Válasz: VERSEK és próza...
"Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket."
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
"Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság… a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet."
Hamvas Béla
"Különbözni jó. Szóval ne akarj megfelelni. Ne ülj csendben, és ne akarj más lenni, mint ami vagy. Ha valaki azt mondja neked, hogy más vagy, mosolyogj emelt fővel, és légy büszke."
Angelina Jolie
"Az igazság keresésekor, ne azt keresd, amire vágynál."
Albert Camus
Magad és párod s fiaid részére vadássz eleget, de ne ölj az ölésért; és embert sose ölj, ne feledd! Mindent be ne falj, ha a más prédáját elragadod: a közös jog övé is, ezért hagyd néki a bőrt, cafatot.
Forrás: A dzsungel könyve
Rudyard Kipling
"Aki hajdan, jól tudod, egy bölcs békát oktatott, arra kér most, ne feledd: ember-törvényt meg ne szegd; ha tiszta, ha sárlepett: mint vad nyomát, úgy kövesd napon át és éjen át, ne bírálgasd igazát. Az kér, aki mind felett téged legjobban szeret."
Rudyard Kipling
"Én mást nem is tudok mondani, csak az igazat. Az én orcám még nem pirosodott meg. Engem még nem kapott rajta senki hazugságon, mert én azt tartom, aki megmondja az igazat, akár jó, akár rossz, akár szép, akár csúnya, az nyugodtan alhat és én aludni szeretek écaka. A többi a jóisten dolga."
Móricz Zsigmond