Válasz: Társalgás
Húúú, de titokzatos vagy! ... Mindenesetre eléggé kíváncsivá tettél!
... De aztán tessék majd hozni belőle! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Húúú, de titokzatos vagy! ... Mindenesetre eléggé kíváncsivá tettél!
... De aztán tessék majd hozni belőle! 
Na,pfff..tervem felborulva,azt hittem van még itthon fehércsokis pudingom,közben nincs... itt a közelben meg nem is lehet kapni...
Na akkor találja ki valami hasonlót! ... Most már kíváncsi lennék rá, hogy mihez kellett volna az a fehércsokis puding? ... Vagy akkor más lesz? 
Még nem tudom egyelőre,épp várok egy rendelést mára igérte egy hentes,akitől már vásároltam máskor is,finom miccset és sütni való kolbászt rendeltem,elmenni sem tudok sehova...Piskóta meg van,csak krémet kell bele kitaláljak,de ezt szerettem volna...mogyoró grillázzsal...most ki kell találjak valami mást...
Nekünk már szépen fő a nagy fazék húsleves, tésztát is főztem ki hozzá. Van nokedli és a tarhonya is kész... A gombás sertéshús is elkészült... Most fő még a csirkepörölt... finom lesz, már kóstoltam.
Közben megcsináltam a salátának is a levet.. majd csak közvetlenül az ebéd előtt rakom bele a már toszta salátát... Jó előre vagyunk.
Biztos lesz valami ötleted a süti krémjének a megoldására... Te nem adod fel! ![]()
Akkor talán azóta oda is ért már hozzátok, amit rendeltél? 
Itt reggel óta szép csendes eső esik...

Igen,most ért ide a rendelés,szuper cucc lesz sütök is már ebédre...de inkább kenyérnek fogtam neki,az is kevés van itthon,mindjárt megy is a sütőbe,majd inkább fagyizok,van sárgadinnye fagyim itthon! ![]()
Sziasztok.
Tegnap nagy szerencsénk volt az idővel,mire a vendégek készülődtek haza este akkor kezdett esni,jó kis eső volt.Reggel is esett,kimentünk a piacra,vettünk meggyet,már ki is magoztuk,a fagyasztóban van.Tettem el kovászolni uborkát,a hétvégre jó lesz.Főzni ma nem kell,maradt leves és süti is.
Margitka.
Finomat sütötöttél.
Akkor most Nektek sem kell locsolni 1-2 napig,ott is volt eső.
Jobbulást,pihentesd a derekad,nehogy rosszabb legyen.
Ancsa!
Mi csak most végeztünk az ebéd utáni mosogatással, rendrakással... Sajnos a derekam nem akar javulni reggel óta....
... Pedig volt egy kis szabad időm napközben, és csináltam pár fotót az esőcseppekről... megfogott a látványa... De most pihenek egy kicsit, aztán talán később rakok be pár fotót.......
Biztos most is jól sikerült a kenyered, nagyon érted! Lett a sok finomság mellé friss kenyér, és még fagyid is van!
... De az igaz, hogy a fagyóban még nekünk is van, de inkább a túrós-meggyesből ettünk ebéd után 11 szeletkét... Ma már jóval szebben lehetett szelni, és így hidegen meg szerintem sokkal finomabb is lett!
Lia!
Na akkor kellemesen telt el az ünnepség. Tényleg mákotok volt, hogy megúsztátok eső nélkül!
Ugye milyen jó tudni, hogy már ott a meggy a fagyasztóban! Ti mennyiért vettétek?
Uborkát mi még nem tettünk el kovászolni... általában a saját termésből szoktunk csak.. de az idén nem valami szépen indult az uborka.. talán ez az eső besegít neki...
Főzni szerencsére nekem sem kell holnap... ma és holnap is igyekszek majd pihenni... Mert eléggé beállt a derekam tegnap reggel óta.... 
Margitka!
Szerintem a derekadra pihenni kéne,az nem olyan mint a térd hogy mozgatni kell,jobb ha nem erőlteted!
Itt is csepergett egy kis eső,de most s üt a nap,mikor kisüt rögtön nagyon meleg van.Én ma mostam,porszivóztam,felmostam mindenhol a konyhaszekrényt is átmostam sőt még ablakot is..Felöntöttem a mosógépet ecettel,hagyom igy állni most holnapig.Szeretnék a jövő hét elején sárgabarackot venni,lekvárt akarok főzni,tavaly nem volt és nagyon hiányzott...
Amúgy nagyon finomnak látszik a pite,nem csodálom ha 11 szeletkét megettetek! ![]()
Ancsa!
Na eddig feküdtem, de szomjas voltam, ezért felkeltem, de majd még visszapihenek, mert jólesik! ![]()
Most, hogy elolvastam a hozzászólásodat, hangosan felnevettem... Látom, hogy nagyon siettem, mielőtt lepihentem...
mert nem 11, hanem 1-1 szeletet ettünk meg ebéd után a pitéből!
... kimaradt a kötőjel!
Te ma is szorgos voltál, azért most már pihenni ám! 
Képzeljétek, hogy leszakadt egy ág a sárgabarackfán, tele van barackkal... pedig 1 jó hét múlva már ehető lenne... Még egy kis háncs tartja az ágat... reménykedünk, hogy azért így is beérnek a gyümölcsök... Pont ezen az ágon volt a legtöbb... Le akartam azt is fotózni, de nagy a sár arra... 
Margitka.
Több áron adták,mi 600 ft-ért vettük szép nagyszemű és érett.
Volt 400-500 ft-ért is de az apróbb volt.6 kilót vettünk,az elďg lesz.
Sajnálom hogy nem javul a derekad,csak pihentesd amennyit lehet.
Ancsa.
Szorgalmas voltál,sok mindent elvégeztél.
Itt a jövő hétre nagy meleget ígérgetnek megint.
Lia!
Itt most csak nagy szemű meggyet árultak... De majd később lesz az apróból is. Talán az még olcsóbb is lehet? ... majd átnézünk még valamikor. Itthon a gyerekek a korai meggyet leszedték a kis fánkról 10.-én, utána már csak pár szemet találtunk rajta, ami hamar elfogyott... azért ittunk turmixot párszor abból is, és a fiamék is vihettek belőle haza... Venni eddig 9 kg-ot vettünk, de ez mind nagy volt... Az aprót annyira nem szeretjük szemezni, mert ha kivesszük belőle a magot, szinte csak héja marad... az nem olyan jó húsos... Mi sem akarunk már a fagyasztóba nagyon tenni, mert valamennyi tavalyról is van még... de egyszer egy mákos-almás meggyes rétest még szeretnék sütni... ma a férjem már nagyon emlegette... pedig a pitét is dicséri. ![]()
Nem rég keltünk fel, épp csak megvacsoráztunk utána... most már ilyen laza lesz az esténk is.
De már kb. fél órája újra dörög... és elég hangosan.. ez olyan fenyegetően hangzik. 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás