20,605 2022-06-19 21:23:40 Utoljára Lia szerkesztette (2022-06-19 21:24:11)
20,606 2022-06-20 07:13:23
Válasz: Társalgás
Sziasztok! Mindenkinek nagyon vidám, és lehetőleg nyugodt napja legyen ma is! 
Lia!
Látom, hogy hoztál a finom sütidből! A recpetet is megnéztem, és már fel is tettem az oldaladra! 
Este miután Gábor otthonról lejelentkezett, kimentem a virágokat még megöntözni.
... A férjem is kiment a kertbe még locsolni mindent... uborkát, paparikát paradicsomot... stb.
Éjszaka most is volt egy rövid megébredés, de aztán jól aludtam....
Jelenleg 17 fok van már odakint... Aztán ma itt 33 fok lehet napközben... Szél egyelőre nem mozog, a nap is süt már szépen... eső sem várható még ma. Jelenleg nagyon kellemes odakint, a reggeli után le is szedem az uborkát majd.
Ma nem kell főzni, így délelőtt amíg kint bírjuk ott szorgoskodunk. De délután már csak bent leszünk....
A kávénkat megittuk már ma is a férjemmel együtt.
Hozom természetesen most is későbbre, mint mindig:
20,607 2022-06-20 13:23:38
Ma ahogy terveztük is, a reggeli után kimentünk a kertbe, már dupla annyit, mint amennyit tegnap, vagyis 2 tállal szedtünk uborkát. Meg is mostuk utána, majd tiszta üvegekbe rakosgattuk, és leöntöttük az előre elkészített ecetes lével. Lett 2 üveg 1,5 literes már télre, és egy üveg, szintén 1,5 literesbe pedig kovászos uborkának tettünk ki a hársfa alá... Körülbelül csütörtökön már ehetünk is belőle. Imádom a kovászos ubit kacsazsíros kenyérrel!
Utána még vágtunk le a tárkonyból egy jó nagy vödörrel. A levelét a terszon szedtük le, és a férjem felvitte a padlásra száradni, ez is már télre lesz:
Utána még fél 11-kor átsétáltunk a Tesco-ba... Kellett pár dolog megint... na az árakról nem is beszélek... alig vettünk valamit... és megint csak akártyával tudtam fizetni... 
Most már nagyon nagy a hőség odakint, ki sem lépünk a házból! 
20,608 2022-06-20 14:23:17
Sziasztok!

Margitka!
Köszi a kávét, éppen most jutott eszembe kellene innunk egyet ebéd után. Borzasztó meleg lett, tegnap is 35 fok volt árnyékban. Ki sem lehet menni, szinte éget!
Hasznos volt a hétvége a segítséggel, sokat dolgoztatok! Jó sok finomságot is sütöttél, kedvükre jártál a fiúknak, mindegyikből tudnék enni! Köszi a kóstolót! Gyönyörű a sós, van ilyen vágód? Guszta lett nagyon! Nagyon aktív voltál, hogy volt erőd ennyi sok finom sütit sütni, ebben a nagy melegben!
Nekem most megint vacakol a derekam, munka közben meg kell pihennem.
Szépen lett uborka is már, a tárkony is finom lesz télen.
Nagyon szépen köszönöm a köszöntést, de mi jun.28.-án tartjuk mindig, mert előtte László van, így egyben van a négy fiúnak.
Mutattam az unokámnak elolvasta, nagyon szépen köszöni a köszöntést!
Lia!
Te is finomat sütöttél nagyon tetszik a recept! Köszönöm Neked is a köszöntést, már átadtam az unokámnak. Tegnap finom ebéd volt ott is! Most már jönnek az unokák hozzátok is ugye?
20,609 2022-06-20 14:48:25
Szia Ilona!
A gyönyörű virágcsokor ma is megérkezett Veled! 
Nálunk meg éppen most van árnyékban 35 fok... De idebent nagyon kellemes az idő, a nappaliban csak 25 fok van, pedig egy kicsit nyitva is van az ablak egyik fele... szerencsére ez keletre nyílik. Meg sokat jelent a ház szigetelése is!
Hihi, már vártam, hogy rákérdeztek a sós formájára... Május végén, amikor a húgoméknál voltunk, Ő sütött ilyen sós sütit. Mi is nagyon megdicsértük. Akkor vallotta be a Heni, hogy a Penny-ben vette fagyasztva ezt a tésztát, ha hirtelen kell sütni. Mivel nekik is nagyon ízlik, mindig van otthon. Mi is vettünk 2 zacskóval. Egy zacskóban 30 db van, amit 2 tepsiben lehet megsütni. Nagyon egyszerű elkészíteni! ![]()
Ha fáj a derekad, ne is erőltessed! Fontos a pihentetés! Jobbulást kívánok! 
Milyen jó, ha egyszerre tudtok majd ünnepelni! Jó nagy ünneplés lesz majd akkor! ![]()
20,610 2022-06-20 19:33:15
Még hátra van az öntözés odakint... Lassan talán már ki lehet menni... Én most már csak elköszönök mára. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
20,611 2022-06-21 07:05:02
Sziasztok! Mindenkinek nagyon szép napot kívánok mára is! 
Este csak 8 óra előtt mentem ki, előbb nem lehetett öntözni. Viszont muszáj is volt...
Éjszaka nagyon nehezen tudtam csak elaludni, és elég kevest is aludtam, picit később is bújtam ki az ágyból reggel... De majd ebéd után lesz pihenő...
Itt 19 fok van már odakint... Aztán majd 27. fok lehet napközben... A szél eléggé erősen fúj már hajnal óta. mozog, A nap is süt már ... eső sem várható még ma. Most jól esik a szélmozgás, frissíti a levegőt.
Ma még nem kell főzni, van maradék minden, krémes és keksztekercs is, sőt sós is egy kevéske. ![]()
A kávénkat megittuk már ma is a férjemmel együtt.
Hozom természetesen most is későbbre, mint mindig:
20,612 2022-06-21 14:10:06
Sziasztok.
Kellemes délutánt kívánok.
Margitka.
Köszi a reggeli kávét.
Sajnálom hogy Te sem aludtál jól, én is sokat forgolódtam. Nagyon meleg volt tegnap, éjjel a szél kezdett el fújni bolond egy idő van. A férjemet is nagyon megviseli, tegnap nagyon rosszul volt, szédült hányingere volt még szerencse a menyem itthon volt, Őt hívta fel, nekem csak akkor engedte hogy szóljon mikor hazaértem. Szerencsére délutánra jobban lett.
A sós sütid ismerős volt, vettem én is így, még pogácsát is, csak ki kell sütni ha kell és nagyon finom.
Ilona.
Leviék majd csak július 23-án jönnek, nekik még 1 hónap iskola van, Zsombor jár úszni minden nap, jövő héttől meg táborba megy.
20,613 2022-06-21 15:08:17
Szia Lia!
Nagyon sokat változott az időjárás. Na és még szerintem nincsen is vége, lesz még jó pár meglepő dolog a klímaváltozásnak köszönhetően sajnos...
Éjjel itt is fújt a szél, és valamikor hajnalban még eső cseppeket is hallottam, amik az erkélytetőt kopogtatták... De reggelre a szél el is tüntette. Viszont a férjem is hallotta, úgyhogy biztos volt. ![]()
Sajnálom, hogy ennyire megviselte a férjedet is ez a komoly meleg idő... Még szerencse, hogy a menyedre lehet számítani. Az jó, ha már jobban van! ![]()
Eddig én még nem vettem ilyen fagyasztott sütiket, de ez tényleg nagyon megérte! Jó az állaga, és az íze is. Na és viszonylag gyorsan elkészül. ![]()
El is döntöttük, hogy néha veszünk ilyet, és jó bizony, ha váratlanul kellene süti, csak elő kell venni, kis piehntetés után vizzel lespriccelni, és már sülhet is! ... 
Akkor még van egy hónap várakozás, és találkozhattok Leviékkel!

Zsombor már picinek is vagány volt! Milyen jó, hogy ennyire szeret úszni, és hogy a táborozást is kedveli! 
Mi ma ebéd után csak egy fél órát pihentünk, aztán takarítani, rámolni kellett... Most végeztünk a legfontosabbakkal. Már fel is mostam idelent, a szőnyegeket is ráraktam a megszáradt kőre... Most pihenés jön már! 
20,614 2022-06-21 16:11:31
Sziasztok!

Margitka!
Ahogy olvasom nemcsak nekem volt rossz éjszakám! Igaz a gyerek is nehezen aludt el, én is csak forgolódtam éjjel. Nagyon erős szél fújdogál még most is, reggelre a legnagyobb leanderemet is felborította. A férjem jól megpakolta a cserepet téglával és mégis. Ez a szél nagyon megvisel nem bírom meg a nagy meleget sem. Éjjel még a térdemben is hasogatott ez már borzasztó.
Délután nem tudok pihenni most, nem megy pedig jó lett volna.
Ma sárgaborsó főzeléket főztem és sertéspörköltet rá, ezt kért a gyerek.
Fogok venni én is ebből a tésztából, láttam sokfélét de eddig eszembe sem jutott. Most hogy mondjátok finom, veszek belőle.
Jól nekifogtatok a takarításnak, nekem szőnyeget kellene mosni de csak halogatom.
Lia!
Még jó hogy nem lett nagyobb probléma! Örülök, hogy jobban van a férjed! Őt is ez az időjárás viselte meg biztosan.
Jó sokáig járnak a gyerekek suliba! Gondolom már alig várják hogy jöhessenek!
20,615 2022-06-21 16:37:20
Szia Ilona!
Hú de finom fagyikat hoztál eperrel! 
Itt egyelőre kicsit csillapodik a szél, de teljesen nem állt el... Én is nehezen viselem a szelet, főleg ezt, ami mostanában egyre erősebb... Na és most hogy van a térded? 
Eddig néztünk egy részt az FBI sorozatból. Már a 4. évad 12 részét láttuk. Jó kis kikapcsolódás volt. ![]()
A férjem kiment, épp a füvet nyírja az udvaron... Ő sem tud sokáig lazítani.
Finom ebédet kért az unokád, és Te természetesen meg is csináltad!
.. A tésztát szerintem is mérdemes kipróbálni, csak ajánlani tudom. Már én is láttam, de mivel nem volt sem kipróbálás eddig, eszembe se jutott venni. De ezentúl lesz itthon mindig.
Még van teendő, de egyszerre nem megy minden... Majd Te is kimosod a szőnyegeket, de ne vidd túlzásba a munkát, főleg, ha fáj a térded is. 
20,616 2022-06-21 19:47:18
Ma délelőtt fodrásznál is voltam, fél 10-re kaptam mára az időpontot. Ez pont jó volt nekem. Ismét jó rövidre vágattam le a hajamat, úgyis ma kezdődik a nyár! Na és az idő is ugyancsak meleggel kecsegtet bennünket, nem jó most a hosszú haj. Nekem meg eléggé sűrű, sok hajam is van... Most is kellett vágás után még ritkítani is.
![]()