Válasz: Társalgás
Na kimertük a paradicsomlét, már a száraz dunsztban vannak az üvegek jól betakarva. Most is 10 liternyi lett. Ez nekünk elég is lesz már télre... Sajnos többet nem tudunk elrakni már, mert az idén is csak megjelentek a poloskák, és bizony, amit elkezdtek szívni, az már nem finom, azt meg sem esszük... De azért látunk még egésszégeseket is... Jó lenne, ha mégis szedhetnénk még belőle... enni azért találunk, de kellene egyszer lecsót is befőzni.
A paprikánk az most kezd szebb lenni. Mert ugye annak vastagabb a héja és azt nem tudják szívni a bogartak... Tegnap este is szépen beöntözte a férjem.
A zöldbab viszont nem tetszik, az idén elég kevés terem... Bár most is van még virág is rajta... persze az is kapott vizet este... Most 10 óra után, amikor végeztünk a paradicslé utáni rendrakással, kimentem a kertbe, és leszedtem, összevágtam, majd a pingpong asztalra tettem száradni megmosás után a napra. Már el is tettem a fagyóba... azért egy leves ebből is lesz, sárgarépával, esetleg karalábéval, vagy krumplival bővítve, és gomba is kerülhet mbele... a héten is ettünk ilyent, az nagyon finom is lett! ![]()

Különben most jöttünk haza a Tesco-ból... Van ott is egy hentesüzlet, a férjem szép karajt kapott... Holnap Bakonyi pörkölt lesz a húsleves után. Én nem mentem be, mert véletlenül itthonmaradt a szájmaszkom... Mérges is voltam... De láttam, hogy itt mindenki betartja ezt... muszáj volt kint maradni...