Szia Lia!
Jaj, nagyon sajnálom Zsombort, hogy így járt a szeleteléskor. Pedig Ő milyen kis szorgalmas! Na és az úszást is szereti, és fontos! Jobbulást kívánok Neki! Szerencse valóban, hogy nem lett komolyabb baja!
Bizony itt az ősz, az almaszedés ideje is most van, és talán még ennél is lejjebb mehet az ára... A lényeg, hogy legalább finomat kaptál! Erre én 4500,- Ft-ért láttam csak diót... szerencse, hogy az idén egészséges a megtermett nagy része. A múltkor már raktam el 2x 50 dkg-ot zacsiban a fagyóba. Ma délután Gáborral is törtünk meg, lett egy 50 dkg, és még a másik 43 dkg. Gábor is vihet majd haza:

Most szabin van Gábor még holnap is segít nekünk a munkákban. Ma ásott egy nagy gödröt, kb. 2 méterszer 1,5 méter, és 80 cm mély... Oda majd öntjük a további összegyűjtött leveleket, és a darált fát is... ebből lesz majd komposzt. Van egy tavalyról, az már félig betelt... másik gödör is ásva, de az félig megtelt. Most jó volt a föld az ásásnak, és az idő is kellemes még mindig...
Én ma egy jó nagy adag birsalmát megfőztem szósznak, nagyon finom lett. Sütve még én sem készítettem el, de ez jól hangzik, majd kipróbáljuk mi is!
Holnap nem kell főzni, tudunk majd kint szorgoskodni. De Fecó holnap bemegy Pestre dolgozni, így hárman leszünk itthon.
Ma 2-szer sütöttem kenyerest és kiflit is. Már épp zacskókba tettem, hogy elrakom, amikor eszembe jutott, hogy lefotózom a rakott palacsinta maradékkal együtt: