Válasz: Társalgás
Ez a hétvége is eltelt... Most már elköszönni jöttem... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 1,284 1,285 1,286 1,287 1,288 … 2,609 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Ez a hétvége is eltelt... Most már elköszönni jöttem... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Margitka.
Mi most jöttünk be a kertből,eső nem sok volt.Sikerült végre megsütni a lángost a recepted szerint,11 db lett a 1/2 kg lisztből,nagyon ízlett mindenkinek.
Jó pihenést kívánok én is.

Sziasztok! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Lia!
Örülök, hogy Te is kipróbáltad a kefires lángost, és hogy ízlett is mindenkinek! Akkor szép nagyokat sikerült készítened! Ugye milyen jó ez a recept! Egészségekre! 
Éjjel, vagy hajnalban ismét lehetett eső, mert minden vizes. Hallani most nem hallottuk, pedig az ablak is nyitva van, mert jól elaludtunk. Most reggel már épp indulni készült a fiam, amikor kijöttem a hálószobából, így csak köszöntünk egymásnak, és ment is.
Hideg nincsen, de nedves nyirkos a levegő, és itt most 20 fok van. DE Gábor fiam épp az előbb írta, hogy ott Pestem a XIII. kerületben, brutal vihar van....mar minimum fel órája esik, néha ömlik. Villámlik, dörög... 
Mi már elég régen aludtunk ekkorát. De jól esett. Most egyelőre még elég borús az ég, pedig ma is szeretnénk kecsapot főzni. Aztán kint a hársfa alatt szeretnénk majd ledarálni a megfőtt hozzávalókat...
De most kész a kávé, ihatunk is!
Itt van a pótlás:

Sziasztok.
Én is kívánok nagyon szép napot.
Margitka.
Reggel mi is dörgésre ébredtünk,egy kicsi eső is volt, szerencsére a vihar elkerült.Hallottuk hogy a városban tegnap is nagy eső volt.Ebédre bableves lesz,buktát sütök.
Örülök hogy jót pihentetek,jobban is megy majd a munka.
Szia Lia!
Akkor szerencsétek volt a viharral, ha csak eső esett.... Látom, hogy nagyon finom ebédetek lesz ma. 
Mi a reggel után ma is elugortunk Elvira Majorba, mert szerettünk volna venni olyan nagy almát, mint a múltkor, mert kell a kecsap főzésébe.. De már csak legközelebb szeptemberben árulnak...
Azonban lett egy tállal a fa alatt, amit összeszedtem, ez még több is lett összevágva, mint amennyi a recept szerint kellene... Már fel is tettük főni a kecsapot. Mindjárt mosom az üvegeket, de még úgyis ráér, mert ez hosszú, nagy munka... most egy kis pihi van...
Viszont őszibarack legalább 5 féle áron volt Elvirában... Mivel van a péntekiből is csak keveset vettünk. De most a legolcsóbból, a 150 Ft-osból vettünk. Ez nem lesz elálló, de nagyon finom... a 12 darab volt 180,- Ft összesen... meg is kóstoltam.

Nagyon nagyon finom ez is.

Na ez főhet ebben a 25 literes nagy lábosban most legalább 1,5, vagy inkább 2 órát is... utána le kell passzírozni, és tovább főhet... Ez a nap erre van szánva...
Ma aztán igazán kidolgoztuk magunkat ezzel a kecsap befőzéssel... Még 3 óra után lefotóztam, akkor már a lepasszírozott anyag főtt ... De nem fért bele a 12 literes fazékba, ezért a 25 literes nagy lábosba öntöttük a főzés előtt.

Hozzáadtuk még a cukort, és a fűszereket is. Majd 4 óráig főztük, akkor 1 evőkanál nátrium-benzoátot beletettünk, felforraltuk pár percig, és lehetett kimérni... Körülbelül 10 liternyi kecsap lett.

Itt vannak az üvegek kimosva... nem is tudom pontosan hány darab... majd, ha elrakom, akkor megszámolom...
Már a kis kádban vannak az üvegek megtöltve, konyharuhákkal, plédekkel betakarva. Hagyom szépen kihűlni, és 2 nap múlva ledátumozom, és rakom a spejzba majd... Már rendet raktam a konyhában. Egy picit pihentünk is. Az uzsonnázás is megtörtént. Ma már nem is akarok dolgozni... Holnap is lesz nap...
Sziasztok!

Margitka!
Bekukkantok addig még lehet, mert ha itthon lesznek a gyerekek nem lesz időm már. Egész nap készültem, most mér nem csinálok semmit csak az ágyakat elrendezem.
Nagyon ügyesek vagytok, már ennyi kecsap is lett! Megdolgoztatok vele a mai nap folyamán! Jó lesz elővenni télen ezeket a finomságokat!
Jó áron vettétek a barackot is, de jó hogy ott van közeletekben ilyen lehetőség!
Itt is volt eső éjszaka egy kevés, de délután sok esett.
Lia!
Nagyon finomat főztél mára! Szerintem ez is kapós volt, abban biztos vagyok! De szép élményben volt részük a gyerekeknek, még így is hogy nem volt forgatás! Ez is egy szép emlék marad!
Szia Ilona!
De klassz rózsacsokorral bicajoztál be a fórumba! Köszi! 
Ma Te is kidolgoztad akkor magadat rendesen! De ha együtt lesz a család megint, akkor lehet örülni egymásnak és a sok finomságnak majd!
Tudod egész eddig dolgoztunk a kertben, így ha meglett az eredménye, van termés, akkor muszáj azt elrakni! Egyszerre nem szoktunk ennyi kecsapot befőzni... el is fáradtunk... de már nagyon örülök, hogy nekiálltunk. Ez elég is lesz a télre... Most majd még egyszer paradicsomlét akarunk befőzni, mert azért abból több kell... Csak ne legyen semmi baj a kertben semminek se!
Ma reggel óta nem volt már eső itt, de az előbb néztem ki a nyugati oldalra, bizony ijesztő felhők közelednek... Ezt nem hiszem, hogy megússzuk szárazon... 
Megérkezett a vihar.. Villámlik, dörög nagyon és szakad az eső... A fiam írta, hogy Pesten is ...
További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Margitka.
Nagyon ügyesek voltatok,nagyon finomnak néz ki a kecsap,jó lesz majd télen elővenni.Itt is nagyon fekete az égbolt,fúj a szél,de még nem esik.Locsoltam,biztos ami biztos.A barackot jó áron vettétek,jó hogy van a közeletekben ilyen lehetőség.
Ilona.
Szép napokat töltsetek el Ti is együtt a családdal.
Jó pihenést,vihar mentes éjszakát kívánok.

Sziasztok! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Lia!
Nálunk is először fekete égbolttal és erős széllel indult a vihar este... Aztán lecsapott rendesen... Itt tegnap hatalmas felhőszakadás volt este... Nagyon nagyon sok eső leesett... na azért ez már igazán sok volt, és sajnos mára is várható még eső...
Végül hozzátok is eljutott?
Kettőnknek még délre van maradék. De ma már valamit főzünk azért, mert jönnek Pestről a gyerekek. Még kitalálom mi is legyen. Lehet, hogy krumplilesest és szilvás gombócokat csinálok, annak biztos örülnének...
Viszont érzem a friss kávé illatát. Akkor kezdhetjük a napot, igyunk!
Persze itt a következő is:

Ilona!
Itt is szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából! 
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én is.
Margitka.
Végül itt is hatalmas eső lett,szerencsére kárt nem okozott.
A gyerekek mennek a Hadtörténeti múzeumba,mi meg vásárolni.Levesünk maradt,grízes tészta lesz mellé.
Finomsággal várod a fiadékat,biztos örülnek majd neki.
Lapok Previous 1 … 1,284 1,285 1,286 1,287 1,288 … 2,609 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás