Válasz: Társalgás
Ilona!
De amikor a kukoricát főzitek, akkor a cukorban víz is van, ugye cukros vízben főzitek? Erről így még nem is hallottam? 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Ilona!
De amikor a kukoricát főzitek, akkor a cukorban víz is van, ugye cukros vízben főzitek? Erről így még nem is hallottam? 
Szia Lia!
Akkor tegnap jól jött a bejgli!... Milyen klassz ez a lehetőség, hogy le lehet fagyasztani, igaz! 
Örülök én is, hogy a gyerekek jól vannak mindnyájan... persze én is gondoltam, hogy említenéd, ha lebetegedtek volna! ![]()
Csak most vettem észre, hogy már voltál itt... Jó sok volt a beteg... ez bizony nem jelent túl sok jót...
Én most már elköszönök mára. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Sziasztok!
Mindenkinek szép napot kívánok! 
A mai reggelünk is hűvösen indult, itt -5 fok van jelenleg. De télen ez is a természetes. Csak legalább a sok bogár elpusztulna, és a bacik sem szeretik ez az időt szerencsére...
Éjszaka most is megébredtem kétszer is, aztán reggel meg elaludtunk mindketten... A fiam már Pesten lehetett, amikor 7 óra előtt ébredtünk...
Ebédet ma nem is kell főzni, mert mára van maradék még. Így porszívózni fogok, és vasalni való is összejött... Aztán utána is találok még munkát.. az mindig akad...
De most már én is megiszom a kávémat, mert a férjem megint megelőzött vele....
Hoztam ide is:

Sziasztok kedveseim!
Nagyon el vagytok foglalva? Én is már csak ma vagyok ilyen ráérős, holnaptól ismét szorgos napok jönnek (remélem).
Említettem, hogy lábszár-, illetve bokavédőt szeretnék magamnak kötni. Egyet már majdnem megcsináltam, de lebontottam, mert kicsinek ítéltem. Ez a második remélhetőleg jó lesz!
Fekete a fonál, s apró zöld+piros fényes szálacskák vannak itt-ott benne. Régóta itt kerülgetem, most legalább haszna is lesz a fonálnak!
És a szívecskékkel nem tudok leállni:)))
Az első fotón valós a kötés színe, a második kép nagyon világos lett, nem így néz ki.
Szia Kati!
De jó, hogy tudsz már képeket berakni! Nagyon tetszenek még mindig a kis szívecskék! A lábszárvédőnek is jó színe van! Azért jó, hogy azt a világosabbra készült fotót is beraktad, mert azon lehet látni a piros és az világosabb zöld színeket is!
Nagyon ügyes vagy! Majd biztos hasznát is veszed, ha elkészülsz vele! 
Akkor csak használjad is ki még a mai napot, és kötögessél, amíg bírja a szemed! ![]()
Délután vettünk egy USB lámpát a férjem laptopjához, mert Neki nincsen világítós billentyűzete, és ne kelljen külön lámpát használni... Már tesztelte is, nagyon ügyes kis berendezés. Nagy rizikót nem vállaltunk be a vásárlással, mert csak 350 Ft-ba került. 
Íme, ilyen:

Szervusztok!
Ma egyenesen hazahozott Atti,be is raktam egy adag mosást és sütöttem egy adag hurkát,vérest és májast,természetesen külön serpenyőbe,nehogy egymáshoz érjenek,mert Atti nem eszik semmi vérest...
Margitka!
Nagyon cucc,az a kis lámpa,pont odavilágit ahova kell.Egészséggel használja sokáig!szóval igen,kuktában szoktuk főzni,cukorral megszórjuk és vizet engedünk rá,aztán,este,lehet szemicskélni,veszünk ki egy kis bögrébe,állitólag a leve is jó köhögésre iszogatni,melegen és finom is amúgy!Árpakását is szoktunk cukorral főzni,az is finom!Mákkal leöntve nem hallottam,azt hogy kell?Csak megszórni mákkal?Vagy a mákot is meg kell főzni?
Most már nagyon bosszankodom,karácsony előtt valaki feltett nekem egy kis csomagot Budapesten és még most sem kaptam értesitőt sem,minden nap lesem a postaládát és olyan csalódás mikor üres...Nem is értem..egy hónapja már!
Nagymamám nagyon fiatalon halt meg 54 évesen,én akkor még 13 voltam,nem stafirungozott ki,amije volt ugye horgolva,meg keresztszemes teritők,goblein,a gyerekei széthordták,szerintem anyunak sem maradt meg semmi...arra emlékszem,hogy anyu sok sok évig őrizte becsomagolva azt a kis hálóinget,amivel a kórházban volt nagymamám és ott halt meg.De hát ennek már több mint 35 éve...költöztünk és elkallódott az is...Nekem egyetlen emlékem maradt tőle,egy foszforeszkáló rózsafűzér,már férjhez mentem és ott lógott a toilett tükör sarkán,esténként világitott,ha leoltottunk mindent.Ez anyósoméknál volt,aztán mikor elköltöztünk a saját lakásunkba,többet nem találtam sehol...valahogy lába kélt...
Katika!
Nagyon jók a szinek,nekem tetszik,az anyag is ó,pamut fonal ugye?
Hát jól laktam,még várom centrizzen a gép,ma egyedül alszom,Atti valakit helyettesit ,sok a beteg és valaki megkérte egy kis szivességre,igy csak a cicákkal leszek!Gyorsan kihasználom és bedobtam a párnáit is a mosásba,kicsit is nagyot is,holnapra megszáradnak!Remélem el fogok férni a cicákkal?Bittára van ,hogy éjszaka szeretet roham jön,akkor odabújik,és nyal és puszil, ahol ér,és nyomul és bújik,és dörgölődik!Annyira cuki!
Na lejárt a mosás,koccintok még Veletek vacsi után,aztán nyomás a zuhany és az ágy!
Ilona,Klárika,Lia,Margitka,mindenki,körcupp!
Sziasztok.
Befutottam én is,ma is rengetegen voltak.Úgy néz ki a mostani bacik már a hidegnek is ellenállnak,nem hogy fogynának,még szaporodnak is.
Margitka!
Nagyon hasznos a kis lámpa amit vettetek,használja sokáig férjed.
Majdnem 4 óra volt mikor hazaértem,odakészítettem egy ragulevest holnapra,ebédeltem már éhes voltam.
Kati.
Szépeket készítettél,a lábszárvédőt két oldalán varrod majd össze?
Ancsa!
Lehet hogy a postára kellene bemenned,nem keveredett el az értesítő,vagy azt nem is dobnak be ilyenkor nektek?
Sziasztok, most már én is itt vagyok! 
Ancsa!
Éppen az előbb ettünk mi is, erre talán jól is esett volna egy ki borocska... ahogy a hurkára is! ![]()
Már most is ég az a kis lámpa a férjem laptopjánál, örül is neki!... Tényleg hasznos, és bármeddig is lesz jó, igazán olcsón sikerült beszerezni.
Nem is gondoltam, hogy a kukoricafőzésénél keletkező levet meg is lehetne inni... mindig kiöntöttük eddig... igaz, hogy csak minimális cukort szoktam a főzőlébe tenni, és természetesen a só sem hiányozhatott belőle... Kukoricát édesen, és még mákkal is megszórva Ilona említette... gondolom, hogy darálva szórják rá... de lehet, hogy tévedek?.. eddig még soha ne, hallottam erről én sem...
Na az a csomag, amit karácsony előtt tettek fel a postára, hát már el sem tudom képzelni, hogy hol lehet... talán el is akadt valahol?... Szerintem is érdeklődjél a postán... De ha nem ajánlva adták fel, akkor ennyi idő után én már nem is hiszem hogy megkapod...
Akkor tényleg nagyon fiatalon meghalt a nagyid... és akik a közvetlen örökösei biztos maguk között gyorsan elosztották.. vagy elkapkodták a kézimunkáit... de anyukádnak nem is értem, hogy miért nem jutott?... Na és az a rózsafüzér is nagyon megtetszhetett valakinek, ha eltűnt...
Már biztos régen ki is teregettél, és a cicáidnak örülhetsz...
Aludj nagyon jól éjszaka, a cicák vigyázzák az álmodat! 
Lia!
Tehát nincs lazítás a dolgozódban... A bacik meg elég edzettek lehetnek... ha ennyire szaporodnak is ebben a hidegben... 
Jó sokáig dolgoztál ma is... De finom levest főztél, jól is eshetett, amikor kész lett. Váljék egészségedre!
Tényleg nem kell nagy dolog sokszor az örömszerzésre... bár tulajdonképpen nem is én, hanem a férjem vette észre egy reklámújságban, hogy ma lesz egy ilyen vásár, és ott árulták a lámpát... Még szerencse, hogy kaptunk, mert az egy héttel előttire küldött papíron jelöltem be pár dolgot, és ezt is a férjem... aztán amikor odamentünk kerestem valamit, és nézték, hogy az a vásár egy héttel előbb volt, ugyanezen a helyen, de akkor nem Ők voltak... na így most mást nem is vettünk... mert még máshova is el kellett menni...
Közben a fiam is hazaért Pestről, és csak most tudtam elküldeni az írásomat... ![]()
Halihó mindenkinek!
Margitka! Még nem is láttam ilyen lámpát. Használja a párod egészséggel sokáig. Jó ötlet nagyon. Tetszik.
Lia!
Nagyon rád jár a rúd most munka ügyileg. Még jó, hogy egyenlőre helyettesíteni nem kell . Na az lenne a csúcs. Vagy ne is emlegessem?Finomat főztél holnapra, én minden féle ragulevest nagyon szeretek.
Ancsa!
Bosszantó tud lenni az ilyesmi. Egy pár napa az egyik unoka tesóm azon mérgelődött, hogy a fia elindított egy 8 kilós csomagot külföldről, és ide már csak 3 kilósan érkezett. Vettek fel jegyző könyvet, de hogy hova lett 5 kilónyi holmi a csomagból, az kérdéses. Érik meglepetések az embert. Arra azért vigyázz, el ne tévedj a nagy ágyon ott egymagad.
Katikám!
Még sose hordtam lábszár védőt. Az is igaz, hogy nem kerékpározok. Vagy gyalog, mint balog, vagy kocsival járok. Biztos sokat jelent a lábadon az a meleg holmi. A szivecskéid nagyon cukik. Mi velük a szándékod?
Itt ma nagyon szép idő lett. Képzeljétek , hogy jártunk. Ildinek elromlott az ajtó zár a kocsin. Biztos, hogy nem nyílt ki, én is próbáltam. Aztán délelőtt elvitte a szerelőhöz, az meg egy újjal kinyitotta. Ki is nevette a srác. Mondta neki Ildi, ne nevetgéljen, mert nem mulatságos a csomag tartón keresztül bemászkálni a kocsiba. Jó volt tegnap este a séta. 11 óra volt mire haza értem.
Szia Klári!
Majdnem egyszerre írtunk... csak én közben abbahagytam az írást, mert a fiam hazaért, és beszélgettünk egy kicsit...
Tulajdonképpen még mi sem láttunk idáig ilyen lámpát, a fiamnak is tetszik... Mondta, hogy teszteljük, aztán, ha jól működik, akkor legközelebb veszünk Nekik is... Sokszor a szobájukban az ágyukon fekve írogatnak a laptopjukon, és a szobában felkapcsolják a villanyt, mert a billenytyűk a laptopon nem világítanak... Én ha tudtam volna, hogy ez ilyen jó, biztos vettem volna már most... na de folyik a tesztelés egyenlőre.... jó erősen világít, és hajlítható bármerre! ![]()
Na és nem kellett a kocsi ajtajával csinálnia semmit sem a szerelőnek?
Akkor gondolom, hogy jól is aludtál éjszaka a nagy séta után, igaz! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás