25

Válasz: Fontos tudni!

E-mail-ben kaptam egy nagyon kedves távoli rokontól, megosztom Veletek:

Tudnivalók mindenkinek a C-19 vírusról

Kutatás és tapasztalat alapján gyűjtötték össze az alábbi hasznos tanácsok:
·       A kínai Vuhanból induló Covid-19-járványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus terjedésében meghatározó szerepet játszik a cseppfertőzéssel való terjedés, a hosszú lappangási idő és a tünetmentes fertőzők folyamatos jelenléte.
·       A Covid vírus nem egy élő szervezet, hanem egy fehérje molekula, amit egy védő lipidréteg borít kívülről. Amint a szem, az orr- vagy a száj váladékai felszívják, megváltozik a genetikai kódja (mutálódik), átváltozik egy agresszor és gyorsan sokszorosodó sejtté.
·       SEMMILYEN BAKTÉRIUMÖLŐ (baktericid) NEM HASZNÁL ELLENE! Mivel a vírus nem élő szervezet, (mint a baktérium), hanem csak egy fehérje molekula, nem lehet megölni antibiotikummal azt, ami nem élő. A legjobb módszer, gyorsan feloldani a vírus struktúráját az alább felsorolt módszerekkel. Lebomlásának ideje függ a vírus tartózkodási helyének hőmérsékletétől, nedvességtartalmától és anyagától.
·       A vírus nagyon érzékeny, mert az egyedüli dolog ami védi, az egy vékony külső zsírréteg. Ezért van az, hogy bármilyen szappan vagy mosószer lehet hatékony ellenszere, mert a habja feloldja ezt a zsírréteget. Ezért nagyon fontos, hogy legalább 20 másodpercig, - de inkább tovább -,  jó habosra dörzsöljük a szappannal a kezünket. Amint feloldottuk a zsírréteget, a fehérje molekula magától feloldódik, lebomlik és eltűnik.
·       A meleg is feloldja a zsírt, ezért jó a kezet, a ruhát és minden mást 25 Celsius foknál magasabb hőmérsékleten mosni. Ezen kívül, a meleg víztől több habja lesz a szappannak és azt már említettük, hogy ez miért jó.
·       Bármilyen 1:5 arányú klór-víz keverék egyenesen belülről oldja a
vírus fehérjéjét.
·       A 65%-osnál magasabb alkoholtartalmú készítmények is feloldanak bármilyen zsírt, főleg a vírus külső lipidrétegét, ezért használjunk ilyen tartalmú fertőtlenítő sprayket, illetve fertőtlenítő géleket.
·       A LISTERINE (szájöblítő) HATÁSOS! Ez 65%-os alkoholtartalmú. (Aki vezet, erre számítson!)
·       Az ioncserélt víz sokat segít a szappan,  az alkohol, a klór és a peroxid használata után, mert ezek a  szerek feloldják a vírus fehérjéjét, illetve külső zsírrétegét -, viszont e szerek zsíroldó hatása és töménysége miatt nem használ a bőrnek.
·       Használjunk bőrápoló szereket! A sok mosástól kiszáradt kezeket hidratáló krémmel ápolni kell, mert a vírusmolekulák meg tudnak húzódni a kiszáradt, kisebesedett testrészek mikrorepedéseiben. Minél sűrűbb a hidratáló szer, annál jobb.
·       A KÖRMÖKET is (lehetőleg!) RÖVIDRE kell vágni, hogy a vírus nehogy alatta meg tudjon bújni.
·       A vírus molekulái nagyon jól konzerválódnak kinti hidegben vagy mesterséges hidegben (pl. a lakások és kocsik légkondijától). Szükségük van még nedvességre, de főként sötétségre, hogy stabilak maradjanak. Pont ezért, a párátlanított, száraz, langyos és nagyon világos környezetben gyorsabban bomlanak le.
·       Az ULTRAIBOLYA FÉNY, illetve az azt megtartó bármilyen tárgy szétbontja a vírus fehérjéjét. Például tökéletes arcmaszk fertőtlenítésére és újrahasznosítására. Vigyázat! Mert a bőrben lévő kollagént is (ami szintén fehérje!) szétbontja, így a bőrben ráncokat és rákot okozhat.
·       Minél zártabb a tér, annál nagyobb koncentrációban fordulhat elő a vírus. Minél nyitottabb és természetesebb szellőztetésű a tér, annál kisebb a koncentráció.
·       Nem győzzük eleget mondani, hogy MEG KELL MOSNI A KEZEKET a testnedvek, ételek, zárak, kapcsolók, távirányítók, mobiltelefonok, órák, vezetékes telefonok, komputerek, íróasztalok, TV-k, stb. érintése ELŐTT ÉS UTÁN. És persze a WC használata után.
·       FONOTOS! A vírus NEM JUT ÁT EGÉSZSÉGES BŐRÖN, (kivéve a nyálkahártyákat, szemet, sebeket) ezért a bőrről lemosható, vagy valamilyen fertőtlenítő módszerrel eltávolítható.

Nem hatásos a vírus ellen:
·       SEMMILYEN SZESZES ITAL, (a VODKA és a PÁLINKA SEM), MERT elpusztításához 65%-os alkoholra lenne szükség. Ezek az italok azonban csak 25-40-45-50-%-ak.
·       Az ecet SEM hatásos, mert nem oldja fel a vírus zsíros védőrétegét.
·       SOHA ne rázzunk ki használt vagy használatlan ruhát, ágyneműt vagy bármilyen anyagot zárt helyen, vagy védőmaszk nélkül. Amíg ugyanis lyukacsos anyagon és porózus felületen van, a vírus közömbösen viselkedik, és kb. 3-4 óra alatt szétesik. 4 óra a vírus aktivitás időtartama réz felületeken, mert a réz természeténél fogva fertőtlenítő hatású, illetve a fán, mert ez utóbbi nem hagyja, hogy leváljon a felületéről, kiszívja a vírusból az összes nedvességtartalmat és így szétesik magától. 24 óráig aktív a papíron, 42 óráig fémeken és 72 óra műanyagon. Ha viszont megrázzuk a textíliát, ruhaneműt, vagy tollseprűt használunk, akkor a vírusok a levegőben szállva még 3 órán át aktívak  maradnak és az orrüregben, szemben, szájban, nyálkahártyákon megtelepedhetnek.

Reméljük, tudtunk ezekkel az ismertekkel és tanácsokkal segíteni másoknak...

26

Válasz: Fontos tudni!

Védd a mobilod.......

Én nem próbáltam még ki, de attól működhet........ smile    https://margit2.hu/fotoalbum/gsm2.gif

Hasznos tudnivalók!

1. A segélyhívó szám az egész világon 112.

   Ez akkor is hívható, ha a telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót, akkor megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik. Tégy egy próbát!

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább  fogyasszon.

Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát.

Ehhez üsd be: (*#06# ) HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód.

Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma.
Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen.

Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még akkor is, ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.

27

Válasz: Fontos tudni!

https://i.postimg.cc/KvbN1nwt/elgondolkodtato.jpg

4 évvel ezelőtti felvétel

Világméretű járvány fenyeget?

2017 február 21 !!!!!!!!!!!!!!!!

Az ATV Start vendége:  Szlávik János főorvos, infektológus, Szent László kórház.

Érdemes végnézni, végighallgatni! : https://www.youtube.com/watch?v=57HrquNcc5E

28

Válasz: Fontos tudni!

Nagyon hasznos

videót néztünk meg a férjemmel, amely a mozgásszervi betegségek kialakulásáról, és megelőzéséről szól. Érdemes végig nézi, végighallgatni. Nagyon jó! https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif
Hangot bekapcsolni!!! Íme: Mozgásszervi betegségek kialakulásáról, és megelőzéséről!

29

Válasz: Fontos tudni!

Margitka!


Megnéztük a videót, érdemes volt végighallgatni! Köszi!

30

Válasz: Fontos tudni!

Talán ezt is érdemes kipróbálni?    ... https://margit2.hu/ujforumba/fejvakaras.gif

Lúgosítás szódabikarbóna kúra segítségével – így csináld!
A kúra során 21 napig napi háromszor fogyassz egy-egy deci meleg vízben oldott szódabikarbónát.  Éhgyomorra egy csapott mokkáskanálnyit, ebéd és vacsora előtt 15 perccel egy-két csipetnyit használj! A reggeli szódabikarbóna után negyed órával egy pohár vizet kell inni, 10-12 csepp citromlével.
A szódabikarbóna kúra tavasszal és ősszel a leghatásosabb.

A kúra mellett még ajánlott a sok zöldségben gazdag lúgos étrend. Kiegészítésként érdemes a fürdővízbe is szódabikarbónát önteni, nincs felső határ, hogy a bőrön keresztül is megtörténjen a lúgosítás.

31

Válasz: Fontos tudni!

Igen a mozgás nagyon FONTOS!

Jobb később, mint soha: NAGYON EGÉSZSÉGES!!!

https://margit2.hu/animaciok/tancolnak.gif ... persze lassabban kell kezdeni... https://margit2.hu/animaciok/torna.gif

32

Válasz: Fontos tudni!

Orvos rántotta le a leplet az igazságról: ezért kéne mindenkinek zokniban aludnia!
Sokan kifejezetten ódzkodnak attól, hogy zokniban aludjanak, míg mások el sem tudják képzelni, hogy fedetlen lábbal bújjanak be a takaró alá.

https://margit2.hu/forumba-kepek/zokniban-aludni.jpg

Ha ugyanis zoknit húzunk, a lábunknak melege lesz, aminek hatására az ereink kitágulnak, a testünk pedig lehűl.

– Ha a tested lehűlt, az azt üzeni az agyadnak, hogy ideje aludni. Emiatt tulajdonképpen akik zoknit viselnek, hamarabb elalszanak – magyarázta...

Forrás: https://www.borsonline.hu/aktualis/zokn … aggregator

33

Válasz: Fontos tudni!

A szőlőről ismét... mert fontos a fogyasztása!    https://margit2.hu/ujforumba/crazya.gif


https://margit2.hu/forumba-kepek/a-szolorol.jpg


A szőlő dicsérete: A szőlő egészségre gyakorolt hatásai   https://margit2.hu/ujforumba/law.gif

34

Válasz: Fontos tudni!

Ezt is érdemes végig elolvasni: Bajt jelez, ha nem tudunk fél lábon állni   ....  https://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

35

Válasz: Fontos tudni!

Ugyan ma a"Társalgás" topikkba is beraktam a 18947-es hosszászólásomba ezt a méretezési lehetőséget, mert igény volt rá.
De ott azért többször írunk, itt talán könnyebb lesz visszakeresni.

A legegyszerűbb a betűk méretét a billentyűzet segítségével átállítani:

A billentyűzeten a Ctrl lenyomásával és a + gomb többszöri nyomogatásával nagyobbodnak a betűk.  A - al viszont kisebbek lesznek.
Ez minden  böngészőben működik! smile

36

Válasz: Fontos tudni!

A múltkor ezt is beírtam a társalgásba, és érdemes is volt, mert Ilona tudta használni!

Akkor ide is átmásolom:

"Biztos fáradt kézzel próbálkoztatok a betűk méretének a nagyobbításával... nem szabad egyfolytában nyomni a + gombot, de ott a - gomb is, azzal meg vissza is lehet állítani."


De van más mód is:

Például:
1. / Chrome:  Jobb oldalon fent a 3 egymásalatti kis ponta kattintunk, majd a bejövő kis táblázatban a "Nagyitásra a +-al lehet növelni!
2./ Firefox: Jobb oldalon fent a 3 db kis egyenes vonaklra kell kattintani, és ugyanúgy Nagyításnál a bejövő alblakban lehet állítani!