Szervusztok!
Én is idejutok most,kicsit korábban...
Nálunk nagyon szép idő volt,egész nap,jó meleg ,reggel felfért ugyan a szvetter,de hazafele már le kellett vennem...tejet vettem a piacon,fel is főztem,azzal az elgondolással,hogy én pedig sütök valamit...sütöttem is de ahhoz pont nem kellett egy csepp tej sem!Nem baj,még az is lehet holnap is összedobok valamit...Laci is járt a maga dolgai után délelőtt,majd miután kisült a sütemény,míg hűlt elszaladtunk a közeli ABC-be egy kis innivalókért,ásványvizet,Pepsit és sört is vettünk,meg friss kenyeret,it van egy fajta úgy hívják méteres kenyér,olyan hosszú,több,mint egy méter darabja,és több kiló is,nem tudom mennyi egészet soha nem vesz senki,mindig vágnak belőle lemérik és annyit kell fizetni,ma volt is egy darab megmaradva,a pulton, kértem azt mérje le,másfél kiló volt,felszeletelik aztán nagyon jó ízű házi jellegű kenyér,eláll jó sokáig,benn a spejzban.
Vettem banánt a reggeli dzsúzokhoz,meg mascarponét és tejszint a sütihez.
Mire megjöttünk ki is hűlt,de előbb leültünk enni,tegnap főztem a húsos káposztát,azzal jól is laktunk,majd megtöltöttem és díszítettem a sütit,el is mosogattam.
Utána még kiráztunk pár takarót az udvaron ketten,mert nagyok,és Laci felsöpört az udvaron,felhordtuk a padlásra a két gépet,meg pár cuccot még ,ami a kamrában volt,aztán még elmosogattam és meglocsoltam a kiskertet,meg az udvart is fellocsoltam,mert olyan rég nem esett az eső,száll a por ..
Érdekes ,amit írsz a fenyőrőlMargitka,itt most ahogy jöttünk haza az utcánkban feljebb volt egy szépséges,hatalmas fenyő az egyik ház kerítésén belül,de nagyobb volt mint a ház,most láttuk, hogy teljesen ki van száradva,csak vékony ,száraz ágacskák,az összes tűlevél lehullt,elhalt lábon..Elég sok tuja meg fenyő halt meg mostanában erre mifelénk is,ami nekünk van az udvaron tavasszal hozott egy csomó friss hajtást,aztán a nyár folyamán épp figyeltem,hogy csak kókadozott,pedig még locsoltam is..állítólag permeteznek valamivel repülőkről,és a fenyő félék ettől pusztulnak...
Ilona!
Megcsodáltamy ám a dÍszeidet,csak már olyan fáradt voltam este nem volt kedvem írogatni sem,aludtam el ülve.Szép lesz majd ,szerencséjük van,hogy elkészíted a tortát!
Lia!
Mindig is mondtam ,milyen jó Neked ,hogy meg tud főzni a Férjed mire fáradtan hazaérsz...nagy segítség az!
Aztán végre leülhettem én is...