Szervusztok,szép estét kívánok én is!
Eltelt hamar a dolgozdában,aztán siettem is haza,hgy a tortához fogjak,LAci gyönyörű csokor rózsával várt és mivel megjegyezte múltkor hogy nehezen bírtam már kiszedni a piskótát a formámból,nagyon régi már,meglepett egy új tortaformával és egy tepsivel,Berlinger Haus márka...ki is próbáltam a tortaformát és gyönyörűen süt,nem púposodik ki a piskóta középen,és szépen kijött a formából,csattos persze.
Úgyhogy mégis torta lett a szülinapunkra,mégpedig képviselőfánk torta,majd beteszem a konyhámba a fotókat.
A birsalma habot is felvertem,azzal is el kellett pepecselni,megsütni előbb a birsalmát,pépesíteni,holnap majd poharakba porciózom,karamell szósszal.
Ilona!
Megint csodaszép tortákat alkottál,nagyon tetszenek!Én sem főztem semmi libásat,de máskor sem főztem Márton napon ,nem is szeetem a libahúst....
Lia!
Egészségetekre a finom ételeket,biztosan nagyon szép pirosra sültek a libacombok,gyerekkoromban sokszor vettünk libát a piacon,nagyon kiadós volt,sokáig tudott anyu főzni belőle,levest is,pecsenyét is amelléből meg darálta ,megkeverte mint a fasítot és viszahalmozta a csontra és egyben sütötte ki,olyan volt mint egy mell,de nem volt száraz,szépen lehetett leszeleteli a csontról.
Megyek is,mert ma még hajat is mosnom kell,jó meleg van alakásban,ilyenkor este mindig begyújtunk,két -három órát.Aztán meg eléggé el is fáradtam,hazafele jövet a cég két kutyája utánam futott ,valaki nyitva hagyta a kapukat,hiába zavartam őket vissza,követtek,aztán a nagyobbik egy adott pillanatban kiugrott az útra egyenesen egy kamion alá!Megállt a szívem is,nagy nagy szerencse hogy most nem tudtak gyorsan menni az autók a nagy építkezés miatt,így elkerülte,hogy elüsse a hatalmas kutyát!Aztán már nem tudtak jönni az építkezésen keresztül utánam,nagy sár és hatalmas gödrök,vannak megtelve vízzel,jobbnak látták visszafordulni,remélem épségben vissza is értek!
Tovább kellemes estét és jó pihenést mindenkinek!