Válasz: Társalgás
Margitka.
Nem tudom pontosan mivel van töltve,majd megkérdezem.Azt tudom hogy lehet édes is és sós is a töltelék.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 1,101 1,102 1,103 1,104 1,105 … 2,608 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margitka.
Nem tudom pontosan mivel van töltve,majd megkérdezem.Azt tudom hogy lehet édes is és sós is a töltelék.
Lia!
Mi közben vacsiztunk, mert napközben úgy lefoglaltuk magunkat, hogy ma még az uzsonnázás is kimaradt... de már nagyon éhesek voltunk...
Akkor majd írjad be a receptjét ennek a sütinek, ha megszerzed. Én is kipróbálnám majd... Az is tetszik, hogy lehet a töltelék sós is. Én azt mindenképpen megcsinálnám! 
Margitka!
Annyit tudtam meg egyenlőre hogy mince pie a neve,rákerestem a neten,sokféle elkészítése van.
Lia!
Köszi a nevét... Akkor én is rákeresek a neten! ... Aztán majd eldöntöm, hogy mikor és melyiket készítsem majd el! 
Most már elköszönni jöttem... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt mindenkinek!
Hű sokat sikerült aludnom..nagyon korán ledőltem zenét hallgattam fülhallgatóval,aztán hamar elnyomott az álom ,egyszer megébredtem éjfél előtt,de hamar vissza is aludtam...fél 5 ig...ma mászkálós napom lesz,néhány dolgot be kell még szereznem az ünnepre...anyuhoz is megyek,holnaptól munka folyamatosan szombaton is..de az a jó hogy van!
Szinte minden nap megyek anyuhoz,tegnap unokatestvére látogatta meg,annak azt mondta ritkán lát engem... ![]()
Ilona!
Jaj de nagyon aranyos az a süni!Akár karácsonyi ajándék is lehetne!
Lia!
A sütit tévesen darálthúsos pitének forditják magyarra,igaz hogy lehet sós töltelékkel is,de leginkább édessel készül,hagyományos mini pite,mazsolás,diós töltelékkel,meg készülhet aszalt gyümölcsökkel is.
Margitka!
A lényeg hogy ekkora munkán túl lesztek és egy életre készen lesz...
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét!
Na mi a szokásos ébredésekkel, de végül sokat aludtunk, már elmúlt negyed 7 is, amikor felébredünk reggel. Úgy felkelt a fiunk, és el is ment, hogy semmi zörgést nem vettünk észre... Pont reggel aludtunk a legmélyebben...
Anyukád nem bánná, ha minden nap és szinte állandóan Vele lennél... de ezt be kell látnia, hogy nem teheted... ezen ne szomorkodjál, hogy hiányol, hiszen telefonon mindennap beszéltek... Én is így vagyok anyukámmal... De szerencsére nekem a húgom majdnem minden nap odamegy, ha nem tud, akkor Ő is telefonál ... és az unokák is jelentkeznek időnként, hol a telefonban, hol személyesen...
Ma nem megyünk sehova sem, ezerrel munka.... Sőt még főzni is kell majd valami gyors kaját... Hát nem is akarunk még egyszer az életben ekkora munkába fogni... azért fiatalon más ám.... többet bír az ember... De most már kezdünk örülni annak, ami látványosan szépül így bentről... csak még a vége odébb van... szerintem ez jobban elhúzódik, mint hittük, de egyszer csak készek leszünk....
A frissítő kávékat megittuk...
Akkor kezdődhet a nap! Azért is 
Sziasztok!

Margitka! Ha majd készen lesztek ezzel a nagy munkával, akkor büszkék lehettek Magatokra! Ilyen nagy munkát ketten a pároddal megcsináltatok!. És abban is biztos vagyok, hogy alaposabb munkát végeztek, mint a szakemberek. Csak magunkról beszélek, mert mi is így voltunk, jobban megcsináltuk mint a szakember, igaz tovább tartott, de meg lett!
Minden munka mostanában olyan, hogy gyorsan összedobják és már mennek is tovább! Ritka a jó aki meg is csinálja rendesen!
Ma borsó levest főztem, hurkát sütöttem. Jaj de finom volt céklával. És pontosan délben raktam fel a kocsonyát. Szépen lassan fő, remélem este 6-ra készen lesz. Már most is szép tiszta a színe, a hús is már megfőtt benne. A férjem már nagyon megkívánta, már nem akart tovább várni. Tettünk el körmöt majd legközelebb jó lesz.
Ma ágyruhákat mostam, mert nagyon szép lett az idő. Kint volt a teraszon, de már behoztam mert azért nem száradtak meg.
Lia! Jaj de cuki az unokád! Nagyon helyes és milyen nagy már! Kis ügyes, látni, hogy nagyon finomat csinált!
Ancsa! Igen nekem is tetszik a kis sün! Ügyesen megcsinálta, meg is dicsértük mi is. Szépen megvarrta a tetején. Oldalról is aranyos, de már nem volt időm több képek csinálni.
Azért már szépen alakulnak anyukáddal a dolgaid, lenyugszik Ő is már! Csak ettől rosszabb ne legyen!
Szia Ilona!
Gyönyörű ünnepi képet hjoztál ma is Jó ránézni!
Na végre én is itt vagyok már a gép mellett.
Ami azt illeti a reggeli beköszönést követően nem sokáig maradtam itt, mert megszólalt a lelkiismeretem... hallottam, hogy a férjem már odakint dolgozik... Muszáj volt bekapcsolódni... Aztán a konyhában amikor végre bejuthattam oda, nekiálltam, és körben lemostam a csempét, és amikor kellett a segítség, a férjem mellett szorgoskodtam... A mosógépet is beindítottam ma, szép napsütéses idő volt nálunk, így az udvarra ki is teregethettem... Aztán fél 4 után be is hoztam mindent... még idebent is szét kellett teregetni az emeleten a ruhákat, mert teljesen nem tudtak megszáradni, de a friss illatuk nagyon jó! ![]()
Egy órája hagytuk abba, mert már nagyon éhesek is voltunk... régen volt már dél! De most már az uzsonnán túl vagyunk... lehet pihenni!
Én már most is büszke vagyok, főleg a férjemre, nagyon lelkesen dolgozik... lassabban haladunk valóban, de sokat méreget, igazgat... majd csak elkészülünk... biztatjuk egymást! ![]()
Hú de finom ebédetek volt ma... Én végül a hús mellé csak krumplit főztem, de nagyon jóízű krumplit kaptunk, ízlett az ebéd... Holnap már főzni kell. Csicseriborsólevest készítek.. A csicseriborsót már be is tettem vízbe, így holnap a kuktában 22 perc alatt tökéletesen megpuhul... Másodiknak lehet, hogy pupácska és smarni is lesz. ![]()
Na mit olvasok? Kocsonya készül?... akkor lassan merheted is a tányérokba! ... 

Itt vagyok én is..olvasom mindenki micsoda munkákba van,én ma jóformán megint semmit nem csináltam,nagyon vacak idő van,felhős,esős...inkább begyúrtam az ishler tésztáját és beraktam a hűtőbe majd kiszaggatom és megsütöm hétvégén.. betölteni meg majd ünnep előtt fogom..
Holnap munka után megyek anyuhoz,a számláit ki akarom fizetni az enyémekkel együtt,a jövő héten sokan lesznek ,sorok lesznek...aztán még értesitett az ismerősöm,hogy vágott házityúkot..még a nyáron rendeltem volt,karácsonyra..úgyhogy holnap hozza,vele is kell találkozzak,hogy átvegyem.
aztán fogok csak hazajönni...
Ma anyu megint kezdte hogy szeretné megtanulni a bojlert bekapcsolni,mondtam majd megtanitom neki...de biztos hogy többet meg nem mutatom!majd én be meg kikapcsolom ,többet nem nyúl hozzá !
Már vacsoráztam is ,most már készülök lefeküdni,reggel munka..majd valamikor jövök!
Szép estét továbbra!
Szia Margitka!
Ma megint sokat dolgoztatok ahogy olvaslak, megérdemlitek a pihenést. Sokat kell méregetni az biztos, mert másképpen ezt nem is lehet csinálni. Tény hogy ügyesek vagytok, jól összedolgoztok!
Finom ebédet terveztél holnapra. Nekem nem kell főzni, ezért is jó hogy elkészült a kocsonya, aztán van még levesünk is és krumplifőzelék is. Öt óra után már ki is mertük, és kint van a kamrában, lett 13 tányérral. Jó sok anyag van benne, természetesen füstölt hús, köröm és bőrke.
Ancsa!
Látom, hogy hoztál Te is egy csodás képet! ![]()
Itt vagyok ám még... csak közben hazaért a fiam is Pestről... és említettem a Roxettet...na több sem kellett!!! ... Nagyon egyezik kettőnknek a zenei ízlésünk! Nagyon sok közös kedvencünk volt és még van is.... Pl. a Roxett is! Hát elzenéltünk egy kicsit most is... Bocsi... de reggel is úgy elment a Fecó, hogy nem is láttuk...
Azért csak csináltál valami előre, például a süti tésztát... Akkor holnapra is meg van a programod... így szép az élet, ha zajlik! ![]()
Nem tudom, hogy milyen lehet a bojlere anyukádnak... miért kell azt naponta bekapcsolgatni?
Pihenj jól éjszaka, hogy holnap friss lehessél!
Ilona!
Megy a munka folyamatosan... Bár néha adódik más ügyintézni való is... de haladunk, és ez a lényeg! ![]()
Most vasárnap óta csak tegnap kellett egy kis kölest, ma pedig krumplit főzni, levesünk és gombás hús is volt még mára... de ma minden elfogyott... Most megint legalább 2 napra főzök majd holnap...
Szépen lett most is kocsonyátok! Jaj, azt azért irigylem ám! ![]()
Lapok Previous 1 … 1,101 1,102 1,103 1,104 1,105 … 2,608 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás