Szervusztok!
Mára végeztem!
Reggel voltam dolgozni,délben hazafele piacon.Vettem friss házi tejet és pár birsamát,a hentesnél pedig feliratkoztam májashurkára és friss kolbászra,most a hurka félárban van,veszek többet és lefagyasztom.Nekem azért nem mindegy,hogy 27 vagy 13 lejbe veszem e meg?
Holnap megsütöm a sósakat és a halvával töltött hókifliket.Már a képviselő fánokat megvettem készen,azzal nem töltöm az időt,majd csak megtöltöm,nem tortát készítek,hanem piramist, croquembouche a neve neki,karamellel összeragasztott fánkpiramis..pfff..na meglátom mi lesz belőle?Lehet egy kupac...és a birsalmából habot verek,egyszer már készítettem,nagyon finom,és nagyon ízlett nekünk,most karamellszósszal lesz.Na...majd sütök le hurkát és kolbászt ,savanyú káposzta ágyon,ezt találtam ki...kicsit bekavar hogy szombaton dolgoznom kell,de holnap szabad vagyok,amit tudok és lehet azt előre legyártom,a fánkpiramist csak vasárnp rakom össze,a karamell egy idő után olvad,és széteshet az egész,megtölteni viszont nyugodtan lehet előre...húúú,holnap még ki kell mennem a megrendelt hurka,kolbászért és veszek savanyú káposztát a piacon.Ma a maradékokat megesszük,valósznű egy gyors valami kaját azért holnap főzök,nekünk is kell itthonra...
Lia!
Jó sokáig benn lesz a Férjed!Remélem alaposan kikezelik és meggyógyítják!Viszont Te addig szalma leszel...nem lesz rossz egyedül?
Margitka!
Finomakat főzöl,sikerült lerendezni a városban a dolgokat?
Itt ma szép idő volt,napos,csak elég hideg..úgyhogy ma is begyújtunk bár most csuktuk be az ajtót,szellőztettünk ,így kimegy a meleg ,de hamarabb bemelegszik is.
Már izgulok ,hogy holnap sütkérezzek,várom is,ma előre pihenek ,ez a hetem lazább volt,de a jövő hét bizony igen szúfolt lesz,úgyhogy erre a hétvégére időzítettük a vendégeskedést!