Sziasztok kedveseim!
Visszaolvastalak benneteket, pedig most nem voltam lemaradva - mégis sok bejegyzés volt - látszik, hogy hétvége van:).
Én ma lebbencslevest főztem 2 napra (durumlisztes lasagne lapokból), hurkát+kolbászt+batátát sütöttem együtt tepsiben, céklát ettünk mellé mi is. Ezt nem frissen készítettem, ősszel szoktam eltenni üvegekbe.
Közben megsütöttem a szilveszterre tervezett meggyes réteseket, mindössze 3 rudat. Azt a levelestésztát használom, amit nem kell nyújtani, sütőpapírral van gyárilag föltekerve.
A soklapos vékony réteslapokat nem szeretjük:(.
Ebéd után ma is meglátogattam anyuékat, vittem nekik is a meggyesből.
Ma már elővigyázatosabb voltam, mert a vízhatlan sportcipőmet vettem föl és itt-ott már föl is tudtam ülni a biciklire.
Írod Margitkám, hogy ilyenkor már nem szabad sportcipőben járni - nagy bajban vagyok akkor, mert ezenkívül csak papucsaim vannak és 1-2 szandálom - nem is emlékszem, mikor volt utoljára csizmám...
Van még hótaposóm is, de annyira nincs nagy hó, hogy azt használjam, mert olyan nagy bumfordi:))))). Ebben a szezonban még nem volt a lábamon.
Nekem a sportcipő a lábbelim, mindig jó minőségűt, kényelmeset veszek a Deichmannban - Medicus márkájút, abban van beépített harántemelő, egész napos gyaloglás során sem fárad el a benne a lábam. Csak sajnos nem vízálló, a varrásoknál beengedi a vizet, ha nagyon szakad az eső, vagy olyan nagy a latyak, mint tegnap volt. Van hozzá impregnáló spray, csak el szoktam róla felejtkezni.
Amikor vettem, meg is jegyeztem a pénztárosnak, hogy ilyen áru cipőtől már elvárhatná az ember, hogy vízhatlan legyen - az volt rá a felelet, hogy akkor gumicsizmát kell vásárolni! Kössz...
Tegnap este és ma délután is horgoltam, most bélelt kis szíveket készítettem. Nincs vele célom, csak megtetszett és kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e csinálni?
Sikerült.
Ha tudok betenni képet, majd majd megmutatom (megyek és lesek a múltkori útmutatóról).