Válasz: Társalgás
Klári!
A GI a glikémiás index rövidítés... tulajdonképpen az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége...
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Klári!
A GI a glikémiás index rövidítés... tulajdonképpen az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége...
Aha! Értem már. Illetve mindent értek. A glikémiát, és az órát is. A glikémiához attól még nem értek, de az órához már igen. Méghozzá pontosan. Már Írtam is a kedvencekbe Margitka!
Klári!
Oké, akkor majd megoldjátok az órát, ha zavaró... ![]()
Már én is írtam a kedvencekbe! Annyira aranyosak a kis unokáid! 
Imádom is őket Margitka. Én most azt hiszem jobban járok ha alszom. Apa már hortyog is itt mellettem. Jó éjt nektek!
Klári!
Én is csak most jöttem be a konyhából, mert még volt dolgom... Azt hiszem, hogy követlek is, mert mehetek fürödni, most lett szabad a fürdőszoba. Te is pihenj jól! Szép álmokat! ![]()
További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Sziasztok kedveseim!
Margitkám,
Látom lett gazdája a második szelet nápolyinak is:))
S olvasom amit Klárinak leírtál, mindjárt megpróbálom én is átállítani nálam.
Klárikám,
Margitkától magyarázatot kaptál a GI-re. Kb. egy éve figyeltünk föl erre - nem elég a ch-t és a kcal-t figyelembe venni, erre is tekintettel kellene lenni az étkezéseink során.
Férjem nagyon ügyesen diétázik, engem különösen nem érint, de mikor itt vannak az unokák már én is túlzásnak érzem a sok szénhidrátfogyasztást, ezért írtam tegnap egy kissé "viccelődős" hangulatban még a pattogatott kukoricáról - azzal is vigyázni kell.
Ezek tekintetében az este fél fej jégsalátát rágcsáltam el csak al' a natúr - és nagyon jól esett!:)
Csak megjegyzem a szokásos pikírt modoromban, hogy lehet, azért vagyok ébren már egy órája, mert éhes vagyok?:)))
Megyek a profilomra órát állítani, mert tegnap reggel valóban majdnem pánikba estem - azt hittem, hogy el vagyok késve!
Puszim mindenkinek!
Jó reggelt mindenkinek!
Itt jó hűvös. De ennek van itt az ideje. A kávén már túl vagyunk. Mint minden reggel ágyba hoztam apának és a mamának. Ez valahogy nyáron kezdődött, és rajtam ragadt mint egy nagykabát. De nem bánkódok rajta , engem már úgy is kivet az ágy ilyenkor.
Katikám! Jó így bekukkantani reggel, hogy valaki más is járt már itt. A párodat értem , miért diétázik. De te? Nem talállak kövérnek. Azt értem ,hogy nem akarsz annyi szénhidrátot fogyasztani, de fehérjét lehet. Ha ahhoz a salátához egy főtt tojás is került volna esetleg, lehet még jól is esett volna. De igazából nem okos amit írok csak okoskodó, hisz én soha életemben nem diétáztam. Nem is tudok. Na meg is látszik, az kétségtelen. Lassan igazi gombóc Artúr leszek. Bár Smajdika nagyon udvariasan azt mondta nem látszik a 90 kilóm. Körbe tudtam volna érte puszilni. Na megyek, úgy teszek mint aki dolgozik valamit. Munkára ösztönzöm a marist, mossa ki a ruháimat.
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép szép napot kívánok én is! 
Hűvös a reggelünk, csak -3 fok van.... Éjszakára a fürdőszoba ablakát nyitva szoktuk hagyni, de bizony reggel be is csuktam, mert nagyon átfagynának a falak, és a csövek is.... Azért majd szellőztetünk, de most már nem kell egyfolytában nyitva lenni ott sem az ablaknak...
Mi is kelünk minden nap, miután a fiam elindul a munkába 6 óra után... Ma is így történt...
Kati!
Tényleg jó korán ébredtél ma! 
Te is oda tudsz figyelni arra, hogy mit egyél!... De tulajdonképpen van amikor már muszáj is... ezt már én is tudom... Este csak 2 darab almát ettem... féltem én is, hogy majd éhes leszek... de úgy látszik a kukorica amit benasiztuk, csak ért valamit... na és én még ettem egy kevéske laktózmentes szalámit is egy pici teljes kiőrlésű kenyérkével az alma előtt egy fél órával... szerencsére jól aludtunk most éjszaka. Persze a férjem azért többet eszik, Neki szerencsére még nincsenek emiatt gondjai... de azért a súlyát csökkenteni nem ártana... Igaz, hogy most pár kilót le is adott, mert szekáltam, és talán érzett is valamit, ami miatt kevesebbet eszik.... ezt észrevettem...
Remélem, hogy sikerült átállítani az időt Neked is! 
Klári!
Bizony a télt nem ússzuk meg... De legyen is hideg, hogy a sok féreg, és csiga is elpusztuljon!... Aztán ez lenne az élet rendje is.
Ha elkezdted a kávé megfőzését, akkor most már szerintem is e Te dolgod lesz... De legalább értékelik, hogy milyen rendes vagy! ![]()
Én sem figyeltem oda addig a kaja mennyiségére, amíg nem jelzett a szervezetem... de most már kezdek hozzászokni ehhez... A lábam is szokott fájni egy időben, és most már azt sejtem, hogy az akkor a súlytól volt... mostanában legalább azzal nincs gond... Te mozogsz eleget, ha jól vagy akkor nincs is gond.
A férjem is megelőzött a kávéval, már megitta... na megyek én is, aztán majd még körülnézek a levelezőimben itt egy picit...
Hozok ide is, hátha még megkívánja valaki. 

Itt is nagyon hideg van, az imént voltam a postaládánál, behoztam a napilapot - bizony szűrte a gatyómat:))
Kati!
Én, mint minden reggel 8 óra után felhívtam anyukámat, mert ugye ez minden reggel program ilyenkor, Ő már ott ül a telefon mellett, és várja, hogy csörögjön... jól kibeszélgettük magunkat ma is....

Aztán megreggeliztünk, és elmentünk a városba, mert ma szintén ügyeket kellett intézni... ami ugye nem úgy megy, mint a karikacsapás...
Két helyen is voltunk, és mindenhol várakozni is kellett rendesen...
... aztán még nem is lehetett elintézni mindent....
Mostanra elég kellemes is lett az idő, már + 7 fok van! 
Mivel ma csak levest kell csak főzni, már feltettem egy fazékba a tarhonyalevest... nemsokára kész is lesz... majd kilépek közben, nehogy kifusson...
Te már elkészültél az ebéddel? 
sziasztok!
Margitka,olvastam az e-mailedet,ahogy adtad azt a proxy cimet azonnal sikerül belépnem,de ott meg nem fogadja el a jelszavam,nem tudok hozzászólni,ott megy rendesen,gyorsan,most azt is megpróbáltam,hogy beirtam a cimet hogy margit2.hu ahogy irtad egy akármilyen oldalon,most sikerült belépnem,csak nem tudom elmegy e az irásom,mindjárt kipróbálom.
Már én is gondoltam a fiókra akik segiteni szoktak,de nem szeretném zavarni őket,nagyon sok a munkájuk,hogy ilyesmi miatt kijöjjenek,azt is kerestem nem-e tiltottam le én valahol valamit véletlenül,de nem találok semmi hibát,minden oldalam megy rendesen csak ez az egy nem...
Megint nem megy el az irásom....
Szia Ancsa!
Éppen most jöttem a géphez... Olvastalak... Tehát eljött amit írtál. ![]()
Te nem látod, hogy sikerült elküldened, amit írtál? 
Különben én is kipróbáltam tegnap és ma is a holland proxy-t, és be tudtam jönni a nevemmel és a jelszavammal is... Nem írtad el valamelyiket véletlenül?
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás