Válasz: Társalgás
Lia!
Te már sütöttél Marlenkát többször is,nekem folyós maradt a krém,mit lehet vele csinálni:Tudsz segiteni?
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lia!
Te már sütöttél Marlenkát többször is,nekem folyós maradt a krém,mit lehet vele csinálni:Tudsz segiteni?

Bevacsorázott a család,kaptak tejszinhabot is a cicák,mi pedig töltött káposztát ettünk.Lassan elköszönök,kezd már a krémem sűrűsödni,vastagodni,remélem holnap csak sikerül kihabositani,nagyon szeretném,még egy csomó dolgom maradt,de holnap bevégzem,délig ha minden jól megy,kicsit porszivózok és utána már csak pihennem kell,Szilveszterig! ![]()
Holnap még belököm a pulykamellet a sütőbe,még akarok egy gyümölcskenyeret,van egy csomó fehérjém,és a boeuf salátát is meg kell csinálni,de félig már azzal is készen vagyok,majd a majonéz kell még rá!
A tortát betöltöttem,kétféle krémmel ,gesztenyés csokis és narancsos mascarponés a krém,felváltva.Holnap még megdíszitem egy kicsit,aztán az is kész,remélem a marlenka is csak fog sikerülni,jól meglocsolom a mézes lapokat,konyakos cukorsziruppal.
Na ennyit terveztem...akkor most jó éjt,holnap találkozunk!
Ancsa!
De szép gyertyákkal köszöntél el! ![]()
Én ma felporszívóztam az egész lakást, holnap már a takarítással nem kell foglalkozni...
Közben délután rávett a férjem, hogy csináljak krémest is... Mivel pont abba a tepsibe tettem a pulykahúst befűszerezve, amiben szoktam sütni, egy nagyobb tepsit vettem elő a krémesnek... Így kicsit laposabb lett, de kapós is!... mert vacsora után máris megettünk mind a 4-en 1-1 szeletet... Igazán jól esett, már nem is tudom mikor sütöttem utoljára... Most tulajdonképpen nem is volt betervezve, de ha már egyszer megkértek rá megcsináltam! 
Ilyenkor már csak gyümölcsöt szoktunk enni, de most napközben nem is értünk rá többet enni, ezért jól bekajáltunk... mindenki éhes volt... Remélem, hogy azért jól alszunk majd éjszaka... 
Te is szépen haladtál! Pihenj jól! 
El is köszönök mára. Most már csak tévét nézünk...További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Most értem ide én is,a húslevesünk kész, holnap a férjem elkészíti a halászlevet munka után mert még ő holnap dolgozik.Kacsacombot sütök és töltött pulykamell lesz és rántott hal.
Készítettem franciasalátát;belevagdostam a levesben megfőtt tyúknak a mellehúsát így legalább elfogy az is.
Ancsa.
Én még marlenkát soha nem sütöttem, szerintem ha egy kis zselatint kevernél a krémhez,talán segítene.
Margitka.
Itt most elkezdett esni valami és nagyon csúszik is az út.
Sok finomságot készítettél te is,mindenki kedvére válogathat.
El is köszönök jó pihenést kívánok mindenkinek.

Jó reggelt és csodás Karácsonyt mindenkinek,várjátok a Jézuskát mert menni fog!
Mi jól aludtunk a cicák is jól viselkedtek,egyszer ébredtünk meg éjjel kettő fele,de alvás volt reggel 5 ig!ma még elvégzem a konyhában ami hátra van és porszivózok,nem tudom a pici hogy fogadja majd,Poci is fél tőle!
Lia!
Meg mertem volna esküdni,hogy Nálad olvastam a marlenkát,és hogy nagyon izlett!Na úgy látom mégiscsak besűrűsödött a krém,úgyhogy csak lesz belőle valami!
Cicák már reggeliztek,én még a kávénál tartok!További szép álmokat,még biztosan alusztok!

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szép ünnepeket kívánok! 
Lia!
Jó későn jöttél este! Ti ügyesen előrekészültetek! ![]()
Mi már olyan későn nem dolgoztunk. De ma már fő a húsleves, mindjárt kimegyek és szorgoskodok. 6 óra előtt, amikor kimentem a fürdőszobába, és kinéztem az ablakon gyönyörű látvány fogadott! Nagy pelyhekben hullott a hó! Mégis csak fehéren indul a karácsony!... Ilyen már nagyon régen volt itt... de sajnos már el is állt a szállingózás...
Ancsa!
Akkor jó pihenten készülődhetsz a mai napon, aztán pihenhettek Ti is, ha minden meg lesz! ![]()
Én csináltam, de csak egyszer Marlenkát. A végeredmény finom is lett, de túl sok időm ment rá, és a puhulásra is kellett várni pár napot... Talán nálam olvastad! Így csináltam: Marlenkát
Na megittuk a kávénkat, most már megyek mindjárt reggelit készíteni...
További szorgoskodást, aztán sok örömet, pihenést! 
Sziasztok kedveseim!
Saját készítésű angyalkámmal szeretnék mindenkinek boldog, békés ünnepet kívánni sok szeretettel!

Ismét Margitkánkat kértem meg, hogy legyenszives a fotót helyettem beilleszteni a hozzászólásomba. Ígérem, hogy jövőre erőt veszek és megtanulom betenni a képeket! Ez lesz az újévi fogadalmam, okés?
Puszim és ölelésem nektek!
Sziasztok.
Mindeninek nagyon boldog ünnepet kívánok sok sok szeretettel.
Juhász Gyula - Karácsony felé
Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.
…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.
…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szép ünnepet kívánok!est
Nem vesztem el, de tegnap nem tudtam haladni a munkákkal és ma bele kellett húznom, hogy készen legyek. Tegnap előtt megsütöttem 5 x 5 tojásból piskótát, betöltöttem a diócskát és készen is voltam. Tegnap meg beteg lettem hánytam de mára kikúráztam magamat, na volt is munka bőven.
Mindjárt itt az 5 óra és mennünk kell a nászékhoz meghívtak vacsorára. Holnap meg jönnek a nagyobbik fiamáék is. Mára én is megfőztem a húslevest, készen van a franciasaláta, csirkemell torta, stefánia szeletem. Holnap lesz még hortobágyi palacsintsa is.
Ti is nagyon finomakat főztetek, sütöttetek.
Katika láttam a takarót, gyönyörűek, volt vele munka bőven!

Jó reggelt,kellemes Karácsonyt újfent!
Jók voltatok?Jött a Jézuska?Mert hozzánk igen,hozott az éjjel fűtést és meleg vizet végre,úgyhogy most nemsoká megyek a kádba,de amúgy is volt,hozott nekem szemfesték készletet,mióta baj volt a szememmel kidobtam az összeset és nem volt semmim,ma ki is próbálom,remélhetőleg nem bántja már a szemem!A cicák is kaptak egy csomó finom alutasakot,és amellett,hogy végigették az egész karácsonyi menüt,húslevessel,boeuf salátával és sült pulykamellel,azért este még bevágtak egy egy alutasakot is.Bittának olyan kemény volt a pocakja,hogy gurult,aludtak is rendesen ,majdnem egész éjjel,hajnali 4 ig!
Atti is kapott egy üveg különleges Gint,remélem nem fogtam mellé vele és ízleni fog neki...
Később megyünk a szülőkhöz,visszük az ajándékot,süteményt.Majd jelentkezem ,valószínű délután ha hazajöttünk,addig is mindenkinek szép ünnepet!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás