23,210 2023-06-04 06:45:09
Válasz: Társalgás
Sziasztok! Ébresztő! Mindenkinek szép napot kívánok mára is!
Tegnap a locsolás után gyorsan lefürödtünk, és tévéztünk egy kicsit.
Majd az éjszaka elég jól aludtunk ismét. De a szokásos időben fél 6 előtt már én felébredtem... Aztán utána hamarosan le is jöttünk az emeletről a férjemmel. Átsétáltam a fiam házához is, még csend van...
Kicsit hűvösnek érzem a reggelt. Már voltam kint egy sétán a kertben. Itt 9 fok volt, amikor lejöttünk, de már 12 fokot látok a hőmérőn, a szél nem fúj, kellemes a levegő. Majd délutánra 25 fokig emelkedik a hőmérséklet... Mára sincs még eső jelezve...
Ma kell főzni, húsleves és Stefánia vagdalt lesz krumplipürével és saláta.
A kávénkat is megittuk már a férjemmel együtt.
Most is hozom későbbre, mint mindig:
23,211 2023-06-04 08:24:43
Szervusztok,én még itt kókadozom az ágyban, már 5 kor keltem,kiengedtem,megetettem a macskákat, a szomszédét is,az is itt sírt..aztán visszabújtam, még csak most kávézom ,mikor megébredtem mind a három itt aludt mellettem,rajtam. Szerintem ma egy Focacciat sütök, kevés kenyerünk van és holnap tán zárva lesznek a boltok,az ünnep miatt...
Mi ma folytatjuk az udvaron a munkát.
Szép, napos időt 25 fokot ígérnek.
Kellemes vasárnapot!
23,212 2023-06-04 12:21:57
Szia Ancsa!
De szép virággal hoztad délelőtt a kávét!
Itt ma nem sok napsütés volt, sőt egy kevéske eső is csepergett... de nem tartott sokáig. Bár még most is elég borús...
Nálatok szép idő lett? Tudtatok Ti is kint dolgozni?
Én reggel óta nem ültem le ide a gép mellé, pedig be van kapcsolva már 6 óra óta... de sok volt a munka ma is... 3 oszlopnak ki lett ásva a gödör, és be is betonozta a férjem a fiammal. Épp végeztek az eső előtt...
Én főztem, de egy kicsit elcsúsztam az idővel.. Már megtálaltam a teraszon.. Bár egy picit hűvösebb lett a levegő, de ott olyan jó ebédelni... Már elkészült minden, csak a levest kell leszűrni..
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a finom ebédekhez! ...
23,213 2023-06-04 14:25:54
Hahó!
Nálunk csodás,meleg,napos idő van, egész nap kinn ücsörgünk ,addig voltam benn,mig a focacciat megsütöttem, egész nap kinn takarítok, ramolok,rendezgetek,virágokkal teszek-veszek. A hortenziákat beültettem még tegnap,jó bőven meglocsoltam ,szépen állnak .
Reggel egy dongás, zümmögés volt a lonc twgnap megnyírtam, kicsit lepucoltam a száraz levelektől, ma rengeteg új virág nyílt rajta,tele van méhekkel. A jó melegben a macskák is kifeküdtek.
Ma még a kőedénnyel nem nagyon tudtunk foglalkozni,72 óra a teljes kötési ideje a talpának, egyelőre azzal felfele áll.
Van egy csomó lefagyasztott fehérjém ,kivettem,engedjen mert habot szeretnék felverni,cseresznyéből. Az lesz a délutáni nasi.
Margitka!
Lassan minden oszlop a helyére kerül, jó hogy nem volt nagy eső, mi is kinn reggeliztünk, olyan kellemes.
23,214 2023-06-04 15:40:06
Ancsa!
Gyönyörű ez a cserép fukszia tele virággal!
Most már itt is ragyogó napsütés lett délutánra... de azért időnként felhők is jönnek... a fiamnak segítettem a datolyapálmáját átültetni, mert nagyon kicsi cserépben volt. De nagyon félti, mert még valamikor magról ültette, és ez az 1 megmaradt.
Jól kinyúltak a macskáid! Biztos melegük volt, de élvezik.
Finom nasit készítesz. Nekünk rétes sül meggyes-almás-mákos vegyesen.
Meg szedtem pár szem meggyet, kezd érni, de sajnos nagyon kevés lesz, és a fa is beteg... lehet, hogy jövőre már nem is terem... akkor kivágjuk...
Az epert is leszedtük délután ez is finom nasi lesz.
23,216 2023-06-04 16:21:29
Margitka!
Nagyon szívós a datolya,az enyémnek két éve levágtuk a fele gyökerét,olyan fás volt,csak fűrésszel lehetett levágni,de már tele volt a nagy edény vele,5 levelet hozott idén,még van egy csomó kicsi is kinőve itt- ott ahol eldugdostunk magokat.
Az avocadó is szépen nő,minden mag kicsírázott,amit vizbe tettem.
Most ilyen a datolya,télre midig összekötjük a leveleit,úgy telel,mert nagy helyet foglal és olyan éles,szúrós levelei vannak,képes kikarmolni a bőrt,meg megszúrni...mint a kis tőrök!
Most két napernyő árnyékolja az udvart,de ideje lesz felszerelni a napvitorlát,amit vettünk a Lidlben múltkor,nem szoktam kifejezetten a napon üldögélni de máris jó barna vagyok,nyáron meg eléri a 42-43 sőt annál nagyobb fokokat is az udvaron ha nincs beárnyékolva,,már csak a virágok miatt is kell,meg persze a macskákért..
A focacciám is szép lett ma és finom,nagyon szeretem,mert kenyér tulajdonképpen,de nem olyan pepecs,hamar kész.
23,217 2023-06-04 16:42:44
Sziasztok.
Kellemes délutánt kívánok.
Margitka.
Reggel gondoltam rád, a férjem 6 óra előtt felkelt, permetezni, én is keltem vele, nem szoktam a hétvégén korán kelni, este későn fekszünk le. Nekiálltam és is főzni, korán készen is lettem vele. Ebéd után pihentünk, most kapcsoltam be a gépet, dolgozni egy kicsit.
Akkor a fiad is megkezdte a külön életet, jó hogy azért ott van a közeletekben, mint nálunk Szabolcsék.
Nálunk a meggyfát kivette a férjem, nagyon beteg volt már, ahogy megyünk az autóval végig látni sajnos a sok beteg fát. A pálma nagyon szép, nekem megmaradt, azt is magról ültettem, már több éves.
Az eper is nagyon guszta, ma leszedtük mi is, láttam egy receptet és készítettem fagyit, majd mutatom.
Itt sem volt túl jó idő ma, az eső is csepegett egy kicsit.
Ancsa.
Ti is szépen alakítjátok a kicsi udvarotokat, nagyon hangulatos, kis béke szigete.
A focaccia is nagyon guszta lett megint.
23,218 2023-06-04 17:01:52
Ancsa!
A mi datolyánk még nagyon fiatal... csak az idén először nőtt ki szétágazó levele... Most kíváncsian várjuk, hogyan fejlődik tovább.
Te is magról ültetted?
Bizony egyre melegebb nyarak következnek! Kell is árnyékot csinálni... biztos jó lesz az a napvitorla!
Igazán guszta lett most is a foccaccia!
Közben mi is nassoltunk, majdnem bevágtuk az összes rétest is!
23,219 2023-06-04 17:12:23
Szia Lia!
Igen, holnap már Fecó a saját házából indul dolgozni... De este ide jön haza még.. meg a házába is... Bizony Ti is nagyon közel vagytok egymáshoz Szabolcsékkal, de mégis külön, így is a jó! Nekem is eszembe juttok így közösen is!
Szerintem tavasszal mi is kivágjuk a meggyfát, mert egyre betegebb ez is... már tavaly is nézegettük.. de adtunk még 1 évet neki. viszont nagyon kevéske meggy termett rajta...
Nekünk még Gábor hozta Tunéziából a datolyát kb. 12 éve... , és Fecó több magot is elültetett, a szobájában nevelgette, csak ez az 1 maradt meg... sokáig nem is hittük, hogy datolya lesz, mert olyan volt, mint a fűszál...
Várom a fagyiról a képet!
A múlt hónapban, amikor együtt volt a család, a gyerekektől a férjem is ajándékba kapott a kerek szülinapja alkalmából egy kis rövid üdülési beutalót.
Ezért majd kedden elmegyünk ketten Harkányba, és megnézzük a Sikósi várat, utána Pécsen is töltünk 1 éjszakát. Ott járt főiskolába a férjem, és eddig nem sikerült elmennünk, mindig valami közbejött... pedig egyik évben már mi is lefoglaltunk egy szálláshelyet Pécsen... de nem jött össze.
Fecó itthon lesz, Ő őrzi majd a 2 házat.