23,978 2023-09-10 06:16:18
Válasz: Társalgás
Sziasztok! Kellemes ébredést! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Este természetesen a tévé mellett voltunk, elég sokáig fent maradtunk. De éjszaka szerencsére jól aludtunk.
Reggel pedig a szokásos időben keltünk, 6 óra után már ma is kávéztunk.
Nálunk most 14 fok van, és a szél nem fúj. Majd délutánra már 30 fokig emelkedik a hőmérséklet... Eső mára sincs jelezve...
Ma kell főzni húslevest, Stefánia vagdalt pedig maradt bőven, ahhoz rizibizi lesz.
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Most is hozom későbbre, mint mindig:
23,979 2023-09-10 09:38:55
Sziasztok!

Margitka!
Köszi a reggeli kávét! Jó hogy megfőztem tegnap a levest, ma egy kicsi lazítás már nem árt. Nem volt ebédünk tegnapra már, ezért tettem oda a vasárnapi húslevest.
Ma sem lesz lazítás, éppen most szólt a férjem a szilvát le kell szedni mert pereg. Hogy mi lesz belőle nem tudom, mert nagyon rossz. Szerintem ki kell magozni, hogy lássuk milyen s belseje. A termés nem olyan jó mint eddig volt. Rücskös, megcsípte valami, olyan van rajta mint a gyanta.
Te finomat főztél tegnap is!
Lia!
Ügyesek voltatok, sok szép és nagy halakat fogtatok! Jó volt a kapás nagyon!
Ancsa!
Te is jó sok munkát elvégeztél! Jó vendégeskedést kívánok, legyen szép napotok együtt!
23,980 2023-09-10 09:43:44 Utoljára Lia szerkesztette (2023-09-10 09:44:02)
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én is.
Margitka.
Köszi a reggeli kávét, az elsőt már mi is megittuk, vasaltam egy keveset, a mosógép még dolgozik.
Ebédre csirkét szeretnénk sütni, zöldségekkel.
Ilona.
Akkor csak nem lesz lazítás mára, megint akadt intézni valótok. Sajnos már mi is megállapítottuk nagyon megváltozott az időjárás, a gyümölcsfák sem tudnak igazodni hozzá, hiába gondozzuk lelkesen, tönkre megy a termés nagy része sajnos.
23,981 2023-09-10 11:05:10
Sziasztok újra! 
Ilona!
Gyönyörű dáliakosárral jöttél! Nagyon tetszik! 
Nálunk nem volt sok a szilva a fiamnál, de azért egyszer abból is tudtam főzni lekvárt, és a fagyasztóba is került kimagozva belőle. Ez elég korai termésű, ami itt van.
Talán azért Ti is tudtok kezdeni valamit a szilvával, ha nem kukacos, és nem mind olyan "gyantás"...
A húsleves szép lassú tűzön fő, majd délre szűröm csak le, ha enni akarunk. A rizibizi most lett kész, Stefánia vagdalt maradt mára is. Még egy kis Bakonyi mártás is készült gombából mellé. ![]()
Lia!
Én is gondoltam reggel, hogy berakodok a mosógépbe, aztán meg is feledkeztem róla... eddig nem is értem rá felmenni a fürdőszobába... de holnap is jó idő lesz, majd reggel berakodok.
Finom lesz a csirke sütve a zöldségekkel! 
23,982 2023-09-10 12:20:44 Utoljára Ancsa szerkesztette (2023-09-10 12:22:30)
Szervusztok!
Nekük elég vacakul telt az éjszaa,fél egy tájban megint robajra ébredtünk,valami idióta nyerges vontató be akart fordulni a szűk kis utcába velünk szemben és beleakadt a kő virágtartónkba,amit kidobott a járda közepére...jó hogy nem az út közepére,mert éjjel egykor nem mentük ki helyrerakni,olyan nehéz hogy csak emelővel sikerül,nem lehet tolni vagy húzni .Bosszantó már harmadszor akad bele ez a vontató, előbb csak kimozdította,majd kifordította a járdára,most meg a jáda közepéig lódította...most legalább megállt és megnézte mi az amit tönkretett,máskor meg sem állt...előbb utóbb széttöri...
Laci elhúzott hamar fel a hegyre anyukájához ,mert a kéményt meg kell javítani szét van nyílva,aztán mára is 30 fokot mondanak és nem kellemes a tetőn dolgozni.
Szegény úgy ment el, hogy fáradtabb azt mondja, mint mikor lefeküdt este...egész héten húzott,ma pihenni szeretett volna...
Én is nekifogtam az itthoni elmaradt dolgoknak,én is egész héten dolgoztam nem volt egy napom sem lyukas..porszívóztam ,felmostam,harmadszor megy a mosógép,takarókat,párnákat mosok,kisszőnyegeket amíg az idő jó megszáradnak..Az udvaron takarítottam,leveleket felsöpörtem,még az utcára is ki kell mennem a leszáradt mályvavirágokat összesöpörni.
A hajamat is befestettem,vettem tegnap a megszokott festékemből,esküszöm jobb lett mint mikor a fodrász festette!!
Várom mikor hív Laci hogy jön haza,akkor fogok nokedlit készíteni a csirkepaprikáshoz frissen,addig ideje lesz egy újabb kávénak.
23,983 2023-09-10 14:15:18
Szia Ancsa!
Milyen hangulatos képen hoztál ma is kávét! ![]()
Hú de bosszantó már megint ez a kő virágtartó kidöntése! ...
Kár, hogy nem fotóztátok le a rendszámát ennek a kocsinak! ... Mit kevereg éjszaka ott a sötétben?! Mikor tudjátok újra visszahelyezni a helyére? 
Laci is nagyon sokat dolgozik. De ha tud segíteni az anyukájának a kémény javításával, akkor bizony meg kell csinálnia...
De Te is behoztad az elmaradásokat! ... Remélem, hogy azért pihenésre is marad időtök már valamikor! 
Jól tetted, ha visszatértél a régi festékre, így jobban is érzed magadat, ha meg vagy elégedve! 
Nagyon meleg lett itt is mára. Egy ideig kint pihentünk a hársfa alatt a férjemmel. Aztán miután a fiam kiteregetett, mert Ő ma mosott... bejöttünk mind a 3-an, és vettünk elő a fagyasztóládából fagyit. Nagyon finom csokisat találtunk, ami tel van finom apró csokidarabkákkal is.
Tejszínhabbal isteni finom volt.
Most pedig megyek és megmosom a hajamat, aztán csak lazítunk már ma.. Holnap nem kell főzni, lesz elég teendő....
23,984 2023-09-10 16:32:57
Megint itt vagyok!
Mi is lazítuk végre,hazaért Laci is ebédeltünk is.Már egy adag kimosott holmit be is szedtem...
Visszakínldta reggel a virágtatót,nem tudta pont a helyére visszatenni,remélem nem fog ma éjjel is itt mászkálni valami megint.
Két napja pont a bejárati ajtónk előtt parkolt egy idegen autó éjszaka,egész a virágtartó mellett felhúzott a járdára,majdnem hozzáért a hátulja..ha akkor jön erre a vontató,elviszi az autót is!Azért igazán bosszantó hogy ezek az autósok azt hiszik az övék minden...összetapossák a kerteket,felparkolnak a járdákra,elállják a bejáratot,semmi nem érdekli őket.A városban mindenhol kerülgetni kell őket,a gyalogos nem fér el a járdán,le fel kell a járdáról járkálni.
Végül semmi édességet nem készítettem,de van kimaradt szilvalekvár,már két szelet vajas kenyeret is megettem vele,annyira finom!
Már ásítozom itt annyiszor ébredtem meg éjjel...pedig ittam kávét is rendesen
23,985 2023-09-10 18:23:04
Ancsa!
De finom üdítőt hoztál! Ezt szívesen meginnám! 
Mi is most szedtük össze a fiammal a kimosott ruháit...
... aztán vitte is át a házába...
Akkor a virágtartó a helyére került, majd szépen eligazítjátok a körülötte lévő területet... De azért erre odafigyelhetnének az autósok, valóban, csak ott közlekedjenek, parkoljanak, ahol szabályosan tehetik meg. 
Hihi mi is épp az előbb ettünk vajas kenyeret, a férjem körtelekvárral, én pedig szilvával. ![]()
Szerintem igyekezzél ma korábban ágyba kerülni, és talán sikerül jobban aludnod is éjszaka! 
Én még gyorsan megöntözöm a virágokat, aztán utána már mi is csak pihenünk.
23,986 2023-09-10 19:18:54
Most már csak elköszönni jöttem mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
23,987 2023-09-11 06:35:52
Sziasztok! Kellemes ébredést, jó hétkezdést! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Este a tévét néztük tegnap is. Majd éjszaka megint elég jól aludtunk. Hajnali 4-kor megébredtem, de utána 6 óráig még elaludtam.
Reggel már a kertben is körbejártam, jó volt a friss levegőn lenni..
Nálunk most 15 fok van, és a szél nem fúj. Majd délutánra már 31 fokig emelkedik a hőmérséklet... Eső mára sincs jelezve...
Ma nem kell főzni, maradékot eszünk.
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Most is hozom későbbre, mint mindig:
23,988 2023-09-11 09:16:33
Sziasztok!

Margitka!
Köszi a reggeli kávét! Bekukkantok még el nem kezdjük a munkát! Tegnap délután még kaptunk egy nagy vödör barackot is, azzal kell kezdeni, ki kell magozni. A szilvát is ki kell, milyen a belülről, aztán jön a körte. Jó elfoglaltság lesz mára. Már 32 üveg tiszta, megy a második adag is.
A szilvát ég le kell szedni, a körét meg folyamatosan tudjuk eltenni, mert úgy érik. Ezzel még több napig lesz munkánk. Mindenki szereti elfogyott a tavalyi is mind.
Majd egy kávé főzés közben bekukkantok, mert arra szükségünk lesz ma még többször is!
Mindenkinek jó munkát mára is!