Válasz: Vendégségben Ilonánál
Kakaós-kókuszos ostoros kalács
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, kicsi só, 1 evőkanál vaj, 3 evőkanál cukor, 1 tojás + 1 a kenéshez
Töltelék:
15 dkg ráma, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg kókuszreszelék, 3 evőkanál kakaó.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, cukrot, tetejére egy kis lisztet szórunk és felfuttatjuk. A lisztbe mélyedést készítünk, beletesszük a felfuttatott élesztőt, tojást, vajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, a tetejét megszórjuk liszttel és letakarva kelni hagyjuk.
Még kel a tészta addig a vajat cukorral , kakaóval és a kókusszal kikeverjük.
Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és négyfelé osztjuk.A krémet is négyfelé osztjuk, a tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a krémmel a tésztát. Feltekerjük és 2 x 2 szálat fonunk egybe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással és letakarva még 15 percig kelesztjük. 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük. Sütés után margarinnal megkenjük a tetejét, ettől szép fényt kap.