Megint itt vagyok!
Egy csomó dolgom lenne,de ma úgy döntöttünk "heverd el"napot tartunk.Az idő is olyan búskomor,a macskák is alszanak,mi is pihenünk. Szabadfoglalkozás van...
Előtte azért elmentünk a Pennyig,bevásároltunk pár dolgot,kiegészítettük a tartós élelmiszerek készletét,vagyis cukrot,lisztet,olajat,rizst vettünk a még itthon levőkhöz.Már kapható pomeló,narancs,grapefruit is már nem száraz,banán pedig egész évben van,de most már elkezdjük megint a reggeli pohár gyümölcsturmix fogyasztását.Vettünk tejtermékeket,aludtejet,kefirt,tartós tejet.
Hagymát,kétfélét is,és ásványvizet ,tonikot.Ja meg egy kis fagyit!
Miután megreggeiztünk,számba vettük milyen főtt ételek vannak még a hűtőben,és van húslevesünk,a csirkepaprikásból is még van,elvégre egy egész csirkéből főztem,krumplipüre és dinsztelt lilakáposzta,úgyhogy ma kihagyom a konyháskodást.
Összesöpörtem az udvert,eldöntöttük hogy a jövő héten lebotjuk a napvitorlákat,kimosom,elrakjuk karton dobozokba a padlásra őket,idén már nem lesz rájuk szükség,olyan erősen nem fog már a nap sütni.Sorra kerülnek az ülőgarnitúra párnahuzatjai,azokat is felrakjuk mosás után a padlásra..Lassan készülünk a télre...még tart a jó idő,és nem lesznek nagyon hidegek éjszaka a virágok kinn maradnak,aztán művészet lesz őket elhelyezni benn...amit lehet visszanyírok,metszek,hogy aludjanak télen.jaj hát a loncot és a kinti mályvabokrokat is vissza kell nyírni,és ha ilyan felhős,de nem esős marad az idő,akkor Laci nekifog a ház homlokzatának,egyébként nyáron iszonyú meleg van kinn,oda süt a nap egész nap.
Ilona!
Néztem szájtátva mennyi lekvár meg befőtt készült Nálatok és még lecsót is főztél,na szerintem jöhet a tél ,nyugodtan lesztek!