11,329

Válasz: Társalgás

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10978/00000319.jpg

Jó reggelt!
Egész éjjel erős szél fújt és tépázott,de eső nem volt,most csend van és mintha  a nap is kezdene kisütni,hátha nem lesz rossz idő,ma van az utolsó fagyosszent...
Egyelőre a kávém iszom ,semmi konkrét tervem nincs,de majd kialakul az.
Mindenkinek szép napot kivánok!

11,330 Utoljára Lia szerkesztette (2019-05-14 07:35:26)

Sziasztok.
Itt gyönyörű napsütés van,jól aludtunk az éjszaka.
Lassan ébredeznek a gyrekek is,itt még csak fél 7 van.
Ma elmegyünk egy kicsit sétálni a papával,valamit főzni kellene.

Legyen szép napunk. smile

11,331

Itt sajnos nem sütött ki ,erősen felhős és nagyon le is hűlt..nem szeretem idő van!

11,332

Ancsa.
Tegnap írták az otthoniak hogy ott is rossz az idő hűvösvan.
Itt még ültettem a virágokat a nyakam leégett,húzódik a bőr.
Fokra nincs sok,de erősebb a nap.

11,333 Utoljára Ancsa szerkesztette (2019-05-14 11:34:16)

Na az eső is eleredt,ma egész nap ilyen esős ,hűvös időre lehet számitani. Beraktam a hosszú szőnyegemet is a kádba ,nekem nincs lefolyó a fürdőszobában,fenn lakom a harmadikon,de megoldom részletekben valahogy...

Sikeresen kisúroltam ezt a szőnyeget is,most már csak le kell csorogjon,hogy birjam kivinni az oldal balkonra,igaz a nem süt a nap,de eléggé fúj a szél,legalább az is száritja..Találtam még egy darab májashurkát a fagyóban,azt is megsütöttem,de persze kipukkadt,még sose sikerült úgy sütni hurkát hogy ne pukkanjon szét!

A miccset is megsütöttem,reggeliztem is belőle hármat ,meg két szelet kalácsot is megettem...
Ma nem kell főzni van minden,sütni sem kell van kalács,úgyhogy takarithatnék...ahhoz meg nincs kedvem...elmenni sem lehet,a rossz idő miatt,hideg is van,és bármikor eshet...fogalmam sincs mihez kezdjek magammal...

11,334

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/8965/00000196.jpg
Megint én...saját fotó,nem tudom hogy sikerült ilyen kékre ,a háttér,mintha az Avatar filmből lenne! big_smile
Sárga diszpipacs amúgy...sikeresen kilógattam a szőnyeget a balkonról,ha még a nap is sütne jól meg is tudna száradni,igy csak csorog legalább...Most nem baj,hogy fűtenek,kellemes benn,a macskák sem vágynak ki,hiába küldtem őket a balkonra,nem mennek...szegény virágaim,ők viszont nyamvadnak ebben a hidegben,azért ez megviseli őket is egyik nap tűz a nap meleg van rájuk egy éjszaka alatt meg lehűl...csoda ,hogy birják..
Azt olvastam az egész nyár nem lesz meleg max.30 fokig megy fel a higanyszál majd és száraz lesz...nagyon kevés eső lesz a következő három hónapban...Kánikulára egyáltalán nem lehet számitani...Mondjuk ez nem is baj...

11,335

Sziasztok!

http://mozaik.bloglap.hu/kepek/15a_2.jpg

Ancsa!  Ügyesen kimostad a hosszú szőnyeget is! Majd megszárad ha kisüt a nap. Itt is nagyon elromlott az idő, egész nap szemetel az eső. Kiraktuk a deszkákat a férjemnek be kellett hordani, hogy ne ázzon meg. Majd ha jó idő lesz akkor kezdjük a színnel festeni. Délelőtt elmentünk a boltba aztán én is porszívóztam, meg vasaltam. Rendeztem a szekrényeket, a fiam elvitte a motoros holmikat, így felszabadult a hely. Szépen vállfára tettem a pólókat is, mert hiába hajtogatom össze, a hajtásokat meglátni mikor vesszük fel, mindi át kell vasalni. Ma mnárén sem csinűlopk ebben a csúnya időben semmit sem. Igaz el is fáradtam.

Lia! Jó hogy ott szép az idő. Itt 10 fok van csak. Mit főztél, mivel kedveskedtél a gyerekeknek? Gondolom lesz bukta is, mert a kedvencük? Azt nagyon jól érted klszíteni!

11,336

Ancsa!

Én is olvastam, hogy nem lesz meleg nyáron, csak 30 fok körül lesz. Ez elég is volna, mert azt a nagyon meleget nem bírom, nem is jó. Ez  diszpipacs igen szép színű.

11,337 Utoljára Lia szerkesztette (2019-05-14 17:55:30)

Na leültem én is,most ebédeltünk,uzsonnáztunk a gyerekekkel.
Délelőtt sétáltunk egy nagyot a papával,panaszkodott is.Most kint fociznak a gyerekek,mi egy kicsit pihenünk.

Ancsa.
Ugyesen megoldottad  a szőnyegmosást,állítólag csütörtöktől jó idő lesz.Itt ma is gyönyörű napsütés van.Őrülök hogy nem ültettük el a palántájat otthon,inkább visszabújtak volna a hidegben.
Gyönyörű színe van ennek a sárga pipacsnak;de a kék nagyon tetszik amit régebben fotóztál.

Ilona.
Ma pásztortarhonyát készítetten,olyan jö ízűen ették,jó volt nézni.
Bukta talán holnap lesz,a túrógombóc is be van igérve.

11,338

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10978/00000320.jpg

Jó reggelt!
Este nem voltam már hogy tegyek lámpácskát,de a kávét hozom mindenkinek.
Ma elszaladok piacra,ennék epret,meg valami zöldeket is vennem kell.
Később leszek,persze szüleimhez is megyek.
Szép napot mindenkinek!

11,339

Sziasztok.
Nagyon szép napot kívánok én is Mindenkinek.

Ma lecsó készül,túrógombóc,lebbencsleves.
Lehet a buktát is megsütöm.Itt még most is szép idő van.

Ancsa.
Elmegyek én is vásárolni,kevésnek találom a túrót amit tegnap vettünk,egész más mint ami otthon van,krémesebb,mint mikor tejföllel össze van keverve.Remélem sikerül a gombóc belőle.
Neked is sikeres vásárlást,a szüleid is biztosan örülnek hogy találkoztok.

11,340

Na nálam megint felborult minden,ronda esős idő van,ki sem bújok a házból,megint,egész héten nem voltam kinn a házból!De utálom!Gyümölcséhségem van,hiányom,vagy almát vagy epret ennék...de a piac messze van ,hogy ilyen időben menjek,akartam a biciklit elővenni,ma,de nem veszem.A kenyerünk is elfogyott,azt is venni kéne,már nincs kedvem megint sütni,nem birok annyit sütni...megreggeliztem,a macskáknak is vágtam fel egy kis pulykamellet,nyugi van...csak én nem tudok mihez fogni..olyan sötét van hogy villanyt kéne gyújtanom,hogy bármit is csináljak...egyelőre elmosogattam,kicsit rendet raktam...ilyen időben kedvem sincs semmihez...