Kukucs...
Na ma aztán jól megjártam... amikor megpirítottam a zsemlemorzsát , amibe a gombócokat kell forgatni, a gázt nem le, hanem a magasabb fokozatra kapcsoltam... bejöttem pár percre... de amikor mentem ki, már érzetem az égett szagot. Na és spórolni akartam, és leszedtem a tetejéről, ami nem égett meg, és másik edényben tettem bele pici olajat és friss zsemlemorzsát, és összepirítottam.... Aztán beleforgattam 5 gombócot, amikor kezdtem kifőzni.. de gyanús volt, megszagoltam, és bizony érzetem az égett szagot még így is... Na akkor dühömben kiöntöttem a másodszorra vegyesen pirított zsemlemorzsát is. Elővettem egy másik nagy lábost, és újra olajat öntöttem bele, és friss zsemlemorzsát, már nincs több itthon, de épp elég lett... Erre már jobban odafigyeltem! 
Persze lebuktam az első adaggal, mert gyorsan kivittem hogy kiöntöm hátul a gödörbe, és dobtam rá levelet is... de a férjem észrevett, mert futottam... és Ő nem pont arra ment a fűnyíróval?! 
Jött be, ér egyből rákérdezett, hogy "Mi égett le?" .. Akkor már nem lehetett mellébeszélni! 
Na mindegy, jól megdolgoztam ezzel a szilvás gombóccal.. az első 5 db-ot magamnak félretettem, mert már arról nem jött le vízzel sem rendesen a prézli, de maradt pont a végére annyi, amibe végül beleforgattam. Majd őrölt fahéjjal is jól megszórom. ... ezenkívül 48 db lett... Ehetjük majd 2 napig a gyerekekkel!
.. Ja és még egy kisebb jénai tállal most is sütöttem ki olajban krumplis pogit, mert maradt tészta...
Most már mi megebédeltünk, megettük a maradékot. A gombóc már vacsora és a holnapi ebéd lesz... A borsólevest meg még ráérek megfőzni, az gyorsan elkészül majd...
Most pedig pihenő, és majd megnézzük a sorozatom mai részét... aztán később lehet levest főzni.... de az még nagyon ráér...