Válasz: Társalgás
Mára én el is köszönök. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Mára én el is köszönök. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Ma hasonlóan indul a reggelünk, már hajnalban esegetett az eső....de már 14 fok van... Nem baj ma már főzni kell, idebent van még teendőm.
Ha igaz holnaptól megszűnik az esőzés, és lehet a kertben is tevékenykedni... Éppen reggel említettem a férjemnek, hogy lassan itt lesz az ideje a krumpli kiszedésének is a kertben... Persze előtte a pincében a helyét rendbe kell tenni...
Hogy mit főzök mára? ... Valószínű, hogy a kertben összeszedem a hozzávalókat egy kerti citromos leveshez. Van még szépen zöldbab, zeller, sárgarépa, zöldség... Másodiknak pedig főzök ki spagetti tésztát, amihez paradicsomos fokhagymás pesztót csinálok. 
Szaszabi!
Szeretettel köszöntelek közöttünk! Amit leírtál magadról, abból az tűnik ki számomra, hogy itt a helyed a fórumban! 
Akkor segítek eligazodni: A fórum elején a tartalomjegyzékben keresd ki légyszíves a "Ki is vagyok..." topik címet. Oda beírhatnád akár ezt a bemutatkozódat, amit ide írtál, kiegészítve azzal, hogy fiú, vagy lány vagy!
... a nick nevedből én arra következek, hogy fiú.
Igen, a régi fórumban le kellett zárni a regisztrációt, mert már átláthatatlan volt, és nem szerettem volna kis Facebookot.... Itt is addig hagyom nyitva , míg kezelni tudom a fórumot, és nyugodtan beszélgethetünk.
Örülök, hogy ha így szeretsz főzni, talán megismerünk mi is általad új recepteket. Akkor még több lehetőségünk lesz új ételek kipróbálására.
Talán el is árulhatnád Te is, hogy mit tervezel legközelebb főzni? 
Ha valami kérdésed van még, nyugodtan kérdezzél, ha tudunk, válaszolunk.
Halihó Kislányok!
Üdv mindenkinek! Időjárás jelentés: Itt is be van borulva, és szitáló eső van, de hideg nincs.
Margitka! Nálam is kerti leves lesz. A kertből hozom a hozzá valót. Fejtett bab levest főzök. Na és micsoda véletlen, spagetti lesz, bolognai szósszal.Mintha össze beszéltünk volna.
Szaszabi!
Kíváncsivá tettél. Jó álca ez a név!
Lia! Drakula baba? Jesszus! Szerencsés az ismerősöd. Remélem tisztában van vele.
Szia Klári!
A fejtett babot sajnos én nem hozhatom a kertből, mert az idén már nem vetettünk...Az előző két évben olyan rosszul sikerült, hogy elment a kedvünk...
Viszont a mai kerti citromos leves nagyon finom lett, a zöldbabot, zellert és sárgarépát még kicsit kiegészítettük bolti gombával.
Csak, hogy ne legyen egyforma az ebédünk én a szószhoz csavart tésztát főztem ki. 
Hoztam kóstolót:

Ui: a bazsalikom is saját! 
Margitka! Azért még guszta!!
Hiányoznak a szmájlik. Úgy látom itt bonyolultabb beszúrni egyet. De az egész fórum nehezebb kicsit, így hogy állandóan az elejéről kezdi.. gyorsabb volt, hogy mindig az aktuális volt legelől. Mit gondoltok? De majd megszokom.
Azelőtt nekem sem sikerült a száraz bab. De találtam egy fajtát, elvetettem tavaly fél kilót, és 4 kiló lett belőle. De nem ettük meg, elvetettük mind. Kíváncsi leszek, most mennyi lesz, de azt már látom, hogy idén több a hibás szem benne. Nem is lett zsizsikes a télen. Pedig nem fagyasztottam le.
Klári!
A szmájlik beszúrása sokkal egyszerűbb itt!.... Ha a "Mosolygók"-ra rákattintasz alul jobb oldalon, amikor írod az üzenetet, onnét ki kell másolni a jelét!
Ami az "eredménye" szó előtt van, és már ott is lesz a szmájli!... De legtöbb esetben meg is jegyezzük kívülről egy idő után.
Hiszen a mosolygós egy kettespont, és egy zárójel ... és már meg is jelent! ![]()
Az, hogy fordítva, alul kell írni az üzenetünket, ezt még szokni kell....
Nekünk is csak 1 féle bab volt, ami nem zsizsikesedik, az a nagyszemű lapos, a zalán.... de azon is kevés volt a termés...
Sziasztok.
Megvolt a fodrászkodás,most egy ideig emberi formám lett,festeni kellett már nagyon ráfért.
Holnapra sütök csirkecombokat,zöldségekkel.
Margitka!
Guszta ebédetek volt,én egy kis maradék pacalt ettem,még jó hogy szeretem.
Megfőztem a pudingot a torta krémjének még hűl a krém vasalok.
Klári!
Remélem tetszeni fog a torta,ha nem én játszom a babával,:/ .
Szaszabi.
Üdvözöllek közöttünk,érezd nagyon jól magad.
Szia Lia!
Akkor már nagyon csini a frizud! Jobban is érzed magadat így, igaz!
... Én majd a jövő hét elején akarok bejelentkezni a hétvégére... nekem vágatni kell csak.
De szorgalmas vagy... akkor jó vasalást! ![]()
Finom, egészséges ételt készítesz holnapra. A mai ebéded is váljék egészségedre!... Aztán ha elkészülsz a tortával ne felejtsed ám lefotózni nekünk! 
Szervusztok!Pusszantás mindenkinek,üdv az újaknak!Bővül a fórum! ![]()
Ma elég jó napom volt annak ellenére hogy újra az a nehéz modell jött és már megint hajsza van benn.De a szemem jól működött,vettem egy új szemhéj festéket,krém állagú,itt most délután kikentem az egyik szemem hogy lássam hogy birja,nehogy bepirosodjon vagy csípjen vagy ilyesmi,de eddig jól tűri,úgyhogy holnap lehet kisminkelem magam a munkába.
Voltam benn anyuéknál is végre,tegnap szakadt az eső így Atti hazahozott,de ma gyalog jöttem.Reggel esett,de aztán próbálkozott nap és felszáradt az út,még felhős ugyan délután de szerintem holnapra már jó idő lesz.
Gyorsan sütöttem egy kis szalmakrumplit és mártogattam tejfölbe,jól is laktam vele,már untam a töltött káposztát,egy hamar nem főzök, ennyi főleg nem!
Ma Prücsinek is nagyon jó kedve volt kétszer is dögönyöztem szünetben is mikor jöttem haza akkor is jó sokat játszottunk.Szegény olyan kis szófogadóan leül és néz utánam mikor eljövök,már nem szalad ki a kapuig velem,megtanulta hogy nem szabad!
Lia!
kifejezetten kiváncsi vagyok a babás tortára,de nagyon,remélem lefotózod majd nekem?Engem is nagyon fűz egy kolléganőm az unokája keresztelője lesz,és sokszor szoktam kinálgatni mikor viszek be sütit és szegény néni cukros,de az én sütimért mindig kivételt tesz és inkább az uzsonnáját félreteszi,nem eszik kenyeret.Úgy hogy lehet hogy megcsinálom neki,mert olyan aranyos,kedves az én Irma nénim!
A szmájlikat nekem meg igy sokkal könnyebb ,mert a Facen is igy kell és már rááll a kezem! ![]()
Na,végeztem közben az evéssel,persze hogy itt szoktam a gép mellett,kellemest a hasznossal egybekötöm.
Ja és most látom nem hoztam beköszönő képet...na várjatok csak!
Na itt a nasi egy kis teával,egészségetekre!
Sziasztok !
Bekukucskálok megint.
Lia! Biztos jó lett a hajad. Az enyémet is nem rég vágták le. De vittem anyukát is, levágattam neki, pedig nem akart menni. Nagyon hosszú volt neki, leért a háta közepéig, és hullott nagyon. Elegem lett belőle. Aranyos leszel a babával játszva, biztos tetszik majd az unokáidnak, jót kuncognak, hogy a mama babázik.
Ancsa! Prücsi milyen nagy lehet már. A sütit csak akkor vállald el, ha bírod még a saját feladaid mellé is, mert ha egyet elvállalsz, utána nincs megállás. Szerintem legalábbis.
Szia Ancsa!
De jókedvűen jöttél ma! 
Örülök, hogy a szemeddel nincsen gond, ez nagyon fontos!... A szemhéjfesték remélem, nem fog gondot okozni!
"A jóból is megárt a sok!"... ez egy igaz közmondás... egészségedre a szalmakrumplit! Finom is az tejföllel! 
Milyen okos lett már Prücsi, ha ennyire szót fogad, és csak néz utánad, de nem bosszant fel az utánad szaladással! ![]()
Köszi a teát, éppen enni és inni akarok én is... már jelez a gyomrom....
Ma egy nagyon jó kis zabtej készítési videót találtunk a YouTube-n. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom lett. https://www.youtube.com/watch?v=yjzpOSwPtME
A videót úgy tudjátok megnézni, hogy jobb egérgombbal kattintsatok a linkre, majd új ablakban megnyitjátok! ![]()
Én most ittam, nekem ízlik:

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás