13

Válasz: Fontos tudni!

Tegnap csipkebogyókat szedett a fiam a kerítése szélén a kertjében. Ez nagyon sok "C" vitamint tartalmaz, ami ugye most különösen fontos, a citromnak a 10-szeresét tartalmazza! ... Én be is kaptam mosás után frissiben egyet, miután kettévágtam, és kikapartam a magokat. Isteni fanyar az íze, és valóban érezni a citromos ízt. Igazán élvezhető! Nagyon szeretem az ilyen fanyar ízeket. Elhatároztam, hogy amíg lesz, ezt naponta ismételem. tongue

https://i.postimg.cc/xdNytgt4/csipkebogyo-2020.jpg

Érdemes ezeket is elolvasni:
1./ csipkebogyó

2./ Csipkebogyó: C-vitamin ingyen

14

Válasz: Fontos tudni!

Kurkumás-gyömbéres vitaminbomba

Egy citromot szeletekre vágok, egy tálba helyezem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ráöntök fél dl almaecetet, 30 percig hagyom állni. Ezután belereszelek, 5 cm gyömbért. 10 gerezd fokhagymát jól megtörve, 3 púpozott kávéskanál kurkumát, és 3 evőkanál mézet.
Mindezt mixerrel jól összepépesítem, és beleöntöm egy 7 dl-es csavaros üvegbe, és lezárom. Hideg helyre teszem.

Majd minden reggel éhgyomorra egy kávéskanállal eszek belőle.

https://i.postimg.cc/4NsDmDBC/kurkumas-gyomeres-vitaminbomba.jpg

15

Válasz: Fontos tudni!

Margitka.
Na, ebben aztán van vitamin bőven, kipróbálásra vár. smile

16

Válasz: Fontos tudni!

Szia Margitka!

Közben elmentem mert a gyerek értekezletre hívott. Nagyon érti.

Köszi! Ez nagyon fincsi lehet, de jó a színe is. Valahol találkoztam már ezzel  recepttel, de elfelejtettem leírni. Jaj de jó hogy megtaláltad. Én csak a kurkumától és a fokhagymától tartok nem sok bele?  A gyomrom nem bírja különösen a sok foghagymát.

17

Válasz: Fontos tudni!

Lia!
Remélem, hogy Neked is fog ízleni!  smile

Ilona!
Én meg a Skype-n írogattam  Gáborékkal. De most idejöttem a géphez, hogy elköszönjek..
Ha nem bírod a sok foghagymát, és a kurkumát próbáljad meg kevesebbel... De nekünk így tökéletes az íze.  tongue

18

Válasz: Fontos tudni!

Fontos!

Ezt a videót érdemes végig nézni és végig meghallgatni!

A covidos betegek otthoni ápolása - a Pécsi Tudományegyetem tanácsai: COVID-19

19

Válasz: Fontos tudni!

Kérlek olvasd el, ha még nem olvastad, hasznos lehet!

3 órán belül visszafordítható !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. ... Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre."

Dr. Mikola László, a Magyar Stroke Alapítvány munkatársa üdvözli Önt! Tudta, hogy stroke, más néven a szélütés felelős minden harmadik halálesetért? És tudta, hogy három esetből kettő megelőzhető, ha még időben felismerjük a tüneteket, és azonnal mentőt hívunk? Most Ön is tehet ezért, mindössze ezt a levelet olvassa el figyelmesen, és küldje tovább ismerőseinek, barátainak!

Magyarországon öt millió e-mail cím létezik (de ennél kevesebb címzett) - ha csak egy részükre eljuttatnánk az itt leírtakat, emberi életeket mentenénk meg!

És egy történet, melyet érdemes elolvasnia - hiszen, ha mindenki emlékezne a három betűre, életeket lehetne megmenteni vele:

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne. Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.

Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN! Azt mondja, hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.

A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek: M. .... B. ..... E. .....

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv kicsavarodott , ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv, ez is a stroke jele lehet.

Egy kardiológus szerint, ha mindenki, aki megkapja ezt az e-mail-t és elküldi 10 embernek, akkor azzal legalább egy életet meg lehetne menteni."

20

Válasz: Fontos tudni!

Érdekes cikket olvastam a szőlőmag hatásáról, megosztom Veletek:

SZŐLŐMAG ŐRLEMÉNY

Szüret után beáztatjuk lavórba ami a présben maradt, jól megkavarjuk, a héja úszkál egy darabig, a mag hamarabb leül az aljára. Kiszedjük a héjat, szűrőn vagy szitán át leöntjük a magról a vizet, ponyván vagy lepedőn szétterítve megszárítjuk a magot.
Én üvegben tárolom a kamrában, és kávédarálóban őrlöm kis tételekben. Napi néhány kávéskanál kell csak belőle.
Sokan akiknek van szőlőjük, nem is gondolják, hogy ez a melléktermék ilyen hasznos és értékes alapanyag, és érdemes feldolgozni.
Szentgyörgyi Albert neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése? .... Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a ”szőlőmag” emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns.

18x erősebb a C-vitaminnál és 50xerősebb antioxidáns az E-vitaminnál, hő hatására sem megy benne tönkre a hatóanyag.
A szőlőmag mikroőrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A szőlőmag őrlemény hatása, összetétele:
Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt. Ilyen szempontból a jövőre nézve a szőlőmag kivonat igencsak ígéretes választásnak tűnik. A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.

A ”szőlőmag őrlemény” ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a ”stressz ellensúlyozására”, a ”stressz tűrő képesség”
fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.
A ”szőlőmag őrlemény” fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori
panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében.
Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha ”elfogyasztjuk”, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, ”élénkíti az agyműködést”, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az ”érszűkület” és az ”érelmeszesedés” megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá ”keringési problémák” megelőzésére, az ”allergiák” tüneteinek enyhítésére illetve a ”koleszterinszint” beállításához egyaránt. Segíthet az ”ízületek egészségének” megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat. Van aki pálinkában áztatva, elixírként, van aki mézzel-fahéjjal keverve, van aki belesütve tésztába.

21

Válasz: Fontos tudni!

Nem elég hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a víz fogyasztás!

https://margit2.hu/forumba-kepek/viz1.jpg