Halihó!
Csak most tudtam leüli a géphez.Én nem is tudom ha itthon vagyok ,annyi minden dolgom van,estig nincs megállás...
Reggel láttam vizes az aszfalt,de nagyon kevés eső volt,így azzal kezdtem a napot hogy locsoltam.Aztán elszaladtam a piacra,mielőtt Laci elhúzott,bevásároltam hatalmas rózsaszín kerti paradicsomokat vettem,két kilót kértem de olyan kis élelmes volt az árus hogy rögtön három valamennyit mért,de anyira szépek voltak és olyan olcsó,hogy megvettem..uborkát is vettem ,be is kovászoltam,szerintem idén az utolsó adagot.Tököt is vettem kettőt,meg szépséges szilvákat,meg házitejet,a végén még egy ciroksöprűt is vettem a székelyektől mert az enyém már nagyon elkopott,ami aputól maradt.Annyi cuccot cipeltem,hogy kérdezte az asszony hogy viszem még a seprűt is...ó mondtam,nagyon egyszerű,nem megyek gyalog már haza,majd felülök rá!Úgy kacagta,majd elgurult!
De itthon ki is próbáltam az udvaron,pillanatok alatt sikerült felsöpörnöm,nemhiába mondják,új söprű jól seper!
Aztán főztem is,megcsináltam a tökfőzeléket és sütöttem rá friss kolbászt,valamint az áfonyás citromosnak imétlést kértek,mert annyira finom lett.Időközben befutottak barátaink,akikkel együtt szoktam rendelni macskakaját,a netről,jöttek utána.Laci is hazaért,akkor megebédeltünk,majd a sógora is becsengetett munka után,mert látta a tortát a neten és nagyon édesszájú,imádja,imént ment el.
Elmosogattam,elpakoltam,most pihenünk...
Szerintem jönni fog megint valami nagyobb vihar mert a barométer elkezdett visszaesni és holnapra nagyon meleget mondanak,36 fokot,ami után megint 23 lesz,az bizony nagy visszaesés,megint viharnak néz ki...éjszaka 12-13 fok lesz,őrület ez a hatalmas hőmérséklet ingadozás...
Margitka!
Nagyon szép színe lett a lekvárnak,ezt is az új edényben főzted?
a halalaplé is jó ötlet,sajnos még nem jutottunk oda hogy vegyünk egy új kombi hűtőt,amit vettem ,mikor elmentem albérletbe,nekem elég volt,de már kicsinek bizonyul...kicsi a fagyasztója,el is határoztuk,hogy hamarosan veszünk egy normális méretűt,erre már két éve készülünk...csak mindig akadt fontosabb...
Lia!
Remélem könnyű napod volt,nem túl fáradtan értél haza!