Szia Ilona!
Köszi a hangulatos őszi fotót mára is!
.... Finom ebéd készült nálatok is ma.
Na akkor megnyugodhattál már, ha tegnap mindent el tudtatok intézni, még a temetőket is! ... 
Talán már Levente ott is van, és holnap együtt váratjátok Tamást és Ibolyát is!

Most megint szünet van a munkákkal. A kőburkolat már kész, ahova azt akart rakatni a fiam, azokat már lerakták... Majd legközelebb csak 30-án hozzák a belső ajtókat, addig semmi... a laminált padlókat, bár megvannak, majd csak jövőre rakják le, ha elkészül a központi fűtés is... de azért majd akad tennivaló még, ha lesz munkás...
Hú a mindenit, nem súgott a Gábor fiam előre, pedig szokott.... és Lia sem, hogy ma zárva lesznek az üzletek... csak a benzinkút volt nyitva, mert okt. 23-a miatt zárva minden... Persze a fagyasztóládában van kenyér szerencsére... holnap meg nyitva lesz a Tesco is...
De így ma karalábélevest főztem, mert azt vett elő a férjem, elnézte a neylon zacskókat... De finom lett, és az a lényeg. Második, a rakott túrós-pörcös kifliből pedig bőven maradt hármunknak, még egy kis jénay tállal maradt is, azt beraktam a hűtőbe, még délután elfogyhat, semmi baja nem lesz. 
Természetesen reggeli után bekevertem a palacsinta tésztának is egy jókora adagot, a férjem ki is sütötte délre... mert Ő még abból is befalt 2 db-ot tejszínhabbal!
nagyon szereti... Én és a fiam teljesen jól laktunk az ebéddel, majd később palacsintázunk! 
Mivel hamar elkészültem a levessel, kimentem, és leszedegettem a gyümölcsszedővel a maradék Jonathán almát a fáról, lett egy piros nagy tállal:

Aztán már nagyon kevés és viszonylag kicsi sárgarépa maradt a földben, de nem akarom, hogy bent rothadjon majd, ezért abból is ástam fel egy kis részt, és jól megmostam, lepucoltam, felkarikáztam, majd megszárítottam konyharuhán:

Persze azóta már elraktam egy neylon zacsiban a fagyóba. Mivel elég vékonyak, muszáj volt elrendezni, mert a spejzban hamar megfonnyadna, és akkor már nem könnyű megpucolni... Szerencsére már kevés van kint, azokat is elrendezem hamarosan.