Válasz: Társalgás
Nektek is jó étvágyat és jó ünneplést Margitka!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Nektek is jó étvágyat és jó ünneplést Margitka!
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok mindenkinek.
Margitka.
Legyen nagyon boldog a mai napotok is,együtt a család,a sok finomság amit készítettél.
Mi délelőtt kihasználtuk a jó időt,kimozdultunk egy kicsit.Elmentünk a Szent István Bazilikához a karácsonyi vásárt megnéztük.Bementünk a bazilikába is, utána ittunk egy kis forralt bort.
Ancsa.
Hogy állsz a sütéssel,biztosan sikerül.
Sziasztok újra! 
Ancsa!
Köszi, igazán kellemes napon vagyunk túl. Ebéd után felbontottam a tortát, és elővettem egy kis tál kréker rudat is, ahhoz jó volt koccintani.
... Aztán elmentünk délután a temetőbe is, gyújtottunk gyertyákat apósom sírjánál is, hiszen Ő is Ferenc... majd délután itthon megnéztünk egy jó kis filmet a kedvenc színészeddel, Matt Damonnal, Mentőexpedíció a címe. Nagyon tetszett.... Gondoltam Rád, hogy biztos láttad már, ugye ? 
Lia!
Igen, pontosan így volt. Most ettünk pizzát a filmnézés után, meg ettünk gyümölcsöket ( banánt és almát)... Most pedig a fiúk nézik a meccseket... Én meg kicsit idejöttem a géphez.
Ti is nagyon hangulatos napon vagytok túl, jó programokkal! 
Még lehet, hogy később mi is teszünk egy sétát itt a városban.... ![]()
Elköszönök mára.... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Halihó mindenkinek!
Lia! Már ilyen jól vagy, hogy kirándulhatsz is? Egyébként jó lehetett. Milyen ott a karácsonyi vásár? Miket árulnak? Mindent? Bóvlit? Vagy színvonalasabb? Itt egy korcsolya pálya van felállítva a gyerekeknek, ingyenes használattal. Van forralt bor, és ott a város karácsony fája is. A régi karácsonyi vásár megszűnt, az olyan volt mint a sátras piac. Ruha játék bizsu , minden volt. De csak volt.
Margitka! Isten éltesse a Ferenceidet!
De képet képtelen vagyok berakni. Állandóan kiír valami hibát.A pizzád nagyon guszta lett, és a tortád is. Nálunk a reggeli lángos volt, ebédre csülköt sütöttem krumpli pürével, vacsira meg hamarosan megalszik a kocsonya, azt lehet enni.
Sziasztok!
Margitka!
Nagyon boldog névnapot kívánok a Ferenceknek!

Jó reggelt,kellemes második Adventet mindenkinek!
Nem aludtam valami jól,hol melegem volt,hogy meg a hideg rázott,lassan beleesek én is az átmeneti időszakba,hol izzadtam,hol meg fáztam...
Na mindegy..Atti hozott egy csomó diót,az anyja kertjéből,úgyhogy ma diót fogunk pucolni,és vettem ki hurkát,kolbászt ma sütök frissen,krumplival,mert múltkor olyan keveset sütöttem ,jól sem laktam vele...főzni,sütni nem kell,úgyhogy ma csak diózunk....
Margitka!
Lehet,hogy láttam már a filmet,igy a cime után nem igazán tudom,ugyanis én sok filmet eredeti nyelven nézek,és feliratozva,olyankor a cime más,mint mikor szinkronizálva van és leforditják!Szeretem az eredeti nyelven,hallom a hangjukat és a kiejtést,sok szót tanulok angolul...és már szinte nem s kell olvassam a forditást,megértek sok mindent!
Jó ,hogy sikere volt a tortának és szép napotok volt.
Na jövök még később benézek,ha felkeltetek,jó pihenést addig is!
Sziasztok!
Mindenkinek szép advent második vasárnapot kívánok én is! 
Klári!
Köszi a névnapi megemlékezést, máris átadom a Ferenceimnek! 
Tegnapra Te is nagyon finom ételeket készítettél! ... Jó hideg van most itt is, -8 fok van odakint, a kocsonya bizony jól jönne! ![]()
Próbáljál berakni képet a"Gyakorló" topikba.. Ha nem sikerül megjeleníteni, akkor se töröljed, majd megnézem, hogy mi a gond, oké! ![]()
Ilona!
Neked is köszönöm a névnapi jó kívánságokat a fiúknak!... Átadom! 
Ancsa!
Ó látom, hogy ma is gondoskodtál mindenről, akkor veszek is a kávéból, mert én már megint a géphez jöttem előbb...
De azért előtte begyúrtam egy adag krékert, már ki is sodortam... Most is rudakat vágok... Bekapcsoltam a sütőt, megyek is gyorsan és rakosgatom tepsibe, aztán lesz sós, mert az tegnap elfogyott... Édesből van bőven...
Utána készülhetek a reggelihez... majd főzöm a vasárnapi húslevest. Második sajtos hús lesz, meg sült zeller.... meg meggymártás...
Na megyek is a dolgomra, majd jövök pihenni... ![]()
Sziasztok.
Reggel itt is hűvösen indult a nap,röpködtek a minuszok.
Klári.
Jó volt egy kicsit nézelődni,de ott a belváros közepén inkább a külföldi túristáknak való dolgok vannak,jó drágán.Kézműves termékek, édességek.Több helyen lehet enni,inni.A forralt bor igazán jól is esett.Van korcsolya pálya is, persze fizetős.Este biztosan nagyon szép mikor ki van világitva,és a fényjáték is nagyon szép lehet.Majd hozok képet is.
Margitka.
Nálunk csirkepörkölt volt az ebéd,levesünk maradt még azt nem kellett főzni.
![]()
Egész délután nem voltam,gépnél,itt volt Ica és törtük a diót,nagyon nehezen haladtunk,kemény volt és nyers,nem száradt ki a padláson anyósnál,sok rossz volt benne, és nehezen jött ki a héjából,végül két kiló tiszta belet sikerült kinyernünk,meg agy elég jó agy tállal a cinkéknek.Közben megsütöttem a hurkát,kolbászt és megebédeltünk ,krumplipürével.Még van több vödörnyi dió,nem tudom mennyi lesz belőle a jó,majd folytatjuk a jövő hét végén.Igy is megfeleztük Icával,jutott egy egy kiló.Én törtem,mert Atti akkorákat ütött rá,hogy pasztát csinált a beléből,én óvatosabban törtem,könnyebb volt kiszedni,az ize nagyon finom,de nagyon nehezen haladtunk vele...
Elköszönök ,holnaptól sajnos már megyek dolgozni vissza,délután pedig be akarok menni a szüleimhez,munka után,lehet holnap nem,vagy csak későn érek ide.
Szép estét és további jó beszélgetést!
Sziasztok!
Mindenkinek szép Advent második vasárnap délutánt kívánok!

Margitka! Nagyon sok finomságokat készítettél Ferenc napra! Most végig tudnám kóstolgatni mindet!De a pizza is nagyon guszta ! Szép ünnepetek volt együtt a családdal! A gyerekek is úton vannak már hazafelé. Remélem nincs nagy forgalom.
Volt nagy öröm mikor megérkezett a Télapó! Énekelt, mondókázott Levente,még a szakállát is meghagyta simogatni és a csegetyűjét is megkapta egy kicsit!
Nehezen tudom megszokni ezt a gépet, már a férjemmel cseréltünk, jól felhúztam én is magamat! Hát valami rémes ez a 10-es program, sokan panaszkodnak is rá. Ez nem jött be nekik, igaz mondták is hogy van még javítani való! De kérdezem addig minek terjesztik, ha nem teljes! A nyomtatónkat nem ismeri fel, a férjem most ezzel kínlódik. Tegnap a fiam szerencsére sokat segített és elmagyárázott egy-két dolgot. Így sikerült feltennem a tortáról is képeket, majd hozom ide is megmutatni.
Klárika! Olvasom, hogy kimérgelődted te is magadat, na itt is ez a helyzet. Nem tudunk nyomtatni és vannak még gondok. Az a baj, hogy rengeteg időt vesz igénybe, még elkezdesz böngészni mire megtanulod, valahogy nincs türelmem! Ügyes vagy ha már a fát is megvetted! Biztosan szép!
Lia! Finom is a forralt bor, legalább kiűzi a náthát! Gyönyörű lehet most sétálgatni a vásárban, hangulatos!
Ancsa! Gyönyörű képet hoztál! Szép hétvége volt ott is, volt Ica barátnő? Sikerült a diót megpuculni?
Sziasztok!
A Jégvarázs tortám Olaffal az unokám születésnapjára készült még novemberben, eddig nem tudtam megmutatni. Majd több képet teszek be a konyhámba róla receptet is leírom. Csokikrémmel van töltve, most ezt kérték.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás