Válasz: Kertek és virágok

Nagyon örülök, mert végre szépen beérik a kínai datolya ( jujuba). Nincs olyan nap, hogy ne szedjek róla! Imádom! ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok

Nagyon örülök, mert végre szépen beérik a kínai datolya ( jujuba). Nincs olyan nap, hogy ne szedjek róla! Imádom! ![]()
Gyönyörű szép.
Minden évben megállapítjuk, hogy a muskátlik októbertől a legszebbek a párkányon. Ez az idei évre is igaz:

Most jutott eszembe, hogy pár képet tegnap készítettem a kertben:

A kis citromfa levelei már aranysárgán tündökölnek a napon, akár majd a citromok... ha lesznek rajta! ![]()

Az illatos lonc is virágzik a kertközepén. Imádom az illatát!

A jujubafa levelei is hullanak megsárgulva... gyümölcs már csak a tetején van... ez a kínai datolya. ![]()

A virág zöld, amit minden színes virág mellé szoktunk nyáron kivinni a temetőbe is, mint például a bársonyvirág ... már teljesen virágba borult ez is!
Margitka.
Nagyon szép most is a kertetek,csodás színek vannak benne.
Próbáltam az én ciklámenemről fotót készíteni, ami a konyhaablakban van. A közepén látni, hogy jönnek, nyúlnak felfelé a bimbók... ha majd kinyílnak a virágok, akkor újra lefotózom. A levelei ennek is hatalmasak... igaz, hogy elég közelről készítettem a fotó róla, hogy látszódjanak a bimbók:

A viaszvirágok még a teraszon vannak kint, de lassan behozzuk, mert a fagyokat azért nem bírnák. Íme az egyik:

... és itt a másik kicsit messzebbről.
10 nappal ezelőtt még csak bimbók voltak a ciklámenen a konyhaablakban. Mára gyönyörűen kinyílt az első virága:

Csak nem tudtam megállni, hogy ne örökítsem meg az idei első havat télen:

Ebéd után kimentem levegőzni az udvarra... Gyönyörű napsütés van... Ezt találtam a fűben! Ilyenkor vadárvácska! ... Bejöttem, és megnéztem a konyhaablakban a hőmérőt, +5 fokot mutat az árnyékban! ... De éjszaka biztosan mínusz van, és mégis virágzik... Na igen... akkor eléggé szívós virág… tényleg vad! ![]()

Csak megörökítettem az idei évben is az első havat:

Ez bizony nagyon kevés, de akkor is hullott... a hó látványát én szeretem, de lehetne több is...

Nem hullott sok hó, még a fiam lábnyoma is látszik, pedig Ő 6 órakor ment el... Egyelőre eléggé borús... Vajon hó lesz még, vagy eső?
Margitka!
Gyönyörű ez az ibolya virág! Jó szívós, ma meg ráesett a hó!
Lehet, hogy lesz belőle több is? Itt nem esik, tegnap hidegebb volt, mert tiszta zúzmarás volt minden.
Itt a bizonyíték, hogy még mára sem olvadt el a tegnapi hó!

A fotó ma az udvarra kivezető oldalról készült reggel:
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok