Válasz: Társalgás
Ancsa.
Ügyes voltál,sok mindent elvégeztél,jöhet a megérdemelt pihenés.
Én is azt teszem.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 1,113 1,114 1,115 1,116 1,117 … 2,608 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Ancsa.
Ügyes voltál,sok mindent elvégeztél,jöhet a megérdemelt pihenés.
Én is azt teszem.
Sziasztok!

Itthon vannak a gyerekek, csak most volt időm egy kicsit bekukkantani. A konyha most a területem, ma megfőztem holnapra is. Húslevest, az egész csirkét megtűzdeltem szalonnával és a sütőben sütöttem meg. Még rántottam ki húst is, oldalast is sütöttem le sörrel locsoltam. Két tortát sütöttem, az is készen van. Az egyik gesztenyekrémmel,a másik párizsi krémmel van töltve. Holnap ebédre megyünk a nászékhoz. A gyerekek ebéd után mennek haza.
Margitka! Sokat gondolok Rád!
Lia! Olvastam hol járnak már a fiadék. Tudsz azóta valamit, mikor érkeznek meg? Az időjárás nem akadályozza őket a haladásban? Nagyon finomat főztél mára. Már mi sem akartunk húslevest főzni, de a gyereknek az kellett.
Én is nagyon fáradékony vagyok reggel alig bírok felkelni.
Ancsa! Te is jó sokat dolgoztál, tudtál azért pihenni egy kicsit?
Ilnona.
Ilyenkor természetes hogy kedvezel az unokáknak,közben még tortát is készítettél.
A fiamék most indultaķ tovább,Monacóból,kompozni fognak1-2 nap még megérkeznek Dakarba.Eddig minden rendben van.
El is köszönök,pihenjetek jól.

Jó reggelt mindenkinek!
Éjjel megébredtem fél 2 fele...ez elég rég nem történt meg...mióta apu meghalt...addig folyton a 3 óra volt az ébredés időpontja...Kicsit a fejem is fáj,most reggel,de hat után keltem..kávézom..nagyon enyhe az idő 0 fok van,tegnap este elkezdett hullani a hó nagy pelyhekben de olvadt is el,mára semmi nincs csak kicsit vizes az út..
Tegnap délután még a hajam is festettem,vagyis csak kivettem a szinét szőkitővel,mert már nagyon tarkabarka volt,igy most egy szimű lett de csibesárga,és majd eztán következik a festés,kicsit hagyom pihenni...
Ma főzök egy kis rizses húst,pulykamájam és mell van erre a célra,levesem még van.
Legyen kellemes a vasárnapunk.
Lia!
Hogy van az a pudingos tejberizs,érdekelne,egy kis desszertnek jó lenne mára.
Sziasztok.
Jól aludtam végre,kávéztunk,keszülhet az ebéd.
Ancsa.
Főzök egy rendes tejberizst:25 kg rizst először annyi vízben ami ellepi,pici sóval felteszem főni,mikor magába szívta a vizet,kb.1 lt tejjel felöntöm,lehet hogy kell még hozzá,ízlés szerint cukorral,vaniliás cukorral megfőzöm.Mikor megfőtt a rizs,magába szívta a tejet is,1 vaniliás pudingot kikeverek kb.3 dl tejjel,hozzáöntöm a megfőtt rizshez,megvárom még besűrűsödik.Lehet csokipudinggal is,nagyon finom krémes lesz,mint az üzleti müller rizs,csak ez finomabb.Ha rákeresel a neten hogy pudingos tejberizs,találsz pontos recepte,én már csak találomra főzöm.Érdemes kipróbálni.
Itt erős szél fújt egész éjjel,mozgatta a redőnyt.
Köszi,tetszik,ki fogom próbálni!
Megebédeltünk,jöhet a megérdemelt pihenés.
Sütöttem bageleket,Limara recepje szerint,már 2 éve hoztam formákat hozzá,most kerültek a kezembe.Majd hozok képet.
Hozom a képet a bagelről.2 éve hoztam Angliából a formát,eddig a polcon figyelt,most került rá sor hogy süssek velük.Finom lett.
Ó nagyon jók,milyen ötletes,ezután majd használod,sűrűbben,tuti!
Én meg megfőztem a rizst de a végén nem tettem bele pudingot,áfonyalekvárral ettem,túl sok lett a kis lábasban már nem fért bele még puding is...mindig igy járok a rizzsel,elnagyolom...de igy is finom volt,kétszer is ettem belőle már,egyszer kakaóval,egyszer áfonyával...és ha nem lenne elég,még pulykamájból,rizseshúst is főztem... ![]()
sikeresen megfestettem a hajam,a csibesárga eltűnt,és jó ezüstös, szürkés szőke lett...most egy darabig nem lesz gondom vele..
Mindig elhatározom hogy hagyom nőni,de mikor kezd nagyobb lenni és összevissza áll,műár nincs türelmem...
Körülnézek a filmajánló topikban,az ünnepek alatt ugyanis elém került a Dzsungel,amit Margitka ajánlott volt és én akkor oda is irtam hogy majd megnézem...de elfelejtettem,hát sort keritettem rá..nagyon tetszett!
További szép vasárnap estét!

Jó reggelt mindenkinek!
elég jól aludtam egyszeri megébredéssel,most újabban fél 2 körül...
Elég hideg van -8 fok állitólag kinn,én a meleg szobában ,a kávémat iszogatva,csak kinézek az ablakon...alatta áll egy fa,kis gerlepár alszik az egyik ágon minden este..szegények...olyan védtelen helyen vannak,de egy néni alattam eteti őket és igy idehúzódnak.
Ma főznöm sem kell,és a munka holnap reggel kezdődik nekem,tegnap felhivtam anyut többször is,egészen jól elbeszélgettünk,telefonon teljesen normálisan beszél,ez érdekes,mikor ott vagyok meg teljesen zavarodott...mintha a jelenlétem zavarná...azért elmondja most is hogy jó lenne ha ott laknék,sajnos erre előbb utóbb sor fog kerülni...ha az állapota romlik,nem lesz más választásom..
De reménykedek,hogy még egy darabig jól lesz.
Most jó a kávémmal,nyugalom van,szeretem a hajnalokat..ez a legnyugisabb időszak nekem.
Legyen jó hetünk!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is!
Olvastalak Benneteket... de írni nem volt még kedvem eddig... bocsi... túl vagyunk a temetésen... borzasztó volt... ![]()
Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám...
Ancsa!
Köszi a kávét. Látom, hogy nem volt hiány a napokban sem belőle a fórumban!
Szombaton jól kibeszélgettük magunkat.... a fúk már hívogattak közben a vacsorára, nem akartak enni nélkülem...
Látom, hogy megkívántad Liától a pudingos tejberizst... Nekem is tetszik .. egyszer vacsira meg is csinálom majd én is. ![]()
Lia!
Olvastam, hogy Szabolcsék szépen haladtak. ... Jó, hogy tudjátok tartani a kapcsolatot! ![]()
Pénteken jó fáradtan érhettél haza a dolgozóból... még szerencse, hogy jött a hétvége...
Jópofa ez a bagel sütőformád! ... Teflonos, ha jól látom? Akkor könnyű lehetett leszedni róla a sütés után, ugye!
Ilona!
Biztos szép volt vasárnap együtt a szülinapozás a családdal! A fiadnak sok boldog születésnapot kívánok még jó egészséggel!
Gondolom készültek fotók! ... Finomakat készítettél most is!
Itt elég hideg volt vasárnap hajnalban... éjjel is erősen fújt a szél.... és még még délelőtt és napközben is...
. Én ki is használtam, mert 2-szer is bepakoltam a mosógépbe, és minden meg is száradt... de párszor a ruhacsiptetőket fel kellett szedni, mert lerázta a szél... de készültem rá, és többet tettem a ruhákra...
Ma nekem sem kell főzni, csak porszívózok. A szomszédaink átjönnek majd délután egy kicsit... Karácsony előtt pont akkor hívtak, amikor meghalt anyukám... ezért most se karácsonykor, sem szilveszterkor nem jöttünk össze... de azóta is érdeklődtek hogy vagyunk, ezért mára megbeszéltük, hogy átjönnek...
Sütni sem kell, mert jó sok sajtos tallér van még , mézesek és keksztekercs is maradt... csak a citromos álom fogyott el, de azt nem lehet sokáig tartogatni.
Akkor elkezdődött a 2. hét az évben...
Örülök,hogy újra itt vagy Margitka!
A temetések mindig szörnyűek,de idővel megnyugszol!
Én meg kitaláltam,hogy bundás kenyeret sütök reggelire,áfonya teával,ma még szabad vagyok,nekem holnap kezdődik a munka.
Lecseréltem a függönyt a napokban,a másikat berakodtam a gépbe,de hétvégén még nem akartam mosni,majd ma..anyuhoz nem megyek,inkább felhivom többször,úgy látom akkor nyugodtabb..tegnap este mondtam neki milyen unalmas az este vasárnap,erre azt válaszolta,na neki nem,annyi a dolga ,mindig van mit csinálni...végre hogy nem unatkozik már annyit...az első hetek nagyon nehezek voltak ,miután egyedül maradt.sajnáltam is nagyon,de ha odamentem volna aludni is,ahogy akarta,akkor úgy szokta volna meg...jó hogy túl vagyunk rajta,nem is emlegeti aput sosem,szerintem el is felejtette...
Lapok Previous 1 … 1,113 1,114 1,115 1,116 1,117 … 2,608 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás