is egyre elterjedtebb betegség. Ez is egyfajta allergia. Nagyon sok embernek problémája ez. De túrót szoktál enni. A savanyított tejtermékeket lehet? Nekünk is volt problémánk a tejjel. Sajnos a nyár elején kiesett az állományból a fejős tehenünk, és elkezdtük venni a termelő szövetkezet tejét automatából. De rövid idő múlva Ildikó észre vette, hogy a pici lány egyik mellében csomók vannak. Mint az ultrahang vizsgálat során kiderült, a tejmirigyei kezdtek el fejődni. Máshonnan vettük azután a tejet, és a csomók szép lassan vissza húzódtak. Ezzel csak két problémám van, mégpedig, hogy mi felnőttek ugyan nem vesszük észre, annyira ha hozam fokozóval felturbózott élelmiszert fogyasztunk, de a kicsik igen. A másik, az egyik gyerek orvos reakciója, aki meglepődött, minek ezt vizsgálni, mert ilyen szokott lenni a gyerekeknél. Na most szerintem egy pici gyerek mellében tisztán kitapintható csomóban semmi természetes nincs. Ki tudja, a te laktóz érzékenységed, na és a többi emberé is miből fejlődik ki.
Lehet kapni már laktózmentes túrót is... Én általában veszek is magamnak...
A gyerekorvos hozzáállása pedig eléggé felháborító!... Igenis mindenre oda kell figyelni! 
Szerintem is. Szerencsére a körzeti orvosa a kislánynak nem ilyen felelőtlen. Megyek megcsinálom a csigát. Diós csiga van bedagasztva , Apa teljesen oda van érte, hogy süssek. Hát bedagasztottam. Tegnap törtem hozzá diót, így kedvében járok kicsit. Jövök nem soká.
Oké, az nagyon nagyon finom is tud lenni! ... Ha a férjem kedvében akarok járni, nekem kakaós csigát kell sütni... 
Remélem, hogy aztán értékelni fogja, hogy így kedvezel Neki! ![]()
Szia Hettiking!
Olvastam a részletes bemutatkozódat a "Ki is vagyok" topikban. Köszönjük szépen! ![]()
Remélem, hogy majd a társalgásokba is bekapcsolódsz! ... De áruld el, hogy szólíthatunk majd a Hettikingen kívül? 
Szia Hettiking!
Olvastam a részletes bemutatkozódat a "Ki is vagyok" topikban. Köszönjük szépen!
Remélem, hogy majd a társalgásokba is bekapcsolódsz! ... De áruld el, hogy szólíthatunk majd a Hettikingen kívül?
Szia Margitka!
Köszönöm hogy elfogadtad a regisztrációmat, és csatlakozhattam!
A hétköznapi nevem Zsuzsa.
Akkor szia Zsuzsa! ![]()
Látom, hogy Te értesz a képek berakásához is. Szeretném megkérdezni, hogy Te akarsz-e avatar képet berakni, úgy, mint a többiek? 
Akkor szia Zsuzsa!
Látom, hogy Te értesz a képek berakásához is. Szeretném megkérdezni, hogy Te akarsz-e avatar képet berakni, úgy, mint a többiek?
Azért az túlzás hogy értek, de próbálkozom, és igen szeretnék főleg ha egy kis segítséget is kaphatnék hozzá ha megakadok, mert nekem ez az új módszer még enyhén szólva Ó-héber hihihi...
Zsuzsa!
Mindenkinek én készítettem az avatart. Neked is szívesen megcsinálom, ha küldesz egy képet e-mail-ben, vagy ha a bemutatkozódból kivágott kép jó lesz... abból is meg tudom csinálni....
Nos?
Zsuzsa!
Mindenkinek én készítettem az avatart. Neked is szívesen megcsinálom, ha küldesz egy képet e-mail-ben, vagy ha a bemutatkozódból kivágott kép jó lesz... abból is meg tudom csinálni....
Nos?
Előre is köszönöm!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás