Szervusztok!
Végre leültem egy cseppet,már igen elfáradtam...
Szép idő van nálunk,süt a nap,de olyan bolond ,hideg szél fúj ,majd levitte a fejem egész nap..
Meg volt a mai munka is,utána hazafele vásárlás...
Laci addig letárgyalta a mesterrel az ereszcsatorna kicserélését,tavaly már nem jutott rá sem idő,sem pénz.Sajnos mig anyu élt egy nap alig hogy elmentünk tőle,telefonáltak utánunk,hogy bizonyos kétes egyének,leszedték a fele házról a csatornát és raknak fel másikat..rohantunk vissza,nagy cirkuszt csaptam,és ki akartam hívni a rendőrséget mert annyira erőszakosak voltak,három alak,hogy semmiképp nem akarták leszedni amit feltettek,anyu ott sírt az udvaron ,ő azt sem tudta mi történik,ezek meg mindenáron hogy fizessem ki őket...a végén itthagytak csapot papot,mi kellett leszedjük a vacak csatornájukat és visszarakjuk a mienket,amit már eléggé tönkretettek,így csepeg sokfele már nem ér össze,eldeformálódott,széttört...végre a jövő héten eljön a bácsi, akivel tárgyaltunk és az egész ház új eresz csatornát kap.
Délelőtt még hoztak valami bontott faanyagot a szomszédből,azt Laci kezelésbe vette,a deszkákból kihúzgálta a rozsdás szögeket csavarokat,jó lesz gyújtósnak,be is hordta a kamrába...
Gyorsan ebédet főztem,minestrone levest akartam,de maradt két csirke felsőcomb, amit sütöttem,nem fért a serpenyőbe,azokat is belekockáztam,de nagyon finom volt,krumplipüré volt a második,fokhagymás sült csirkecombokkal,savanyú káposztával...sajnos sütni már nem volt erőm,de holnap biztosan fogok.
Már ebédeltünk és pihenünk,tv-zés lesz a program.
Lia!
Mióta ideköltöztünk a piac mellé,mindig van friss,házitej,össze sem lehet hasonlítani a bolti dobozossal...és az ára is nagyon kedvező,két liter annyi mint a bolti egy literes...
Nálunk egyébként olcsóbb lett a palackos gáz,van árleszállítva olaj.
Itt a mi környékünk egy épitkezési telep az egész környék,aluljáró rendszert építenek,minden irányból egy csomópont lesz,a forgalmat teljesen a föld alá terelik,fenn csak gyalogosok és a villamosok közlekednek majd..most rendkívül kellemetlen a sár és a fúrás,meg az építkezés,a lezárt utcák,a forgalom elterelés,de ha készen lesz,igen modern és szép lesz az egész.Ha anyu élne most igen nehezen tudnék hozzá eljutni a város másik végéből,ahol laktam albérletben több,mint két évig..
A piacot is átépítik,modernizálják,fedett vásárcsarnok lesz,padlófűtéssel...még a végén kiépül a környék...a párhuzamos utca másik oldalán, a Vár mellett is nagy építkezés folyik, a régi ,a forradalom óta,használaton kívüli szőrmegyár épületét bontják,annak helyén lakópark lesz.
Na,nem is untatlak Benneteket tovább,pihenek én is,holnap leszedek takarókat ,nagymosást kezdek,és sütök is majd valamit.
Kellemes szombat délutánt kívánok.