11,317

Válasz: Társalgás

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10978/00000135.jpg

Azt hiszem ma én fogom zárni a Fórumot.A lányok mind elfoglaltak ,az idő is szép napos,a szabadtéri programoknak kedvezett,legalábbis nálunk.
De itt már 6 óra van és mivel senki nem jelentkezett eddig ,szerintem ma már nem is fog,úgyhogy ezennel kivánok további kellemes estét és jó pihenést!Én most már a tv nézésnek szentelem magam.
Pá!

11,318

Sziasztok!

Margitka!  Későn értem ide, de nem tudtam jönni hamarább. Tegnap elültettem 15 db muskátlit, a férjem lenyírta a füvet. Aztán kertészkedtünk, még ügyesen a hordókat is kiraktuk a csatorna alá, hogy esővizünk legyen bőven. Igyekeztünk mert mondták, hogy az idő elromlik. Ma gyönyörű időnk lett jó melegen sütött a nap is.
Ma megfőztem és ebéd után nem éreztem jól magam, lefeküdtem egy kicsit és el is aludtam, ami ritka hogy el tudok aludni nappal. Nagyon fáradtnak éreztem magam, biztosan a front miatt!?
Utána elbeszéltük az időt, átjött a kicsivel a szomszédasszsony is.

Ancsa! Olvasom, hogy Te is a virágokat rendezted! Tegnap sikerült elmenni a várba? Még nem voltam a konyhádban, de bekukkantok. Az idő ma is gyönyörű meleg is volt lehetett volna napozni. Látom, hogy elköszöntél, szép estélt Neked!

Lia! Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek! Érezzétek nagyon jól Magatokat! Az idő ott is szép így még szebbek lesznek az eltöltött napok!

Én is kívánok Mindenkinek további szép estét!

11,319

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10978/00000317.jpg

Szép jó reggelt mindenkinek!
Jól aludtatok?Én felébredtem éjjel egyszer ,nagyon melegem volt,ezek az idióták még mindig nyomatják a fűtést,közben 25 fokok vannak kinn!Eszem megáll,csak hogy legyen mit fizetni!Közben az ajtó is az ablak is tárva van...,aztán hajnali negyed 5 kor már a macskák ki akartak menni mert kezd is világosodni,de persze nem keltem fel miattuk igy majdnem hatig aludtam..
Már megittam a kávém,ma ablakokat mosok,a sok esőtől csupa pettyesek,Aztán meglátom mi alakul még...
Legyen sikeres hete mindenkinek!

11,320

Sziasztok.
Mi is jól aludtunk szerencsére,Levi nagyon izgul mert ma kezdődik a vizsga,hogy fog sikerülni.Igazi tétje nincs;de Ő nagyon izgulós.
Mi a kertet rendezzük,én ültetek virágot,voltunk tegnap kertészetben sok szép virág volt.Papa füvet vág,közben főzünk csirkepörköltet,húsleves maradt.

Ancsa.
Itt gyönyörű idő van,egész hétre ezt ígérik.
Rossz hogy nem tudjátok szabályozni a fűtédt,nem az utcát kellene fűtenetek.
Jó nunkát Neked is.

11,321 Utoljára sz.icus szerkesztette (2019-05-13 09:21:21)

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

https://st2.depositphotos.com/4185411/11627/i/950/depositphotos_116272448-stock-photo-still-life-with-a-bouquet.jpg

Ancsa! Köszi a finom kávét! Itt is szép időnk van, de nagyon fúj a szél. Én is ablakot akarok puculni, mert bizony nagyon csúnya az esőtől! Reggel már mentek a mentők.  Az alvásom nem volt valami jó nekem sem.

Lia! De aranyos lehet az unokád! Itt is izgulósak a gyerekek! Ügyes Ő biztosan szép eredményeket fog elérni! Drukkolok Neki!
Nektek meg jó kertészkedést kívánok!  Mi kerítést fogunk festeni, a régit le kell szedni a szomszédunk felől mert el van kórhadva. Aztán majd fokozatosan tesszük fel az újat.

11,322

Megint itt vagyok,reggeliztem,azóta takaritok,porszivóztam és beraktam a szőnyegeket  a kádba,egyesével,már a két kicsit  nagyot nem ,nem is fér,ezekkel is megkinlódok,mert nagyon nehezek vizesen,megpróbálom kisúrolni őket,sajnos hogy drapp szinűek nagyon hamar piszkolódnak,nem is voltak letéve régóta a zöldeket használtam,de most ki akartam cserélni és hazahozattam Attival,még tavaly tavasszal vitte ez az anyjához őket,azzal hogy kimossa...az udvaron a betonon..most még koszosabban hozta haza mint ahogy elvitte...a zöldeket is feltekertem már egy ideje gondoltam majd ezeket rakom le és elvitetem azokat kimosni vele,de hát ha ezeket sem csinálta meg akkor semmi értelme...Volt már hogy elvitte autómosóban őket,aztán teljesen foltosan hozta haza,félig nedvesen,csupa szőr volt..mintha ki sem mosták volna,ezért nem is küldöm oda többet.
Na az ablakokat szerencsére megpucoltam korán reggel,de hát ahogy elnézem,itt is felhősödik ,igencsak lesz valami eső,még a szél is feltámadt...Úgyhogy kár volt...Végig kéne mászni a szekrények tetejét is nagyon gyűl a por rajta igy hogy ajtó ablak nyitva...de máris nagyon meleg van,mi lesz még nyáron...remélem akkor nem fogja valami okos bekapcsolni a fűtést,bár volt már rá példa nyár derekán tartottak próbafűtést.
De jó Nektek Lányok hogy van udvar és tudtok egy csomó dolgot ott kinn végezni,és persze kertészkedni,én is reggel már meglocsolgattam a virágokat.Most kicsit pihenek,mert a derekam kiállta rendesen a kádba hajolva...

11,323

Ancsa!

Itt elnapolva az ablaktisztítás! Olyan erősen fúj a szél, hogy a férjem lebeszélt róla. De jól tette, mert felesleges munkám lett volna, kezdhettem volna elölről. Most megyünk festéket kevertetni a kerítésekre. Ha eltalálna fogyni, akkor a küdja szerintl ehet még keverni. Eddig mi kevertük ki, de tapasztaltuk, hogy kicsi eltérés van, hiába mindent mértünk hozzá. Vagy már nincs olyan festék.
Gondolom, hogy milyen mélrges voltál a szőnyegre! Én is jártam már úgy, hogy bevittük a tisztitóba, és mintha nem is lett volna tisztítva. Azóta kint mosom az udvaron és szebb mint a tisztítóból, ráadásul nagyon  drágán tisztítanak! Itt meg van ideje is megszárad is.
Namegyek majd jövök később. Addig is Neked is jó munkát. Itt lehet hogy esni fog. A kiskertet szerettem volna megkapálni, de nagyon lágy. Ha nem esiks délutánra jó lesz a szél kicsit kiszárítja.

11,324

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/10978/00000318.jpg

Berogytam a székbe...egyik szőnyeg már kinn van az oldalbalkonon,hagytam jól lecsorogni itt a kádban,a másik most csorog,azt is kidobom,vagy két nap alatt meg is fognak száradni ha igy marad az idő.Napos,szeles.A két kicsi tiszta a naggyal nem tudom mit csináljak,nem széles de hosszú és nem tudom jól kisúrolni a kádban..felszórtam szőnyegtisztitóval és kiporszivóztam ,tisztább lett de azért látszik hogy foltok vannak benne,jó lenne kisúrolni,de ma már nem birom...Ma szűrök le húslevest és befőzök     amennyit megeszünk és van zöldség és főtt hús krumplival,ez lesz mára,akartam almás pitét de nem jutottam odáig hogy elmenjek almáért...

11,325

Ilona!
Én is készülök venni beltérit a konyhába,tavaly akartam kifesteni mikor összecsapta a zsir ahogy olvasztottam,de akkor még a torkom nagyon vacakolt és nem mertem a festékszagban lenni,de most készülök a konyhát én is átfesteni és átrámolom ,tisztán akarom látni végre!

11,326

Na én lépek,mert vannak a sorozataim,kirakom a kis lámpát,mert nélküle nincsenek a napok elválasztva de nyugodtan irjatok csak utána ha benéztek.
Leszakad a két karom ma annyit súroltam a szőnyegeket,azon gondolkodom nem is hagyom kinn éjszakára őket a folyosói balkonon,vagy jön egy vihar,vagy megtetszenek valakinek,és anélkül maradok ha már ennyit kinlódtam velük! big_smile
Legyen kellemes estéje mindenkinek!
http://margit2.hu/fotoalbum3/alvolampa.jpg

11,327

Én most értem ide,jól kidolgoztuk magunkat mi is.Szép lett a kert,majd hozok képet is,telefonról nem tudok.
Levi boldogan ért haza,úgy érzi jól sikerült,még 3 nap van hátra.
Sütöttem búvártúróst;ebédre  csirkepörkölt volt,a gyerekek is jól laktak.

Ancsa.
Jól kidolgoztad magad Te is,van amit én is az udvaron tudok kimosni,de van szőnyeg amit el kell vitetni,szerencsére eddig nem volt gond vele.

Ilona.
Itt gyönyörű idő van,meleg.A karom le is pirult a kinti munkától.
Nagy munkába kezdtetek Ti is,de szép lesz ha készen kesztek.

Elköszönök,jó pihenést kívánok Mindenkinek.

11,328

Sziasztok!

Későn értem ide, most fejeztem be a munkát. Vacsi után elmosogatva, és most már csak pihenés következik. Délután lekentünk fáradt olajjal 120 db kerítéslecet, majd holnapra megszáradnak. Aztán következik a színnel való festés. Voltunk a boltban kiválasztottunk barack színű festéket. Hát kivonták a forgalomból, már nincs belőle. Jaj de szép színe volt a mintán. De annyira drágán keverik, hogy lemondtunk róla. Hátra megint citromsárgára kenjük, kell 10 l  belőle, 30 ezer Ft. Borzasaztó drága! Elöl a vasra meg van a boltban hasonló barack színú majd azt vesszük meg. Ma elég is volt ennyi, majd holnap folytatjuk.

Lia! Ügyes a kis Levente, kitartás már csak 3 nap! Finomat főztél, gondolom sokat ettek belőle  a gyerekek?

Ancsa! Van a fürdőben középen lefolyód? Azért kérdezem, mert a hossszú szőnyeget mikor volt betettem a kádba a vízbe. Közben mikor súroltam kitettem mindig kádon kívülre, nem volt baj a víz, mert lecsurgott a lefolyón. Én csak így tudtam súrolni ha a kádban súroltam ki.

Mindenkinek szép estét kívánok!