21,122 2022-09-07 16:17:20
Válasz: Társalgás
Sziasztok.
Aránylag nyugis napunk volt, délután a férjem jogosítványához kellet alkalmassági papírért a háziorvosunkhoz menni, majd pénteken megyünk a kormányablakba tovább intézni.
Margitka.
Nagyon finomat sütöttél, ügyesen elhasználtad az almákat. Már én is gondoltam rá hogy sütni kellene de mindig más volt helyette.
21,123 2022-09-07 16:39:48
Szia Lia!
Akkor tudtál legalább intézkedni, persze a kormányablaknál biztos várni is kell... Időpontot kaptatok oda?
Muszáj volt valamit kezdeni az almával, mert ez nem volt permetezve, bio, de a kukacok is szeretik... hamar elromlik, ha lepottyan. Már csak pár darab maradt a fán...
De tényleg örülök, hogy sütöttem, mert kapós lett. A vendégemnek még adtam pár darabot, amikor elment, mert nagyon dicsérte... Kétszer is rákérdezett, hogy vehet-e még? - Mondtam, hogy azért tettem az asztalra!
Ráreszeltem a töltetlékre egy egész citromnak a héját, és sárgabaracklekvárt is kentem arra, ja és még egy jó marék mazsolát is szórtam közé.
21,124 2022-09-07 17:16:38
Margitka.
Nincs időpont, oda megyünk várunk. A fiamnal mikor voltam, szinte azonnal hívtak a sorszám húzása után.
21,125 2022-09-07 17:40:01
Lia!
Akkor Nektek szerencsétek volt. Mert amikor mi időpontra mentünk, a személyi igazolványt cseréltük, bizony kellett várni... persze nem olyan sokat, talán egy fél órát... De ez azért nem volt vészes, mert adódhatnak az intézkedéseknél problémák, amitől csúszik az idő...
21,126 2022-09-07 19:32:32
Most már én csak elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!
21,127 2022-09-08 06:59:19
Sziasztok! Már csütörtök van! Mindenkinek szép napot kívánok mára is!
Este szerettem volna nézni a tévét még, de nagyon hamar elaludtam, aztán hajnali 3 után csak megébredtünk, és utána nehezen sikerült csak elaludni. Aztán fél 6-ig csak aludtam....
Nálunk 16 fok van, majd csak ma már 30 fokig is emelkedik a hőmérséklet délutánra... Szélcsend van... Esőt mára már hozzánk is jeleznek későbbre... mégpedig 3 mm lehet, de ez majd úgyis kiderül. Most már dolgozik a mosógép, remélem, hogy 10 óráig kint lehetnek legalább az udvaron a ruhák, de ha muszáj, akkor a teraszon kiszellőznek a mosás után...
Ma nem kell főzni, tegnaptól maradt leves, és főtt tészta is, amihez a férjem mákot darált, én majd reszelt sajttal és tejföllel eszek... meg almás pite is van.
A kávénkat megittuk már ma is a férjemmel együtt.
Természetesen most is hozom későbbre, mint mindig:
21,128 2022-09-08 08:17:06
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!
Margitka!
Köszi a reggeli kávét! Csak bekukkantottam egy kicsit!
Nagyon guszta az almás sütemény! Mi leszedtük tegnap a szilvát és lett 15 üveggel, meg már érik a körte abból is 5 üveggel lett. Majd muszáj nézni, mert most úgy látjuk hamarabb beérik majd. Most még meleg helyen vannak, majd a helyére kerülnek.
Gulyáslevest főzök, megkezdődött a munka, van bőven csinálni való! Szerencsére még az idő is jó lesz hozzá.
21,129 2022-09-08 09:39:33
Szia Ilona!
De gyönyörű csokorral jöttél ma is!
Jó sok szilvát tettél el, és még a körtét is elkezdtétek! Ügyes voltál! ...
Finom, tartalmas ebédetek lesz!
Valóban szuper az idő még, jó munkát! ... De pihenőt is iktassatok be közben!
Én szomorú vagyok, mert a márciusban 6 éves mosógépem elromlott... füstölt a mosás végén....
Mondta annak idején a mosógépszerelőnk, hogy nagyon vigyázzunk a Hajdú Energomatra, mert olyan jó mosógépeket ma már nem gyártanak, max 5-6 évet bírnak ki az újak.. hát igaza lett!
Az Energomatot több, mint 30 évig használtuk... és amikor lecseréltük, akkor is csak a lábai törtek ki, és amiatt vettük az újat. Pedig rendesen mosott még akkor is... Amikor meghozták az újat, sajnos csak utána vettük észre, hogy lehetett volna lábakat rendelni a neten, de mi elvitettük a gépet... pedig jó lett volna tartaléknak is...
Különben az Hajdú Energomat volt, magyar és világhírű!!! A Whirlpool vette meg a Hajdúsági Iparműveket...
De ugye ma már az a cél, hogy folyamatosan gyártsák a gépeket, és cseréljék... tehát nem az, hogy sokáig működjenek...
Most már nézegetjük az új energiatakarékos mosógépeket... muszáj lesz venni...
21,130 2022-09-08 10:54:05
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én is.
Délelőtt takarítottam, várom a férjemet, ebédelünk és indulhatok dolgozni.
Margitka.
Sajnálom hogy elromlott a mosógépetek, mostanában tényleg csak rövid időt bírnak ki, a javításuk drága, főleg ha van szerelő. Drukkolok hogy sikerüljön egy jót találni. Jó gépek voltak az energomatok, mi is elajándékoztunk egyet meg is bántuk, tartaléknak jó lett volna. Most a fiaméké van a garázsban, bizony jó hogy azt nem adtuk el senkinek, sokszor volt hogy beindítottam, mikor a fűrdőszobát újítottuk fel. Nekem most Samsung van, ha adhatok tanácsot nézzétek hogy 6. érzék is legyen benne, vagy felező program ha nincs annyi ruha hamarabb végez, kevesebb energiával. Neken nagyon bevált.
Ilona.
Szerencsétek van, jó idő van a munkához, a télire való is szépen gyűlik.
21,131 2022-09-08 14:55:16
Szia Lia!
Igen, emlékszem rá, hogy elajándékoztátok az energomatot... Bizony nem árt egy + mosógép, néha jól jöhet...
A férjem délelőtt talált egy jó mosógépet.ebben is van 6. érzék technológia, és gőz frissítő program is. Meg gőz fertőtlenítő opció is...
10 óra után mentünk át Érdre az Euronicsbe... már elmúlt dél, mire hazaértünk, mert beléptünk a Pennybe is...
Ilyent vettünk, majd hétfőn hozzák is házhoz. : Whirlpool.
Ha elolvasod a leírását, az oldalon a közepe felé írják a "Részletes ismertető"-ben a 6. érzéket is.
Kíváncsi leszek rá, hogy majd az hogyan működik.
21,132 2022-09-08 19:18:39
Én elköszönök mára. Hozzászoktunk, hogy ilyenkor már elkezdjük az esti fürdéseket. Holnap a nagy fiam is megy Pestre.
További kellemes estét, és nagyon jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!