Válasz: Társalgás
Most már elköszönni jöttem vissza a géphez... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Most már elköszönni jöttem vissza a géphez... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 

Jó reggelt,jól aludtunk,bár éjjel be kellett zárni az ablakot a konyhában,nagyon hideg lett,-6 fok van jelenleg...de az jó,mert Mátyás igy talál jeget,nem fog csinálni!:D
Atti már úton van a kulccsal,nagyon bosszant hogy plusz utat kell csinálnia miattam..Én meg ma elviszem a szüleimhez a várásolt dolgokat..majd később jelentkezem,legyen szép ,pihenős vasárnapunk!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok! 
Ancsa!
Itt is hideg van, és pontosan -6 fokot látok a kinti hőmérőn a konyhaablakból... Ha hinni lehet ennek a mondásnak, lassan csak javul majd az idő....
Mi főzzük a vasárnapi húslevest. Második rántott karfiol, gomba és sajt lesz... hozzá pedig bulgurt és tartármártást készítünk majd. A leves már fent van a gázon....
Köszi a kávét, én most fogok inni. Aztán kezdődhet a nap! 
Te pedig érezzed nagyon jól magadat a szüleiddel! Kellemes együttlétet! 
Sziasztok.
Végre ideértem én is,nagyon elszaladt a hétvégénk.Jól el is fáradtunk,szerencsére már kész az ebédünk,ma már nem is csinálok semmit.Tegnap az egyik szobát raktuk rendbe,kicseréltük a szőnyeget,most már az is rendben van.
Margitka!
Finom gyümölcsöt vettetek,régebben mi is vettünk,ízlett nekünk is.A pogácsák csodásak,jó ízt ad a dió is neki.
Ilona!
Nagy feladatot kaptál,kíváncsi leszek hogy döntesz.Nem lesz nagyon fárasztó elkészíteni,van kívánság a díszítésére,vagy rád bízzák?
Hozok kóstolót a kocsonyából,finom lett megint,most nem lett olyan sok tányérral:
A tv-ben látta a férjem az ötletet,persze hogy ki kellett próbálni,egy keskeny tepsit kibéleltünk fóliával,a kocsonyában főtt húst jó szorosan elrendeztük benne,ráhajtottuk a fólia végeit és lesúlyoztuk.Másnapig hagytuk a hidegen,majd kiborítottuk,szépen lehet szeletelni.Még szalámi helyett is finom lesz.
Elfogyott a kenyerünk,kifliket sütöttem,mire fotózni szerettem volna már csak négy db maradt a nyolcból:
Hazaértem elég hamar,nem ültem sokat apun épp kitört a megfázás..tegnap fürdés után ,nem öltözött fel rendesen és megcsapta a hideg..nagyon remélem nem lesz belőle tüdőgyulladás..mert folyton hősködik!Aztán nem maradtam sokáig,mert nem akartam elkapni...igy is fázom ,pedig megy a fűtés,de még fel kellett vennem magamra a házikabátom..engem is megfújt a szél szombaton rendesen...még a sapkán is keresztül fújt és mikor kinyitottam az ajtót tegnap ,a munkában,ott is jól megcsapott...remélem nem fáztam meg én is...
Siettem is haza,mert már éhes is voltam,reggel úgy mentem el,hogy nem ettem..aztán ha nem tudok időben enni már kezdem érezni hogy remeg a kezem,meg a lábam,elhagy az erő,melegem lesz,leesik a cukrom...gyorsan muszáj ennem valamit...de pont útközben voltam és nem volt semmi mig el nem értem az első ABC-t ott gyorsan vettem egy üditőt és meg is ittam a felét..mire körbejártam a boltot már visszatért az erőm..de itthon még lenyomattam két palacsintával,és csak aztán reggeliztem...
ma meg is akartam sütni azt a pogácsát de elment a kedvem,nem fogok hozzá,inkább majd holnap..Kellemetlen hideg van..nincs kedvem semmihez...
Lia!
Csodaszépek a kiflik,milyen egyformák és szépen vannak tekerve!A kocsonya is szép lett,biztosan finom is,az a hús pedig olyan,mint a disznófősajt!

Utálom az ilyen vasárnapokat..
Hideg van,de annyira hogy feljebb kellett csavarjam a fűtést..a macskák sem akarnak kimenni...mindenki alszik egész nap,csak én nem tudok,viszont nem is csinálok semmit hogy ne zajoljak...Alig várom a hétfőt,nekiugrom a sütésnek,pogit fogok sütni,megvettem tejfölt,élesztőt,előveszem a fehérjéket is,azt is megsütöm..főzni ugyan még nem kell,de azt hiszem fagyasztok le a torosból,nem igen fogy...csodálom is,igaz eddig csak én ettem belőle meg apu..körül is nézek a gyógyszeres szekrényben azt hiszem vannak megfázásra gyógyszereim,holnap küldök apunak belőle,biztosan nem tud majd elmenni a patikába,anyut meg hiába küldi mire odaér elfelejt mindent..még jó hogy nekem van itthon...Acc,Sanador Sinus,ami az orrdugulást szünteti meg,még körülnézek azt hiszem C vitaminos propolisz tablettám is van szopogatni.Végtére is lejár a szavatossága ha csak ott tartogatjuk,legalább most jól jön..
Sziasztok!
Már hamarább akartam jönni, de mire ideültem a gép mellé megjött a barátnőm és most ment el. Jól elbeszélgettünk ő Lívia anyukája.
Margitka! Köszönöm hogy sikerült előhozni a képet! A torta május 18-ra kell egy pár napot mondtam eldöntöm, hogy elvállalom-e. Elmondta milyenre gondolt, és a külseje rusztikusnak kell lenni, legyen benne csokikrémes, a többi tejszínes-vajkrémes gyümölcsökkel. Nem gond, már azt is kiszámoltam hány centisek legyenen a lapok, három helyen töltöm, és kb. 60-70 cm magas lesz. Rusztikus külső, kívülről csak imitt-amott van bekenve, aztán a torta is gyümölccsel lesz díszítve, meg egy kis élővirág rajta. Sok-sok munka lenne vele, de mindig örülök ha egy tortát elkészítek, annyyira jó ránézni, hogy igen ezt én csináltam. Ez már megszállottság! Sokat gondolkodtam rajta, de nem hiszem hogy elvállalom, házhoz kell szállítani 35 km, és ott rakom majd össze. Én csak attól tartok, hogy ha nem jól tárolják, ha lenne valakinek valami baja akkor csak én szívom meg, engem hurcolnak meg. Ezt meg nem akarom.
Lia!Mennyi sok finomság van Nálatok! Gyönyörű lett minden, guszta, jó ötletet adott a férjed! Éppen Margitkának írtam a tortával kapcsolatban. Töprengek rajta hogy elvállaljam e vagy sem!
ANCSA! Apukádnak jobbulást kívánok, remélem nem lesz belőle nagyobb betegség!

Nagyon elrepült ez a vasárnap! Az ebédünk igazán jól sikerült. Utána most is filmnézéssel telt el a délutánunk. Izgalmas volt ez a délutáni, egy majdnem 2 órás amerikai thriller, a címe pedig: A lány a vonaton ... Majd teszek be róla ismertetőt a filmesbe. ![]()
Most már vacsoráztunk is, lehet pihenni.
Lia!
Látom, hogy lett azért most is rendesen kocsonya! Na és milyen érdekes "szalámikat készítettetek, nagyon guszta, és finom lehet! Azok a kiflik pedig egyenesen csodálatosak! Hú de jól néznek ki! ![]()
Ancsa!
Jó lett a nadrág? Tetszett a színe is?
... Apukádnak és Neked is jobbulást kívánok! 
Jól tetted, hogy már otthon nem nyüzsögtél, ha nem vagy teljesen jól! Gyógyítsad magatokat, ha van is mivel!
Csodálatos angyalkás képpel voltál itt délután! Nagyon tetszik! 
Ilona!
Akkor kellemesen telt el a napod! Kell is néha egy kis terefere.
A torta készítését pedig még el tudod dönteni. Nagyon nagy munka lenne, az tény! Na és nagy felelősség is. Jól gondold meg szerintem is! 
Most már én elköszönök mára. További kellemes estét, jó pihenést! 

Jó reggelt,elég jól aludtunk,kicsit fáztam éjjel,arra ébredtem,magamra húztam még egy takarót...de aztán hallottam Atti felkelt és bezárta a konyhaablakot!
Remélem Apu átvészeli a megfázást,este már evett mikor felhivtam és a hangja sem volt rossz,remélem kialussza...de azért gyógyszert küldtem neki.
Ma gombalevest főzök,és megsütöm a pogácsát is.
Még meglátom mihez fogok,mosni is kell és porszivózni,hétfőre mindig adódik dolog.Már a kávét megittam.
Ilona!
Valóban nagy rizikó ,nem is azért hogy nem sikerül,hanem egészségügyi szempontból...szerintem is jól döntöttél.
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét, én most akarom meginni,mert nagyon álmos vagyok még. Sokszor felébredtem megint éjszaka...
Az jó, ha tud enni apukád, akkor talán hamar helyre jöhet, a gyógyszer is biztos segít Neki! ![]()
Na és végül Te nem fáztál meg a szél miatt? Most jól érzed magadat? ... Viszont sok mindent beterveztél mára... Azért pihenőt iktass majd be! Nekünk ma főzni nem kell, én is porszívózni akarok, szombaton elmaradt...
Most viszont kávé! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás