Válasz: Társalgás
Most már én elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 1,920 1,921 1,922 1,923 1,924 … 2,587 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Most már én elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Sziasztok! Vasárnap van! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Este tegnap már lazítottunk mi is, csak a tévét néztük. Majd éjszaka most jobban aludtunk, nem volt egy felébredés sem!
... De azért ma reggel már 5 órakor felébredtünk, és nem is tudtunk visszaaludni... viszont még fél 6-ig ágyban maradtunk, ez még jólesett.
Nálunk jelenleg 11 fok van, a szél nem fúj most, délutánra csak 14 fokig emelkedik majd a hőmérséklet... 17 mm eső van jelezve hozzánk. Most nagyon borús, előbb-utóbb elkezd majd esni is...
Ma kell főzni húslevest, ez elmaradt a múlt hét végén másodiknak gillezett csirkemell lesz kölessel, és salátával.
A kávénkat megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen hozom most is későbbre, mint mindig:
Sziasztok.
Nagyon szép vasárnapot kívánok én is.
Margitka.
Köszi a reggeli kávét az elsőt már mi is megittuk.
Itt is hűvös az idő, május közepe van és estére meg fűteni kell. Tegnap főztem májgombóc levest, marad belőle még holnapra is, előre készülök a főzéssel mert helyettesítünk, nem sok időm lesz. Lesz még sült hús, gyümölcsszósszal. Sül egy kenyerem.
Szépen halad a fiad háza ha már a takarításnál tartotok, jól el is lehet fáradni benne.
A palacsinta ismét nagyon guszta lett.
Ancsa.
Nagyon finomat sütöttél te is.
Régen mikor neveltünk csirkét a gyerekek mindig reklamáltak, hogy miért nem lehet olyat tartani aminek csak combja van, itt is azt szereti mindenki jobban, bár a fiatalok már a csirkemellet eszik szívesebben.
Tegnap sikerült félig a cipőt is elintézni a férjemnek, nem volt a mérete, majd áthozatják másik üzletből és szólnak.
Ilona.
Szépen haladtok ti is a ház szépítésével, sokat dolgoztok rajta, de legalább nyugodtak vagytok. Jobbulást a férjednek is.
Igen, sikerült a felvételi Zsombornak, a Lónyay gimnáziumba megy. Tényleg így is látszik mennyire rohan az idő, nem régen születtek.
Szervusztok!
Ebád után vagyok,bár elég későn ébredtem,keltem,elég jól haladtam a dolgaimmal.mosást is indítottam,szépnek indult az idő,ki is teregettem,most behoztam a szárítót mert elkezdett cseperegni..Közben főztem,grízgaluska levest,jó sok zöldséggel,csirkeaprólékkel.A buktának bekevertem volt az egész túrót,aztán nem is kellett annyi,így ma azt muszály volt elhasználni,nehogy megsavanyodjon ott...ezért egy kis pitét sütöttem,karamellizált ananásszal a tetején,még hűl.
Várom Lacit haza,felszaladt a hegyre az Anyukájához,van egy öreg eperfa,annak kell levágni az ágaiból,láncfűrésszel,a héten már nem ér rá,nagyon elfoglalt lesz.
Még sikerült az udvaron is tegyek-vegyek,ültetgettem,a yuccát meg a dracenat kellett átültetni,kinőtték a cserepet csupa gyökér volt már szegény.Az avocadó ültetvényemnek is letettem az alapjait,már van egy fácskám és már két mag van földben,amiből megindult a kis növény,kettő mag még most kezd gyökerezni a vízben,jó nehezen indulnak meg,már mikor tettem oda őket?A viaszvirág teljes pompájában tele van virágokkal,mind kinyílt,őket nem érdekli a májusi ősz...
Kiszámoltam,egy évben szinte csak három,max.négy hónap van,amikor nem kell fűteni,a többiben szinte végig hideg van.Eszembe jutott nagymamám egy mondása,gyerekként sokat hallottam tőle:Mikor nem lehet megkülönböztetni a telet a nyártól,a fiút a lánytól,az már a világ végét jelenti.Akkor el sem tudtam képzelni,hogy érti...bezzeg most már értem..
Lia!
Gratulálok Zsombornak,alig hiszem el,hogy ennyi idő eltelt,hogy már gimnazista lesz,milyen régóta itt vagyok már köztetek,akkor még csak picik voltak
Margitka!
Ma reggel a három macska egyszerűen nem engedett felkelni,ketten két oldalról bújtak,Bitta meg egyenesen rámfeküdt...
Ilona!
Nekünk is mindenhol ugyaz a szín a padló,sőt igyekeztünk járólpot is hasonlót tenni,én még a küszöböket is kiszedettem, ahol lehetett.csak a két szoba közt van meg,ott dupla ajtó van,muszály a küszöb.
Szia Lia!
Én nagyon nem szeretem az esős időt, de most a kert miatt mégis örülünk, mert nagyon kell ez a csapadék a földnek. Az, hogy hűvös is van, na az már annyira nem tetszik, mert fűteni még itt is kell...
Finomat főztél, én is nagyon szeretem a májgombóclevest. Na és még kenyér is sült?!
Mi a kölesbe egy kis kecsapot is tettünk, mert különben nagyon száraz lenne a grill csirkemellhez.. Sőt a férjem még gombás bakonyi mártást is készített. Persze a saláta se maradt el, de így együtt nagyon jól csúszott a torkunkon.
... Olyan jól bekajáltunk, hogy a rakott palacsintát már elő sem vettem, majd jó lesz délután nasizni...
Azért még mindig van, ami hiányzik a házból, de már birtokba lehet lassan venni. Most a kapu elkészülését várjuk a hónap végéig...
Atya ég, hogy rohan az idő! Mi Zsombort először egész kicsinek láttuk! De már akkor is olyan kis talpraesett volt! Na és már gimis lesz! 
Szia Ancsa!
Most látom, hogy Te is megjöttél! Micsoda pöttyös készletben hoztál kávét és még tejet is hozzá!
Hú Te is mennyi finomságot készítettél! Nagyon guszta ez az ananászos pite!
Na és még a kertben is tudtál ügyeskedni! Itt bezzeg reggel óta esik már az eső...
Nagymamád mondása aranyos!... De van benne valami igazság! ![]()
Na akkor nagyon uralkodtak a cicusaid ma reggel feletted! ![]()
Most pedig itt a szieszta ideje... 
Ma egész nap folyamatosan esik az eső... Most már azt hiszem, hogy lassan lehetne pár nap szünet, aztán még utána eshetne...
Eljött az este. Elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Sziasztok! Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Este egymás után lefürödtünk, és a szokásos tévénézés volt egy kis ideig... De most sajnos éjszaka én többször megébredtem, csak utána szerencsére azért tudtam aludni. Majd reggel fél 6-kor ébredtem, mint általában.
Most itt 10 fok van, a szél nem fúj most, délutánra 19 fokig emelkedik majd a hőmérséklet... Mára 1 mm eső van jelezve hozzánk. Jelenleg csak a fákról csepeg a víz... nem tudjuk, hogy meddig esett éjszaka, illetve hajnalban...
Ma nem kell főzni, lehet mással foglalkozni...
A kávénkat megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen hozom most is későbbre, mint mindig:

Jó reggelt mindenkinek.
Itt ma is olyan búbánatos idő van,esni alig esett ezekben a napokban,de végig, felhős, borús idő volt.19 fokot mondanak ide is.
Jól aludtunk,hajnalban a macskáknak nincs maradása, Laci felkelt,kiengedte őket, csak Piszke maradt benn,ő aludt velünk tovább .
Ma előkészületek, futárok, macskakaja és Prouvé is kell jöjjön, holnaptól újra belevetjük magunkat a munkába.
Még egy avocado olajat rendeltem tartalékba, most jó árban van a Prouvenal,mindketten használjuk a hajunkra,máris erősített, mikor fésülködöm fele hajszál, mint ami eddig. Laci is felfigyelt mennyire jó, mivel neki is hosszú a haja és természetes göndör, nagyon nehéz fésülni, azt mondja pillanatok alatt sikerült és nem tépődött.
Fozni nem kell van leves,pöri és túrós süti.
Szép, tartalmas hetet mindenkinek.
Szia Ancsa!
Aranyos képpel jöttél délelőtt, a pohár is tetszik és a virág is mellette!
Nekünk közbejött egy elintézni való... Kétszer is el kellett menni itthonról, de a lényeg, hogy elrendeztük, amit akartunk, ![]()
Ahogy olvastalak, van nektek is bőven elintézni valótok ma...
Itt ma ugyan nem esett reggel óta az eső, de nagyon párás, nyirkos a levegő... 
Kukucs!
Itt sajnos megint esik az eső, egyre jobban...egy futár már volt,és az udvart is sikerült felsöpörni, meg pár virágot átültetni, bár akkor is csöpörgött ..most viszont esik rendesen.
Bedagasztottam és megsütöttem a kenyeret erre a hétre, egy kg lisztből, egy hétig elég, végig, puha és nem penészedik meg ,mint a bolti. Hozom mutatni,most hűl..

Tegnap Laci hozott mentát és bodzát a hegyről ,így az este még egy nagy üvegbe
összeállítottam bodzaszörpöt,meleg ugyan nincs hozzá, azért remélem sikerül, a mentát pedig leturmixoltam citrommal és úgy foztem ki szirupnak.Sötét zöld, tömény ízű szörp lett,két kis üveggel. A maradék citromot begyömöszöltem sós citromnak üvegbe. 
Ancsa!
Nagyon szép lett a kenyered!
... Ezt ehetitek nyugodtan egész héten! Bizony, hogy más a saját sütés, mint a bolti! ![]()
Nagyon ügyes voltál, ha még ennyi finomságot készítettél!
Itt változatlan az idő, eső nem volt, de nagyon borús, és hűvös is van... Egy picit kimentünk a napra a napozóágyakra pihenni az ebéd után, de amint a felhők eltakarják azt a gyér napot, ami próbálkozik a melegítéssel, máris hűvös van... Na be is jöttünk.. meg nekem most kel a kenyerem csak. De eddig nem is hiányzott, mert még van is maradék... viszont vacsorára, és már reggelre kell a friss! ![]()
Lapok Previous 1 … 1,920 1,921 1,922 1,923 1,924 … 2,587 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás