jó illattal köszönök be hozzátok!
Ilona!
Minden nap ezt vártam,hogy mikor fogod irni,hogy elaltatták a kutyát?Mikor irtam,hogy csak egy dolog van hátra neki,akkor erre gondoltam...Sajnos elkerülhetetlen volt.Ezért is nem lenne szabad a menhelyek ,bárkinek kiadjanak kutyát,és látogatni kell egy ideig,ha látják hogy nem megfelelő a hely neki,vissza is vihetik,de a menhelyek is zsúfolva vannak,örülnek, ha szabadulnak a kutyáktól...A csoki,az mese,attól esetleg hányt volna...láttam már csokival mérgezett kutyát,nem a csokoládé maga a mérgező,a kakaó az,kutyának,macskának mérgező a kakaó,de elég sokat kell belőle egyenek,aztán nagyon hányik,nem tudja abbahagyni,kiszárad,el is pusztulhat de időben meg is menthetik...ez nem csokoládé volt!A kutya megbolondult a magánytól...a másikat nem ismerem,de ez várható hogy éjjel sirni fog a másik után,egy darabig...rossz lesz neki egyedül ha volt társa...Igen tudom hogy a saját lakásában az ember nem füldugóval szeretne aludni...de jobb,mint semmi ha nem tudsz az ugatástól...Jó hogy megoldódott,Szegény kutya legalább nem szenved tovább,az epilepszia bármikor újra rohamot okozhatott volna neki ezután és örök életére gyógyszerezni kellett volna,amúgy is...
A férjed több mint valószinű az idegességtől kapott nagy vérnyomást és attól megy fel a cukra is,nem az édességtől!Most már ha megnyugodtok és tudtok pihenni,biztosan stabilizálódik!
Lia!
Igen van apunak kettő húzósa is de nem használja,mert folyton ráhúzza a lábára,hátul meg a piacon nagyon figyelni kell,mindenki azzal jár,akár közlekedési rendőrt is állithatnának oda nekik..múltkor pl.valaki rágyalogolt, ahogy húztam a sima járdán,hátulról,egyszerűen rálépett...pedig én nem andalgok vele...Egyelőre nem nagyon fog ő nehéz holmit vásárolni,majd megyek én még mig megerősödik rendesen.Nem hittem hogy kibirja az utat oda vissza meg a piacon mászkálást!De azt sem engedte hogy karon fogjam,birja ő,menjek csak előtte...nagyon mereven lépkedett,mint a gólya,mondtam hogy elmerevedett a térde a sok fotelben üldögéléstől,behajlitva folyton,lógatva,nem járkált vele eleget.na majd csak helyrejön.
Beszéltem a fodrásznőmmel,volt olyan kedves hogy a jövő héten hazajön anyuhoz hogy levágja a haját!Mondtam neki mi a helyzet nem akar fodrászhoz elmenni,szalonba,de a néni aki vágta neki eddig a szomszédban,agyvérzést kapott,lebénult a fél oldala ,ő már nem fogja többet anyut fodrászkodni...úgyhogy a jövő hét szerdán reggel,elviszem anyuhoz..
Én úgy döntöttem,hogy nem vágatok egyelőre,hagyom nőni,mindig is szerettem volna hagyni hosszabbra,mert szeretem felkötni copfba,de az utóbbi években hullt ha hosszabb volt és idegesitett...most egy ideje megállt,mióta a sok vitamint szedtem és szedem,még a körmeim is erősödtek,és használok hajolajat is évek óta argán olajat,hajmosás után azzal pár cseppel átkenem a vizes hajam.Úgy látom nagyon jót tesz neki és szép fényes,egészséges tőle.
Na nekem meg kedvet csináltatok a mosással,úgyhogy holnap mikor hazaérek én is nekiállok amit tudok plédeket meg sötételőket leszedek kimosok...
Ma vettem piacon egy virágládát,műanyag,de olyan formája van mintha hat cserép lenne egymás után fogatva,megtetszett, szép kis keskeny és pont odavaló az ablakpárkányra a balkonra...még üres,virágom nincs bele,de ha megjelennek majd veszek és teszek bele,muskátlit szeretnék,azok vannak ugyan, csak még drágák...Petuniát nem veszek idén...Muskátlim évek óta nem volt,most megkivántam!Azokat ki is tudom teleltetni is...nem egynyáriak!
A főzést is befejeztem,ebédeltem is,meg szerintem vacsoráztam is,gulyást és pulykamellet krumplipürével,salátával..már nem is fér belém több semmi,még egy sütit is ettem,ja azt apu is megdicsérte a sütit izlett neki,sőt anyós is két szeletet is megevett egyszerre...
Margitka!
Ezen a fiatalkán jót derültem...50 év után már nem fiatalka az ember lánya...