Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ó! Hát ez gyönyörű! Látszik, hogy finom puha a tésztája! ... De finom is lehet! Köszi a kóstolót! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ó! Hát ez gyönyörű! Látszik, hogy finom puha a tésztája! ... De finom is lehet! Köszi a kóstolót! 

Mára kenyér helyett bagellek...
Szép lett nagyon! 
Én már nagyon régen sütöttem bagelt... Pedig egy időben sokat sütöttünk itt az előző fórumban még...
Ide annak idején még 2005-ben Latsia hozta a receptet a fórumba, de az előzőbe. Fent is van az oldalamon. Én utána sütögettem, mert nagyon jó receptjei voltak már akkor is.
Íme Latsia akkori receptje: Bagel
Te milyen recept után készítetted? 
Margitka,egyszerű kenyér tészta,de a közepét kilyukasztottam ,de visszakelt! ![]()
Viszont finom,mint egy ropogós cipő,nem édes!
Ancsa!
Már nagyon régóta ismerem a bagel tésztáját, tudom, hogy sós... De írtam is, hogy sokat sütögettük anno....
Nem nézted meg a linken Latsia receptjét? Ha nagyobb lyukakat sikerül csinálnod a közepén, akkor nem kel teljesen vissza a lyuk! 
A húslevesem még fő,de a fánkok már készen vannak!
Csodás gránátalmákat kaptam,egyet már meg is ettem,annyira finom!

Ancsa!
Már este láttam, hogy milyen szépek lettek a fánkok, és Te is ettél gyümölcsöt! Nem is szabad kihagyni egy nap sem valamilyen gyümölcs fogyasztását, mert ilyenkor még fontosabb is, mint nyáron! ![]()
Mai ebéd,húsleves,főtt hús,zöldségek,és töltött dagadó krumplipürével.

Ancsa!
Nagyon finom ebédet ettél ma is. A dagadó nagyon szépen van szeletelve, már régen nem is csináltam, pedig szeretem. ![]()
Imádom a mentolos csokit...de elég drága ritkán veszek,inkább csak kani szoktam.. ![]()
Találtam egy videót erről a mentolos pasztilláról...nekifogtam,kukorica szirup hiján,mézzel...egy mázga krémszerű masszát kaptam nem lehetett gyúrni,ragadt,kenődött...rájöttem hogy hiányzik belőle a zselatin nyúlós állaga,igy hát hat kanál vizzel felolvasztottam egy tasak zselatint bele..rögtön más lett a gyerek fekvése,szép gombócot tudtam gyúrni...ki is tudtam nyújtani csak a szaggatás után eldeformálódott...de itt sem adtam fel,miután belegyúrtam egy egész zacskó azaz fél kiló porcukrot...diónyi golyókat formáltam és sütipecséttel lelapitottam,kivittem dermedni a balkonra...aztán azon izgultam hogy mikor olvasztott csokiba forgatom akkor fog szétfolyni...de nem folyt,megtartotta a formáját!És meg is dermedt a csokival is,és iszonyat finom!De egyhamar nem állok neki még egyszer...A receptet azért közreadom...
Mentolos pasztilla
6 deka vaj,(margarin)három kanál méz,egy tasak zselatin amit hat kanál hideg vizben feloldunk ,majd megmikrózva kicsit,langyosan a vajhoz keverjük,egy csipet só,egy pár csepp zöld ételfesték,(ez elhagyható)kikavarjuk,adunk hozzá egy teáskanál menta aromát,majd elkezdjük porcukorral keverni,mig összeáll és már fakanállal nem tudjuk keverni,akkor adagoljuk a porcukrot és gyúrjuk bele..rugalmas ,pillecukor állagot kapunk,akkor kinyújtjuk,két sütőpapir közt,és kiszaggatjuk kerekekre,vagy golyócskákat formálunk és lelapitjuk,majd egy órát hagyjuk dermedni keményedni,hideg helyen.Csokit olvasztunk s beleforgatjuk a pasztillákat,majd hagyjuk ismét megdermedni,keményedni.

kicsi elnagyoltam az adagokat ezért nekem a csoki nem volt elég,vagy 15 darabot beleforgattam mire rájöttem hogy nem lesz elég a csoki,igy hát csak lecsorgattam vele,nekem lett olyan 40-45 darab ,pogácsa méretű pasztillám....
Ancsa!
Guszta lett a végeredmény! Lehet nassolni akkor! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?