1

Téma: Fontos tudni!

Id lehet összegyűjteni azokat a tudnivalókat, amiket jó, ha ismerünk. Egyszer szükségünk lehet rá.

2

Válasz: Fontos tudni!

https://i.postimg.cc/gkBKhzYt/hogyan-lehet-1.jpg
https://i.postimg.cc/yN0h2002/hogyan-lehet-2.jpg
https://i.postimg.cc/DZgrwFjg/hogyan-lehet-3.jpg
https://i.postimg.cc/QCYccmrK/hogyan-lehet-4.jpg
https://i.postimg.cc/bNdxp7Qx/hogyan-lehet-5.jpg
https://i.postimg.cc/hPw9j2rH/hogyan-lehet-6.jpg
https://i.postimg.cc/7Z2STStb/hogyan-lehet-7.jpg

3

Válasz: Fontos tudni!

Szia Margitka!

Jaj de jó hogy van ilyen topik is! Köszi! Nagyon hasznos, már ez a cikk is amit betettél! Ez a téma nagyon jó ötlet volt, még egyszer köszi!

4

Válasz: Fontos tudni!

Ilona!

Ide úgy gondoltam, hogy főleg az egészséggel kapcsolatos fontos tudnivalókról írjunk! smile

5

Válasz: Fontos tudni!

10 érv, hogy miért kötelező szőlőt ennünk!

https://i.postimg.cc/26WHWgQ9/szolo.jpg

A szőlőről nagyon sokan általában azonnal a borra vagy egy jó kis borkóstolóra asszociálnak, pedig a szőlő önmagában is egy csoda, évszázadok óta fogyasztják gyümölcsként is. És hogy miért jó szőlőt enni? A következőben felsorolva 10 olyan egészségügyi hatás, amelyek okán mindenképpen mennünk kell beszerezni egy kis szőlőt!

1) Tele van tápanyagokkal különösen C-vitaminnal és K-vitaminnal. Gondoljunk bele, 150 gramm szőlő a napi javasolt C-vitamin bevitel 27%-át, K-vitamin esetén pedig a 28%-át tartalmazza, miközben tele van riboflavinnal és B6 vitaminnal is.

2) Tele van antioxidánsokkal is, amelyek segítenek a sejtek helyreállításában, ami a szabad gyökök miatt következett be, ezzel pedig segít leküzdeni az olyan betegségeket, mint a rák vagy éppen a cukorbetegség.

3) A szőlő olyan alkotóelemeket is tartalmaz, amelyekről bizonyított, hogy segítenek a rák megelőzésében, például a resveratrol, ami segít csökkenti a gyulladásos folyamatokat és segít blokkolni a rákos sejtek növekedését.

4) A szívünknek is nagyon jót teszünk, ha szőlőt eszünk, hiszen egyrészt segít csökkenteni a magas vérnyomást, másrészt csökkenti a koleszterinszintet is.

5) Bár elég sok cukor van a szőlőben, a GI-mérőszám szerint a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, hiszen olyan anyagok találhatóak benne, amelyek csökkentik a vércukorszintet.

6) És fokozzuk tovább a jó hatásokat, a szőlő nagyon jó a szemnek is, egy kutatás során a szőlőt fogyasztó egerek retinája sokkal jobban működött és sokkal kevesebb jelét mutatta a károsodásoknak. Ez is a resveratrol nevű anyagnak köszönhető, ami bőven van a szőlőben.

7) Sok gyümölcsről el lehet mondani, de a szőlő esetében bizonyított, hogy segít a memóriát frissen tartani és jót tesz a kedvünknek is. Egy kutatás már állatok esetén igazolta, hogy a szőlő jó az Alzheimer-kór ellen is, bár ezt emberek esetén még nem bizonyították.

8) A csontok egészségének is jó a szőlő fogyasztása, hiszen tele van foszforral, K-vitaminnal, magnéziummal és kálciummal is – és hát a resveratrol egy kutatásban egerek esetén növelte a csontsűrűséget is.

9) A szőlőben található összetevők sokasága esetén bizonyosodott be, hogy nagyon jók a vírusfertőzések elleni harcban, plusz hát tele vannak C-vitaminnal is, ami meg az immunrendszerre van jó hatással.

10) És egy kutatás azt is bizonyította, hogy a szőlő a benne lévő resveratrol segítségével lassítja az öregedést és meghosszabbítja az életet.

6

Válasz: Fontos tudni!

Mindent az egészségért!

Körülbelül 3 hete találta a férjem a neten ezt a cikket: Fokhagymás bor!
... Mi már teszteljük egy hete, ezért fogyóban van, újat kell készíteni. Ma neki is álltunk: Jó minőségű bor kell és legalább egy egész fej fokhagyma, amit mi apróra törünk, úgy tesszük bele a borba. tongue


https://i.postimg.cc/P5nzgMxm/fokhagymas-vorosbor-2020.jpg

7

Válasz: Fontos tudni!

https://margit2.hu/forumba-kepek/konnycseppei.jpg  ...   https://margit2.hu/forumba-kepek/konnycseppek.jpg


Így menthetik meg a könnyek az életünket!

Ezt is érdemes elolvasni... Azért fejlődnek a kutatások, és a tudomány is...

8

Válasz: Fontos tudni!

https://i.postimg.cc/bw4kVBqF/faj-a-fejed.jpg

Erre is oda kell figyelni...... bizony, hogy fontos! ...  Nem mindegy hol fáj a feje!  https://i.postimg.cc/xjhv6YMC/fejfajas.gif

9

Válasz: Fontos tudni!

Érdemes megfogadni: https://i.postimg.cc/3rPPHLHy/20-dolog.jpg

10

Válasz: Fontos tudni!

Szia Margitka!

Van benne igazság ebben a 20 dologban!